Здравословна палачинкова торта
За палачинките:
2 чаши брашно (аз я правих с царевично; здравословно е, но не е по вкуса на всеки)
3 яйца
1 ч прясно мляко (аз я правих с оризов заместител на млякото, продаваха на Хита )
За плънка и украса:
яйца, домати, картофи, червено цвекло, моркови, маслини, царевица, абе каквото ви хрумне
За крема:
2-3 кофички биволско мляко
750 грама сирене
2-3 скилидки чесън
желатин
От описаната смес за палачинки се приготвят 5-6 дебелички палачинки. Намазват се с масло от двете страни, за да омекнат и станат по-вкусни. Особено ако се ползва царевично брашно, тогава е задължително да се намажат с много масло, защото палачинката става доста твърда.
Всички зеленчуци без доматите, и яйцата се сваряват и отцеждат от водата.
Биволското мляко се разбива (може и на ръка) в една купа. Добавя му се настърганото сирене и счуканият или пресован чесън. Разбърква се докато стане добра хомогенна смес. Оставя се в хладилника да постегне. След това се отделя част от сместа за правене на розички. Към останалото се добавя и желатин.
И се почва мацането пласт по пласт: най-отдолу се нарежда палачинка, върху нея солиден пласт варени зеленчуци и нарязани варени яйца, върху зеленчуците дебел слой крем. Следващият пласт пак така - до където стигнете. Най-отгоре намазвате слой крем и пращате в хладилника да стегне. После вадите от хладилника и нареждате нарязаните домати или разни други зеленчуци така, че да се получи декоративна украса. Поливате с гъста желатинова смес (аз я направих само от желатин и вода, не знам дали по принцип така се прави ), за да се желира украсата. Отстрани слагате останалата част от крема с шприц във формата на розички.