Да си поговорим за домашната шунка и шунковарите, пък и за други мезенца

  • 142 729
  • 757
# 690

Аз кат вида твоя уред и твоя снимка, мога да си помисля и за теб.  smile3534
твоята мисъл не ме храни  hahaha
Виж целия пост
# 691
Да питам дядо Хаджия от къде го поръча, че и моите родители поискаха, а на линка от предните страници вече е изчерпан.
Виж целия пост
# 692
Да питам дядо Хаджия от къде го поръча, че и моите родители поискаха, а на линка от предните страници вече е изчерпан.

Ще ви пусна лично съобщение за да не излезе като реклама.
Виж целия пост
# 693
В немския Амазон ги има.
Мъжът ми иска да купим такъв, аз още колебая, дали няма да ни е твърде голям.  newsm78
Виж целия пост
# 694
Дядо Хаджия, честито! Добре дошъл в Клуба на шунковарите! Ще очакваме резултатите скоро.
Вместо шунки, тези дни реших да правя лятно кайзеровано филе, с каквото сме свикнали да се глезим през зимата ...
ето го и резултата
Скрит текст:



Виж целия пост
# 695
...

Това трябваше да го подчертаеш.. за мен има значение какъв е шунковара и почвам да си мисля, че иноксовия е по-хубав... Confused

Не знам дали към мен е адресиран тоя пост, но аз нямам друг избор. Търсех по-голям вариант, щото еднокилограмовия няма да ми стигне до никъде. При многочислените семейства е по необходим.

Не,не.. имах предвид Електра  Hug
Нейната шунка изглежда чудесна. Продължавам да смятам, че шунковара има значение  Crossing Arms
Мисля си, че в иноксовия температурата на месото е по-висока отколкото в пластмасовия. Аз меря водата и тя е 85 градуса, ама вътре месото надали се приготвя на тази температура  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 696
...

Не,не.. имах предвид Електра  Hug
Нейната шунка изглежда чудесна. Продължавам да смятам, че шунковара има значение  Crossing Arms
Мисля си, че в иноксовия температурата на месото е по-висока отколкото в пластмасовия. Аз меря водата и тя е 85 градуса, ама вътре месото надали се приготвя на тази температура  Rolling Eyes

Е тия неща ще ги видя като пристигне моя звер.
Виж целия пост
# 697
Здравейте!
Тези шунковари  само от чужди сайтове ли ги поръчвате.Аз се рових из нета и не намирам. Embarassed
Виж целия пост
# 698
Мисля си, че в иноксовия температурата на месото е по-висока отколкото в пластмасовия. Аз меря водата и тя е 85 градуса, ама вътре месото надали се приготвя на тази температура  Rolling Eyes
откъде ще дойде тази по-висока температура при различните шунковари - инокс и пластмаса ? при положение ,че температурата на водата около съда е еднаква  newsm78
инокса с една идея се загрява по-продължително време от пластмасата , но това е в първите минути , а тук става въпрос за над 120-130 мин.  аз лично не мога да си обясня  как при 85 градуса на водата инокса или пластмасата ще станат  90  newsm78
Виж целия пост
# 699
Така е  Peace Разликата в шунките идва от това, че всеки си има свой тертип и влага индивидуалност при приготвянето  Peace
Виж целия пост
# 700
...
инокса с една идея се загрява по-продължително време от пластмасата ...

Метала ще загрява по-продължително от пластмасата ? Виж ти какво имам още да науча.
Виж целия пост
# 701
...
инокса с една идея се загрява по-продължително време от пластмасата ...

Метала ще загрява по-продължително от пластмасата ? Виж ти какво имам още да науча.
се загрява , а не ще загрява.... наборе. Laughing
имам предвид ,че пластмасата ще се загрее за 4-5 мин , а инокса за 7-8 (примерно) до 85 градуса. но не могат да надхвърлят тази температура ако водата около тях е 85 градуса.  или пък могат ....  newsm78
Виж целия пост
# 702
...
инокса с една идея се загрява по-продължително време от пластмасата ...

Метала ще загрява по-продължително от пластмасата ? Виж ти какво имам още да науча.
се загрява , а не ще загрява.... наборе. Laughing
имам предвид ,че пластмасата ще се загрее за 4-5 мин , а инокса за 7-8 (примерно) до 85 градуса. но не могат да надхвърлят тази температура ако водата около тях е 85 градуса.  или пък могат ....  newsm78


Както и да го увъртваш топлопроводимостта на метала е по-голяма от тази на пластмасата и той естествено ще се нагрее по бързо.
Виж целия пост
# 703
А според мен колкото по-бавно се нагрява - толкова по-добре - по-равномерно ще се обработва месото  Peace

Но разликата в случая - пак от моята гл.т. - е пренебрежимо малка  Peace
Виж целия пост
# 704
въпреки това за себе си не намирам обяснение защо от вътрешната страна на тръбата ,непосредствено до стената и , температурата беше с 5-6 градуса по-ниска , а по средата на месото - с 10-12.   и това при околна температура на водата от около 85  до 88-89 градуса.
незнам как е при пластмасовите.  все пак и дебелината на тръбата ми  е възможно да оказва влияние за по-ниската температура на месото. а може би  при пластмасовите е още по-ниска  newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия