БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 42 540
  • 737
# 675
Моля ви, дайте рецепти за някакви закуски, подходящи за път, да издържа поне няколко дни  Confused
Баница бюрек.И една седмица издържа http://zxcvbnmasddf.blogspot.com/2014/01/blog-post_4230.html
за първи път виждам да се слага мая в баница с готови кори,и пак ми е непонятно какъв е смисъла от нея Thinking

така правя баницата/без маята/ вече 5год.и на вид е като на снимките
За мен има разлика.Почти винаги правя само тази баница.И винаги е сякаш току що си я направил.Ето как става
Скрит текст:
Виж целия пост
# 676
Имам около 1ч.ч.каймак събран от прясно краве мляко...за какво мога да го ползвам?
Виж целия пост
# 677
Направи си масло.Става лесно, само разбиваш с миксера, докато се отдели водата(цвика) и маслото се събере на топка в бъркалките. А докато разбиваш, първо става на пухкав крем-това е сметана, можеш да си я ползваш и така. А цвика не го изхвърляй - аз го влагам в печива- страхотен е за питки и други теста.
Виж целия пост
# 678
Мога ли с чушки от буркан (без оцет) да направя чушки бюрек на фурна.
Да си ги напълня с яйца и сирена, и примерно да ги залея отгоре с яйца и кисело мляко?
Виж целия пост
# 679
Мога ли с чушки от буркан (без оцет) да направя чушки бюрек на фурна.
Да си ги напълня с яйца и сирена, и примерно да ги залея отгоре с яйца и кисело мляко?
Може
Виж целия пост
# 680
Мога ли с чушки от буркан (без оцет) да направя чушки бюрек на фурна.
Да си ги напълня с яйца и сирена, и примерно да ги залея отгоре с яйца и кисело мляко?
Може
mimi0585 Благодаря, записвам си  book
Виж целия пост
# 681
На включилите се за плика - благодаря!
 Направило е 2 дупки детето, станало е о'кей! Само е изтървала повечко черно пиперче  Laughing
Аз малко със закъснение Simple Smile
Винаги дупча пликовете. Даже не знаех да има такива, които пише да не се дупчат  Shocked Иначе се пукат  и гърмят  #2gunfire Даже са ми гърмяли и такива, на които съм направила прекалено малко дупки  Mr. Green
Виж целия пост
# 682
Никога не съм дупчила пликове. Не са гърмели.
 Като е готово изваждам и тогава дупча за да излезе парата - но отгоре - да не изтече соса.
  Инак какъв е смисъла според вас на този плик -щом си има достъп на въздух.
  Скоро не съм пекла с такъв плик ,може да е до марка или качество.
Виж целия пост
# 683
Никога не съм дупчила пликове. Не са гърмели.
 Като е готово изваждам и тогава дупча за да излезе парата - но отгоре - да не изтече соса.
  Инак какъв е смисъла според вас на този плик -щом си има достъп на въздух.
  Скоро не съм пекла с такъв плик ,може да е до марка или качество.

Ами, не знам. Той и като е надупчен пак се надува до пръсване и си стои през цялото време надут...
Виж целия пост
# 684
Спешно търся изпитана рецепта за телешки жили. Такова чудо никога не съм готвила, нито яла, а било страхотно. Тази вечер ще ми ги носят, затова бързам.
Виж целия пост
# 685
Мога ли с чушки от буркан (без оцет) да направя чушки бюрек на фурна.
Да си ги напълня с яйца и сирена, и примерно да ги залея отгоре с яйца и кисело мляко?

Отдаван ги правя само така, пълня, овалвам с галета и редя в/у намазана с олио хартия за печене.
Преди ги пръсках с олио, но ми се задръсти нещо пръскалото, сега просто капвам повечко олио на хартията, слагам чушката и после я обръщам така се омазнява от двете страни  Wink.
Пека и толкова, с нищо не заливам  Peace

И аз се зачудих защо е маята, и то цяло кубче, като няма брашно  newsm78 Иначе признавам- огладнявам от снимките само  Peace

Дали става със суха  newsm78
Виж целия пост
# 686
raja маята е 1/2кубче така че 1 пак суха мая от 7гр ще стане.
Виж целия пост
# 687
Спешно търся изпитана рецепта за телешки жили. Такова чудо никога не съм готвила, нито яла, а било страхотно. Тази вечер ще ми ги носят, затова бързам.

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,138.msg96898.html#msg96898 ето тук виж
Виж целия пост
# 688
Един въпрос и от мен, често чувам за тези телешки жили, но досега в ни една месарница не съм виждала това чудо.На кое му викат телешки жили?
Виж целия пост
# 689
Един въпрос и от мен, често чувам за тези телешки жили, но досега в ни една месарница не съм виждала това чудо.На кое му викат телешки жили?
Ей голяма е вкусотия това.Обожавам ги но трудно се намират.Не мога да ти ги обясня точно затова в тази рецепта има и снимка.http://magi-bg.blogspot.com/2011/10/blog-post_5900.html
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия