МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 58-ма ТЕМА

  • 62 887
  • 722
# 465
Ползвам готовите немски брашна по 0.5 кг. от Фантастико. Всички видове са им сполучливи. В последно време белият се загуби нещо.
днес бяха малко намалени чабатата и  лимеца им.
Виж целия пост
# 466

Това пълнозърнесто брашно от къде си го купуваш?

Днес го видях в ХИТ-Младост-4 и си взех 2 пакета за проба. Ако не стане нищо ще пратя касовите бележки на Жармен да ми ги осребри Mr. Green.
Виж целия пост
# 467
Здравейте,

в крайна сметка си взех Тефал, много съм доволна. Правя вече няколко пъти бял хляб /готов микс на София мел, добавям само вода с малко мляко и олио/ и многозърнест /на Техра/. Даже многозърнестият удари капака, та другия път мисля да сложа само 250 гр. брашно /и без това си го ям само аз по цяла седмица/  Simple Smile
Направо ме е яд, че по-рано не се сетих да си взема машинка и да си правя такива вкусни хлябове.

Сега мъжът ми иска бял хляб със сирене, гледах разни рецепти, но не намерих точно такава. Какво ще стане, ако си направя бял хляб, както си го правя досега и добавя сирене при сигнала, примерно 100 грама и евентуално малко шарена сол? Ще я бъде ли тази работа  newsm78  Какво мислите  newsm78

Благодаря ви предварително.
Виж целия пост
# 468
Ами ще стане хляб със сирене . Може и кашкавал да добавиш.
Инак стара хубав тутманик - част от течността заменяш с кисело мляко и яйца . Добавяш малко повече олио или мазнина и това е. Сирене и други добавки след сигнала -може и колбас или шунка на кубчета .
Виж целия пост
# 469
Ами ще стане хляб със сирене . Може и кашкавал да добавиш.
Инак стара хубав тутманик - част от течността заменяш с кисело мляко и яйца . Добавяш малко повече олио или мазнина и това е. Сирене и други добавки след сигнала -може и колбас или шунка на кубчета .

примерно 100 г. вода, 100 г. кисело мляко и 1 яйце, така ли? 50 г. олио ок ли е?
Виж целия пост
# 470
Да . Важно е да се спази съотношението течност / брашно - просто си следиш тестото да е хубава топка накрая .
Съставките след сигнала.
Виж целия пост
# 471
Да . Важно е да се спази съотношението течност / брашно - просто си следиш тестото да е хубава топка накрая .
Съставките след сигнала.

Ясно. Утре ще се пробва. Благодаря много  Simple Smile
Виж целия пост
# 472
Здравейте,

Сега мъжът ми иска бял хляб със сирене, гледах разни рецепти, но не намерих точно такава. Какво ще стане, ако си направя бял хляб, както си го правя досега и добавя сирене при сигнала, примерно 100 грама и евентуално малко шарена сол? Ще я бъде ли тази работа  newsm78  Какво мислите  newsm78

Благодаря ви предварително.
възможно е сиренето да вкара допълнително течност в тестото и по този начин да го прецака.
аз залагам на готов хляб + сирене  Laughing
Виж целия пост
# 473
Не ми се случвало да ми се е случвало . Тутманиците ми стават идеални и са  на вид като козунак с конци .
 Но зависи от сиренето.
Виж целия пост
# 474
примерно 100 г. вода, 100 г. кисело мляко и 1 яйце, така ли? 50 г. олио ок ли е?
тази течност за колко брашно е предвидена ?
ако е за хляб в машината  олиото ми се струва много. 1 до 2 лъжици олио най-много са достатъчни.
Виж целия пост
# 475
Добавяла съм и повече и няма проблем .
 В тестото за памук погача е 1/1/1 - мляко / вода / мазнина  - получава си се идеален хляб.
 
Виж целия пост
# 476
Тука (о, ужас...) ще заема страната на Жармен - правя си редовно тутманици с бая олио в тях, нищо им няма, чудесни са.
Виж целия пост
# 477
то няма две страни в момента. Laughing
авторката попита за хляб+сирене+чубрица. за ХЛЯБА не е необходимо толкова много мазнина. даже може и без мазнина да се прави.
тутманик, погачи и тем подобни не са хляб и понасят повече мазнина. сега доволни ли сте ?

пп. ще ми е любопитно да видя една памук погача изпечена в хлебопекарната. просто до сега не съм виждал и ми е любопитно
Виж целия пост
# 478
 А пък според мен, ако се прекали със солените добавки, може да има проблем с втасването Peace.
Виж целия пост
# 479
Ердинч беше дал много, много сполучлива рецепта за тутманик в машината Peace
А по отношение на мазнината - изобщо не слагам мазнина в хляба, но има пак една рецепта на Ердинч за турски хляб, която е с 50 или 60 мл зехтин - става много хубав хляб.
Но според мен такова животно хляб със сирене няма, има с лук, с маслини, сушени домати, с чедър и тн, но с бяло саламурено сирене НЯМА. Опечете  си както ви съветва Бонго хляба, пък си нарежете сиренцето, щото иначе наистина може и да не втаса добре ако се прекали със солените добавки Simple Smile
А, и като се заговорих за добавки - има една много хубава рецепта на Лабрекс за италиански хляб с доматен сок и бг добавка от чубрица - става уникален розово-червен хляб, който като се препече на тостер се хапва идеално с хубаво сиренце Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия