Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Duolingo: Да учим езици безплатно, завинаги!

  • 55 098
  • 370
# 360
blackisback, съгласна съм с Вас. Но самият факт, че румънците имат а ние не, излиза, че те за пореден път са много по- напред от нас. А не е като да нямаме умни хора, които да направят и за нашия език.
Виж целия пост
# 361
Всъщност има желаещ за българския - https://forum.duolingo.com/comment/5115906
Виж целия пост
# 362
Все някога ще ни "огрее", но въпросът е кога?
Виж целия пост
# 363
https://forum.duolingo.com/comment/19447003
Виж целия пост
# 364
Преоткрих Дуолинго Simple Smile
Освен упражненията има ли и място, където да пише поне малко граматика? Не мога да се ориентирам. 
Виж целия пост
# 365
Преоткрих Дуолинго Simple Smile
Освен упражненията има ли и място, където да пише поне малко граматика? Не мога да се ориентирам. 

Като кликнеш на кръгчето за съответното упражнение излиза едно правоъгълниче и в него вдясно има една ел.крушка в кръгче. И като цъкнеш на нея се отварят Tips and notes. Не знам дали се разбра  Laughing

При мен в някои от кръгчетата крушката не излиза и се появява само ключето, което пък дава възможност да се направи тест и да се мине в следващо ниво. Аз от време на време си го ползвам и си спестявам многобройните упражнения.
Виж целия пост
# 366
Благодаря 🌸
Особено второто допълнение ми беше доста полезно
Виж целия пост
# 367
Обяснения по граматиката имаше преди в сайта само. Скоро и аз забелязах на някои места в мобилната версия, но не на всичко. Ама и в последно време съм го позарязала дуолингото лично аз.
Виж целия пост
# 368
Зравейте, чак сега откривам темата Simple Smile
Ползвам сайта от около месец за учене на руски. Бавно напредвам и на моменти ми е доста трудно, но не се отказвам. Засега.
Виж целия пост
# 369
Към днешна дата не ползвам платформата активно (клонящо към въобще-изобщо-хич Simple Smile), а когато я ползвах, беше допълнение към по-сериозно обучение, но бих искала да дам идея.

С уговорката, че тази опция не е достъпна за всички езици (за съжаление) - след завършване на курса по езика, който изучавате, можете да направите т.нар. reverse tree за затвърждаване на натрупаните знания. Предполагам, че не е необходимо обяснение какво представлява, но в случай че някой не е наясно: ако например вашият target language е испански и сте учили през английски, следва да започнете курса по английски за испаноговорящи. Малък недостатък е, че ще се наложи отново да минете през елементарните нива, което може да е скучно и досадно. По-сериозното предизвикателство с още по-голяма полза е да се заемете със следващ нов език, като вече учите през испански (според примера).

Преди да пиша, пуснах търсене в темата по ключови думи, но не видях да сте коментирали тези неща. Ако все пак сте, извинявам се за повторението.
Виж целия пост
# 370
И аз си направих профил в Duolingo. Избрах да уча украински, защото е рядък език и ще ми е от полза, тъй като имам намерения да посетя Украйна. Много съм доволен от сайта Simple Smile.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия