БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 42 546
  • 737
# 660
marchеva14 , благодаря ! Така ще и кажа да действа, да не стане някоя беля.
Виж целия пост
# 661
Здравейте. Има ли някъде тема за козунаци вече? Препоръчайте ми вкусен,сладък,сполучлив козунак.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=832732.msg30395767#msg30395767
Ти да си жива, там си се вихрим.....
Виж целия пост
# 662
Дупчите ли плика, когато готвите в него месо със зеленчуци на фурна?
 Досега не съм го дупчила, на последните дето купих обаче пише да се дупчи.
 Ще готви дъщеря ми, да не вземе да се изгори ...
Не го дупча, ама ако пише...дупчи.  Peace
Аз го дупча с игла. Но винаги чета подробно указания на нови неща и знам, че пише да се дупчи.
Виж целия пост
# 663
и аз винаги го дупча...преди не слагах и вода,но вече сипвам по 1/2чаша в зависимост какво е месото
Виж целия пост
# 664
наобратно съм. Не ги дупча. Когато преди години ги дупчех, че така пишеше на опаковката, не бях доволна от печенето в плик и го бях приключила. Веднъж видях мама как пече ребра вътре и не го надупчи, харесаха ми и пак реабилитирах плика за печене, но вече без да дупча. Вода слагам съвсем малко/или бира, вино/ с мазнината, ако тряубва, ако ще правя сос.
Виж целия пост
# 665
Искам да се опитам да направя хляб с квас. За целта трябва да си направя първо квас  Simple Smile Може ли изпитана постъпкова рецепта за правенето и захранването на кваса?
Виж целия пост
# 666
Моля ви, дайте рецепти за някакви закуски, подходящи за път, да издържа поне няколко дни  Confused
Виж целия пост
# 667
 тези калцоне са с пилешко месо вътре http://pep-4o.blogspot.com/search?q=%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D1%86%D0%BE%D0%BD%D0%B5  и заради месото повече от 2 дни не съм държала. Но с колбас калцонетата (кифлички - по надолу по страницата) издържат  3-4 дни, а другите - със сиренето пък - и седмица издържат и са си все меки. Сладките също .

Onna-bugeisha,   като човек опитвал точно този хляб, ето тук Ели подробно за кваса и хляба http://ofisa-na-elidrag.blogspot.com/2014/08/blog-post.html
Виж целия пост
# 668
Искам да се опитам да направя хляб с квас. За целта трябва да си направя първо квас  Simple Smile Може ли изпитана постъпкова рецепта за правенето и захранването на кваса?
Ето http://vanillka.com/2012/04/05/how-to-knead-sourdough-bread/
Виж целия пост
# 669
raja_nikol, още - солени мъфини можеш да направиш, витите банички също остават меки, тъй като са с мая http://pep-4o.blogspot.com/2011/09/blog-post_29.html
 
Виж целия пост
# 670
На включилите се за плика - благодаря!
 Направило е 2 дупки детето, станало е о'кей! Само е изтървала повечко черно пиперче  Laughing
Виж целия пост
# 671
raja_nikol, още - солени мъфини можеш да направиш, витите банички също остават меки, тъй като са с мая http://pep-4o.blogspot.com/2011/09/blog-post_29.html
 

Златна си, Пепчо  Heart Eyes
Виж целия пост
# 672
Моля ви, дайте рецепти за някакви закуски, подходящи за път, да издържа поне няколко дни  Confused
Баница бюрек.И една седмица издържа http://zxcvbnmasddf.blogspot.com/2014/01/blog-post_4230.html
Виж целия пост
# 673
Моля ви, дайте рецепти за някакви закуски, подходящи за път, да издържа поне няколко дни  Confused
Баница бюрек.И една седмица издържа http://zxcvbnmasddf.blogspot.com/2014/01/blog-post_4230.html
за първи път виждам да се слага мая в баница с готови кори,и пак ми е непонятно какъв е смисъла от нея Thinking

така правя баницата/без маята/ вече 5год.и на вид е като на снимките
Виж целия пост
# 674
Благодаря пеп-4о и мими. Хмелен квас няма за забъркам сега, нямам представа от къде да намеря хмел, но запретвам ръкави и ще си направя този на Ели. Дано да се получи!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия