Каква кафемашина бихте ми препоръчали?

  • 178 720
  • 869
# 15
От скоро сме със Саеко Минуто - автомат. Много сме доволни. Със системата за капучино многократно увеличихме и консумацията на прясно мляко - мляко с нес, капучино, лате и то със страхотно разбито мляко с великолепна пяна само с едно натискане на бутона. Все се канихме да си вземем и все отлагахме. Възползвахме се по Коледа да си направим подарък на къщата и от една промоция на Шел я купихме с 50% отстъпка https://www.shellpromo.philips.bg/.
Виж целия пост
# 16
Нашата е Делонги с крема диск, нямам забележки.
Около 200 лв. беше.
Има същата като външен вид, но без крема диск с 30-40 лв. по-евтина. От не я не ми харесва кафето.
Виж целия пост
# 17
Какво ще рече крема диск или приставка за крем кафе? Какво представлява? Blush
Виж целия пост
# 18
Между другото старата ни бойна машина, която заменихме със Саекото е Кафе-машина SIMAC CP 500 без крема диск /един гумен пръстен под цедката между него и ръкохватката/ http://vassiliasint.hit.bg/H_KafeMash/S1-KafeMash.htm. На около 20 г. е и никога не се е разваляла. С метален корпус, разкошно кафе прави, ноооо страшно ми беше омръзнала.
Виж целия пост
# 19
Крема диска е приставка за каймак и нас ни посъветваха в магазина, че е по-добре да го има  Peace
Виж целия пост
# 20
Крема Диск
Допълнителна приставка под формата на цедка, често и вградена в ръкохватката. Изтичащото кафе преминава през нея и образува допълнителна пяна на повърхността. Това не е задължителен елемент за хубав каймак, защото качествените машини и използването на подбрано кафе също могат да направят гъста и хубава пяна.

http://espressimo.bg/rechnik/

Уж не е задължителна, но на мен със ми харесва повече Simple Smile
Виж целия пост
# 21
Ходих да си чета книжката...имам крема диск. Mr. Green
Виж целия пост
# 22
Кажете как да го направя това капучино,пробвах веднъж,не се получи,опръсках  всичко .
Виж целия пост
# 23
Моя колежка каза,че има такава http://www.technomarket.bg/products/09055142/neo-es-155 и вече година си я ползва без проблем.
Виж целия пост
# 24
Кажете как да го направя това капучино,пробвах веднъж,не се получи,опръсках  всичко .
Кипваш млякото на парата докато стане на пяна. Гледай да не надничаш много вътре и да пръскаш.
Аз към млечната пяна добавям еспресото, в Италия добавят млякото към кафето за да стане капучино.
С пробване става. Peace
Виж целия пост
# 25
Кажете как да го направя това капучино,пробвах веднъж,не се получи,опръсках  всичко .
Кипваш млякото на парата докато стане на пяна. Гледай да не надничаш много вътре и да пръскаш.
Аз към млечната пяна добавям еспресото, в Италия добавят млякото към кафето за да стане капучино.
С пробване става. Peace
Значи слагам мляко ,пускам парата и чакам да стане на пяна?Че аз го правя, но много пръска и си мисля ,че нещо не изчаквам или не правя както трябва ThinkingТая вечер ще пробвам пак Mr. Green
Виж целия пост
# 26
Скрит текст:
Кажете как да го направя това капучино,пробвах веднъж,не се получи,опръсках  всичко .
Кипваш млякото на парата докато стане на пяна. Гледай да не надничаш много вътре и да пръскаш.
Аз към млечната пяна добавям еспресото, в Италия добавят млякото към кафето за да стане капучино.
С пробване става. Peace
Значи слагам мляко ,пускам парата и чакам да стане на пяна?Че аз го правя, но много пръска и си мисля ,че нещо не изчаквам или не правя както трябва ThinkingТая вечер ще пробвам пак Mr. Green
Държиш здраво. Това от където излиза парата го държиш до дъното на чашката, като заври млякото ще тръгне да излиза..., можеш с другата ръка да регулираш силата на парата...до желаната консистенция ...има един тънък момент кога да спреш парата.
абе звучи много сложно, а не е. Mr. Green
Виж целия пост
# 27
Скрит текст:
Кажете как да го направя това капучино,пробвах веднъж,не се получи,опръсках  всичко .
Кипваш млякото на парата докато стане на пяна. Гледай да не надничаш много вътре и да пръскаш.
Аз към млечната пяна добавям еспресото, в Италия добавят млякото към кафето за да стане капучино.
С пробване става. Peace
Значи слагам мляко ,пускам парата и чакам да стане на пяна?Че аз го правя, но много пръска и си мисля ,че нещо не изчаквам или не правя както трябва ThinkingТая вечер ще пробвам пак Mr. Green
Държиш здраво. Това от където излиза парата го държиш до дъното на чашката, като заври млякото ще тръгне да излиза..., можеш с другата ръка да регулираш силата на парата...до желаната консистенция ...има един тънък момент кога да спреш парата.
абе звучи много сложно, а не е. Mr. Green
Скрит текст:
Кажете как да го направя това капучино,пробвах веднъж,не се получи,опръсках  всичко .
Кипваш млякото на парата докато стане на пяна. Гледай да не надничаш много вътре и да пръскаш.
Аз към млечната пяна добавям еспресото, в Италия добавят млякото към кафето за да стане капучино.
С пробване става. Peace
Значи слагам мляко ,пускам парата и чакам да стане на пяна?Че аз го правя, но много пръска и си мисля ,че нещо не изчаквам или не правя както трябва ThinkingТая вечер ще пробвам пак Mr. Green
Държиш здраво. Това от където излиза парата го държиш до дъното на чашката, като заври млякото ще тръгне да излиза..., можеш с другата ръка да регулираш силата на парата...до желаната консистенция ...има един тънък момент кога да спреш парата.
абе звучи много сложно, а не е. Mr. Green
Точно това щеше да ми е следващия въпрос .....ще пробвам ,ще снимам и ще кача тук ,ако стане нещо хубаво де
Виж целия пост
# 28
Ще се научиш спокойно, после и фигурки ще започнеш да рисуваш върху пяната... Blush
Виж целия пост
# 29
Delonghi EC 155 прави страхотен каймак и е много лесна за работа

http://www.delonghi.com/bg-bg/products/kafe-mashini/-/-kafe-mash … ec-155-0132104079
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия