Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

болки в ушите при самолетно пътуване

  • 3 296
  • 8
Детето му е с такъв проблем- при кацане и излитане я болят много ушите. Дъвчим дъвка, прозява се, но не помага. Някой ми спомена нещо с чаша и памуче с топла вода, но не разбрах точно. Знаете ли спасение от тези болки?
Виж целия пост
# 1
Присъствала съм на полет , на който едно детенце неистово крещя и плака от болки в ушите при кацане . Стюардесата сама му донесе пластмасови чашки , вътре с тампони напоени с топла вода , мисля , че от това детето доста се успокои .
Виж целия пост
# 2
Отипакс.
Преди години малката сестра на мъжа ми имаше такъв проблем и стюардесата й капна от тях. Много са добри, облекчението е моментално. Винаги имаме в аптечката (за болки при настинки, възпаления на ушите).
Виж целия пост
# 3
Тази тема съвсем в туристическия форум й беше мястото, и деца, и възрастни страдат от този проблем.
И не е здравословен проблем, а просто проблем на пътуващите.

За по-леки случаи дъвкане на дъвка или смучене на бонбон може да помогнат. Също и прозяване. Или да си запушиш носа, затвориш устата и да издишаш - това, обаче, не го препоръчвам, в някои случаи може да доведе до по-големи проблеми (спукано тъпанче). Тези начини не помагат при по-тежките случаи.

С подръчни средства се прави следното - искаш си 2 чисти чашки - пластмасови, хартиени, каквито имат и 2 салфетки напоени с гореща вода. Горещите салфетки се слагат на дъното на чашките и после чашките се слагат на ушите и се държат така до кацането.

На възрастните обикновено не ни се стои като идиоти с чашки на ушите, а пък и за деца не е удобно. Моята препоръка е да се инвестира в тапи за уши за пътуване (earplanes или друга марка) - гумени със специален дизайн за регулиране на налягането (не са обикновени тапи за уши). Не са евтини, не са и прекалено скъпи, но могат да се използват много пъти, като разбира се се забърсват след всяко ползване (не се мият). Има размери за възрастни и за деца. За който го има този проблем е просто спасение.
Има ги онлайн, а сигурно и в някои аптеки.
Виж целия пост
# 4
Съгласна съм,че темата е за ''Туризъм'' . Благодаря за идеите, че е страшно изпитание. Дори денят след полета още щракат ушите. Определено ще потърся тези тапи. Дали ги има в Бг? Но ако някой е чувал и за други облегчаваки средства, нека пише. Оказа се,че и възрастни имат този проблем.
Виж целия пост
# 5
Здравейте, това състояние за което пишете се нарича баротравма на ухото и се получава при рязка промяна във височината, при което налягането в средното ухо става различно от външното и настъпва заглъхване на ушите и дори болка. За изравняване на отрицателното налягане в средното ухо, след полет, гмуркане или изкачване в планината, може да ползвате назални балони Отоглоуб. Ползват се след полета при по-тежките случаи, когато налягането не се е изравнило чрез преглъщане, прозяване или дъвчене на дъвка. Има назални балони и за по-малки деца (от 2 до 4 години) и за възрастни. Има ги в аптеките.
Виж целия пост
# 6
И аз исках да питам за подобни болки, но след полета дълго време, защо?
Виж целия пост
# 7
Здравейте, след като започнах темата да споделя нашия положителен опит. Снабдихме се с препоръчаните по-горе тапи за уши при пътуване earplanes. Донесоха ни ги от Щатите. Цената им е смешна - май към 1.5 долара.  Вече  четири полета детето ги използва и се чувства чудесно. Понякога казва, че я наболявало ушето, но  нищо общо с ужасната болка от преди. Вече не се страхува да лети. Дано помогне и на други.
Виж целия пост
# 8
Може да се изравни налягането, като се запушва носът и устата е затворена, а се надува като да се издишва. /дано го обясних разбираемо/ Синът ми при първия си полет плака от болка в ушите при кацането. Втория път направи това "упражнение" и нямаше такива болки.
Виж целия пост

Препоръчани теми

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия