Моите любими торти!!!

  • 98 110
  • 431
# 150
всички торти са страхотни,браво  bouquet
Виж целия пост
# 151
Ето това сътворих   Hug
Виж целия пост
# 152
Правила съм многоРмного торти,но за съжаление не съм снимала.Отскоро почнах със снимките.Ето:
http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=30841
Виж целия пост
# 153
Хайде мами ,пак на помощ!Който може да превежда!(всъщност ме затруднява само една дума-крахмал...) Blush
Цитат
-------------
Я же хочу предложить оригинальный рецепт "Prinzregententorte" - фирменный торт баварских кондитерских. Торт является праздничным, подают его с кофе.
Придворный кондитер Юлиус Роттенхёфер посвятил его принцу-регенту Луитпольду, а также государству Бавария - 8 коржей торта символизируют тогдашние 8 административных округов.

150 гр. масла
3 яйца
150 гр. сахара
1/8 л. молока
225 гр. муки
50 гр. крахмала
1/2 пакетика разрыхлителя
щепотка соли

начинка: 125 гр. масла
125 гр. тёмного шоколада
2 яйца
1 ст.л. сахара

Желтки отделить от белков. Желтки растереть до бела с сахаром и мягким маслом. Затем добавить молоко, просеянную! муку, разрыхлитель и крахмал, соль, тщательно размешать. Белки взбить в куртую пену и ввести в тесто, осторожно перемешать.
В хорошо смазанной разъёмной форме испечь восемь тонких коржей (по 3 ст.л.) при температуре 200С 6-8 минут, пока не зарумянятся. Вынимать из формы сразу.
Для начинки растопить на водяной бане шоколад. Взбить вместе масло, шоколад, яйца и сахар. Семь коржей промазать кремом и сложить друг на друга. Бока торта смазать также кремом. Верхний восьмой корж промазать растопленным горьким шоколадом при помощи кисточки.
Приятного аппетита! 
----------------------------
Ето и снимка:



  bouquet

Виж целия пост
# 154
Хайде мами ,пак на помощ!Който може да превежда!(всъщност ме затруднява само една дума-крахмал...) Blush
Цитат
-------------

Нишесте
Виж целия пост
# 155
Хайде мами ,пак на помощ!Който може да превежда!(всъщност ме затруднява само една дума-крахмал...) Blush
Цитат
-------------

Нишесте
Много благодаря Спаска!
Виж целия пост
# 156
Ето я великденската ми торта-има косури,ама толкова неща правих през деня,че нправо ми бе писнало накрая и малко през пръсти направих последните украси
Виж целия пост
# 157
Ето я великденската ми торта-има косури,ама толкова неща правих през деня,че нправо ми бе писнало накрая и малко през пръсти направих последните украси

Къде са и кусурите,бе???Искам и аз такава торта с кусури......... newsm53
Виж целия пост
# 158
Ето я великденската ми торта-има косури,ама толкова неща правих през деня,че нправо ми бе писнало накрая и малко през пръсти направих последните украси

Изби рибките барабар с кусурите! Отличничка!   bouquet
Кажи сега с какво и как направи украсата.
Виж целия пост
# 159
Ето тази беше на втория рожден ден на детето
http://community.webshots.com/photo/549633031/2670452160039982049hlZiQd
Виж целия пост
# 160
Хайде мами ,пак на помощ!Който може да превежда!(всъщност ме затруднява само една дума-крахмал...) Blush
Цитат
-------------
Я же хочу предложить оригинальный рецепт "Prinzregententorte" - фирменный торт баварских кондитерских. Торт является праздничным, подают его с кофе.
Ванче, ето ти тук преведена и изпитана рецепта за тая торта -
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=12326.0
Чудесно си се насочила - тортата е невероятно вкусна. Аз съм я яла готова, а се каня да я изпитвам за рождения ден на сина, че му е любима. Ако потърпиш до 2 май, ще мога да ти споделя впечатления. А ако ти я направиш първа - обади се дали има някоя хватка, дето да я имам предвид.
Виж целия пост
# 161
Значи украсата е по най-простия начин-с бонобони маршмелоуз-има ви ги вече и в Метро.Фигурките ги правих три дни предварително Crazy.Трябваше да има повече тревичка,ама ме домързя да стържа още.Трябваше да изрежа различни цветове кръгчета от бонбоните,и това всъщност да бъде украсата по яйцето,ама ...накрая го намазах с мед-от купешкия по магазините и го оцветих с една четка с оранжева боя-такава имах в наличност Wink.накрая малко през пръсти процедирах.А тортата е от бисквитения салам,обаче вътре аз добавих и от крем оле,разреден напловина-става супер вкуса.Играх си за три блата,слепени с шоколад-ванилов,шоколадов с орехи и шоколадов с ром-Благодаря на Кенга за рецептата!!!това е!
Виж целия пост
# 162
А тортата е от бисквитения салам,обаче вътре аз добавих и от крем оле,разреден напловина-става супер вкуса.Играх си за три блата,слепени с шоколад-ванилов,шоколадов с орехи и шоколадов с ром-Благодаря на Кенга за рецептата!!!това е!

нещо не разбрах - пълнежът на яйцето е тип "сладък салам", а подложката от три блата или как?  Embarassed
Виж целия пост
# 163
А тортата е от бисквитения салам,обаче вътре аз добавих и от крем оле,разреден напловина-става супер вкуса.Играх си за три блата,слепени с шоколад-ванилов,шоколадов с орехи и шоколадов с ром-Благодаря на Кенга за рецептата!!!това е!

нещо не разбрах - пълнежът на яйцето е тип "сладък салам", а подложката от три блата или как?  Embarassed

...и аз ooooh! Я обясни пак, ако може. А формата на яйцето как я направи? Мисля да правя някаква торта за Великден, а твоята е много добра идея. Ще трябва да ползвам авторските ти права май #Crazy  bouquet
Виж целия пост
# 164
Ами цялото яйце е от тип сладък салам.Аз  го моделирах  с ръцете така,че да се получи яйце.пак май не го обясних както се трябва.
Направих 3 смески-първата шоколадов крем оле рзмесен с 200 грама мляко ,половин масло,добавих орехи на вкус и едно пакетче бисквити-какаови.
Втората смеска ванилия крем оле,орехи,мляко ,масло,ванилия,ванилови бисквити.
3-та смес-какови бисквити,крем оле какао,мляко,масло,ром.
Кремовете ги смесвам с млякото-наполовина на оказаното и после добавям размекнатотото масло,тази смес добавям към бисквитите-аз си го нагласявам така,че да може да се моделира с ръцете.
Така поставям първата смес-най отдолу във формата на яйце,обаче сплескано отгоре.Слагам шоколад с масло -за крем,но вече постегнал,после слагам ваниловата смес-оформям като форма на яйце-съответно по малко-пак сплескано отгоре,пак шоколад, и накрая купула на яйцето от последната смес-дооформих с ръце и ето  форма на яйце.Не е нужно да търсиш нещо ,което има яйцевидна форма,да пълниш,да стяга и т.н.Отгоре намазах с маслен крем и накрая го закрих с глазура от маршмелоуз.Дано го обясних малко по-разбираемо.вътре става като истински блатове.Бисквитите се размекват и кремът придава страхотен вкус.Хем лесно ,хем ефектно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия