БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 48 893
  • 727
# 90
  Искам да попитам нещо. Преди време някой беше писал как си прави кондензирано мляко в домашни условия. Спомням си че беше споменато, че може и в тенджера под налягане да се направи, но аз съвсем забравих начина.
   Моля да споделите!

В тенджерата под налягане слагаш кутийките с подсладено кондензирано мляко, наливаш вода поне един пръст над тях. Обезателно трябва да е над кутиите водата, инак става бум. Като фъшне - намаляваш котлона и вариш час и половина. В обикновена тенджера - 2часа , 2 часа и половина. Аз слагам кърпа под кутиите, че инак много дрънчат и ме изнервят  Laughing. Оставям кутиите  да се охладят в тенджерата и прибирам в шкафа.
Лабрекс беше правила бързо сгъстяване на млякото, но не се сещам как беше точно, предполагам някой ще обясни.
Правила съм с домашно прясно мляко, захар....но на мен лично не ми хареса.....при мен крайния резултат  стои зърнест, с купеното подсладено конд мляко става гладка сместа.
 

Виж целия пост
# 91
Домашна сгущьонка - тук.
Виж целия пост
# 92
Питането ми е спешно:
Реших да правя меки тиквени сладки . Забърках тестото, обаче хич не виждам как ще се оформят купчинки от него. Получи ми се доста гъсто кексово тесто  Rolling Eyes Страхувам се че ще се разлеят в една обща маса. Да слагам ли още брашно?
Виж целия пост
# 93
направо ги почвам тези сладки,имам всичките продукти и подозирам,че ще станат много вкусни Hug
Виж целия пост
# 94
Освен пюрето от тиква да е било по-рядко и това да е причина, да стане водно тестото. Не съм правила нищо подобно. Може би е добре да го посгъстиш с още брашно.
Виж целия пост
# 95
Освен пюрето от тиква да е било по-рядко и това да е причина, да стане водно тестото. Не съм правила нищо подобно. Може би е добре да го посгъстиш с още брашно.
Бая гъстичко ми беше тиквеното пюре. Не знам защо така се получи  Confused Сложих една тава да се пече във фурната, но те още при насипването се поразляха сладките.... сега ще видя как ще ги извадя. И може би ще прибавя малко брашно към останалото тесто

П.П. Сега ги погледнах във фурната. Май няма да има нужда от повече брашно. Запазили са що годе форма.
Виж целия пост
# 96
колко пъдпъдъчи яйца се равняват на едно кокоше?
Виж целия пост
# 97
колко пъдпъдъчи яйца се равняват на едно кокоше?
Мисля, че не могат да се сравняват - различен състав имат, а и пъдпъдъчите нямат холестерол.
Виж целия пост
# 98
Според Google "5 яйца от пъдпъдък са с теглото на 1 кокоше яйце", но хранителния им състав съвсем не съвпада.
Виж целия пост
# 99
Моля за изпитана рецепта за солен кекс ( мързелив тутманик, мързелива баница) - правих преди време, имаше яйца, кисело мляко, сода, олио, сирене и брашно, но не помня пропорции newsm78. Ако може да ме ориентирате за гъстотата на тестото - по спомен май беше по- гъсто от кексово newsm78.
Виж целия пост
# 100
7 яйца , 7 с.л. захар , 1 л. прясно мляко 1 ванилия .... и наливам вода малко под нивото на карамела
Виж целия пост
# 101
Моля за изпитана рецепта за солен кекс ( мързелив тутманик, мързелива баница) - правих преди време, имаше яйца, кисело мляко, сода, олио, сирене и брашно, но не помня пропорции newsm78. Ако може да ме ориентирате за гъстотата на тестото - по спомен май беше по- гъсто от кексово newsm78.

Записала съм си и съм го правила този на потребителка от форума е. Моля за извинение, че във файла с рецепти не съм и копирала никнейма. Иначе е бърз и сполучлив, но без червения пипер, не съм пробвала с него.

"Обикновен бърз тутманик

2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
4-5 с.л. олио
150 г сирене
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода за хляб (или бакпулвер)
щипка сол
щипка захар
щипка червен пипер или ким

Разбиват се добре киселото мляко, яйцата, олиото, натрошеното сирене и солта и захарта.
Постепенно се прибавя брашното, пресято със содата. ( Аз содата я слагам в киселото мляко).
Сместа се изсипва в намаслена и поръсена с брашно тавичка. Тутманикът се пече 20-30 минути в гореща фурна.
По желание се наръсва се с червен пипер (или ким) и се поднася с изцедено мляко или айран.
Още топъл може да се поръси с настърган кашкавал."
Виж целия пост
# 102
колко пъдпъдъчи яйца се равняват на едно кокоше?
Мисля, че не могат да се сравняват - различен състав имат, а и пъдпъдъчите нямат холестерол.
знам,но нямам кокоши,а пъдпъдъчи,и не знам колко да използвам за рецепта в която има едно обикновено яйце
Виж целия пост
# 103
колко пъдпъдъчи яйца се равняват на едно кокоше?
Мисля, че не могат да се сравняват - различен състав имат, а и пъдпъдъчите нямат холестерол.
знам,но нямам кокоши,а пъдпъдъчи,и не знам колко да използвам за рецепта в която има едно обикновено яйце

От руските сайтове съм си записала за замяна - 1 пъдпъдъче яйце тежи приблизително 10 гр, а едно кокоше - 50-55 гр., така че замествай приблизително! Simple Smile
Виж целия пост
# 104


От руските сайтове съм си записала за замяна - 1 пъдпъдъче яйце тежи приблизително 10 гр, а едно кокоше - 50-55 гр., така че замествай приблизително! Simple Smile
значи 5-6 бр.,благодаря ти   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия