Италия 148

  • 56 325
  • 737
# 45
Я, имало и други фенове на Канавачуоло  Laughing Аз често го гледам, но по-скоро заради самия него и странното съчетание от мечешка външност и обноски с любов към малките порции. Все се питам той като съветва другите да намалят порциите, дали и той такива яде после  Mr. Green Иначе е много добър, но и аз съм на мнение че не може да даваш едни и същи рецепти на ресторант в Капри и на селска кръчма. И в Милано едно от заведенията, което не съм видяла празно и трябва резервация или голям късмет за да вечеряш там е известно благодарение на огромните си порции. За мен това си е страхотна ниша, мислила съм ако пратят там Канавачуоло че ще ги съсипе... А за хигиената - ако си е мърляч някой дали като го накараш веднъж да изчисти после ще почне да го прави редовно?  Confused Аз лично в заведение, минало през предаването не бих отишла именно заради това, гнуслива съм.

С голямо закъснение да се включа и аз по въпроса на Тралала за маслото -и аз никога не ги слагам в корените. Въпреки че имам суха кожа и коса, ако го направя после приличам на улично куче. Само по дължините и в краищата. В корените се прави като маска с измиване след това, за предпочитане топла. Аз и със зехтин го правя, нищо че после мириша на салата в главата...

За пастиерата:
https://www.youtube.com/watch?v=uryatTLCJso
Но е голяма играчка, аз мисля за католическия великден да се потя над нея.
Виж целия пост
# 46
Лени, правих сладкиша с круши на Наталина - дотук два пъти, първия път по-добре се получи и беше много вкусен, втория път дали ефектът на изненадата вече го нямаше или друго, но не предизвика предишния ентусиазъм. Много сполучлива рецепта, определено.

Какви сицилиански каноли, аз предлагам за козунаци да говорим. Като например - ще правите ли. Аз всяка година се чудя до последно и накрая носталгията надвива над мързела  Blush.
А и така или иначе нещо не ги обичам сицилианските сладки, не са ми точно по вкуса. Обичам арабските сладории, тъй че явно не прекаленото сладко ми е проблем... но не знам кое, просто не са ми в кръвната група явно.

Лени, а ти как си обясняваш известността и култовостта на италианската кухня? Защо изведнъж се озовават на гребена на вълната? Чела ли си нещо покрай твоите публикации?
Виж целия пост
# 47
Лени,
Лени, а ти как си обясняваш известността и култовостта на италианската кухня? Защо изведнъж се озовават на гребена на вълната? Чела ли си нещо покрай твоите публикации?
Аз мисля ,че е лесна ,семпла и буквално от една паста с домати и риган се получава чудно вкусно ястие..Мисля ,че е простичка ,вкусна и не е много тежка.Но Лени е експерта, да каже ,вчера и открих блога и ми хареса ,чета и момичетата ...............Въпреки ,че от писаното от нея тук бях останала с впечетление ,че е скарана с готвенето ,това което видях много приятно ме изненада.
Виж целия пост
# 48
Въпреки ,че от писаното от нея тук бях останала с впечетление ,че е скарана с готвенето
Как е възможно?! #Crazy Laughing

Какви сицилиански каноли, аз предлагам за козунаци да говорим. Като например - ще правите ли. Аз всяка година се чудя до последно и накрая носталгията надвива над мързела  Blush.
А и така или иначе нещо не ги обичам сицилианските сладки, не са ми точно по вкуса. Обичам арабските сладории, тъй че явно не прекаленото сладко ми е проблем... но не знам кое, просто не са ми в кръвната група явно.
Интересно. Аз точно обратното. Арабските не знам, но турските сладки изобщо не ми харесват, понеже всички са ми еднакви захарни бомби. А вкусен козунак през живота си не съм опитвала никога - или голям кутсуз и нещастен живот, или не ги обичам. Laughing
Виж целия пост
# 49
Арабските не знам, но турските сладки изобщо не ми харесват, понеже всички са ми еднакви захарни бомби. А вкусен козунак през живота си не съм опитвала никога - или голям кутсуз и нещастен живот, или не ги обичам. Laughing

А де?! Сицилианските точно така ги възприемам - еднакво сладки, несмилаемо сладки бомбички. Но, както казах, баклавички пък обичам. Тъй че изглежда не в захарността ни е проблемът. Но как може две неща, които са просто сладки и изцяло сладки, да имат различен вкус?!  newsm78

МГ, аз предполагам, че освен субективните вкусове, има и нещо повече в историята на налагането на някоя национална кухня. Защо "френски" (а не "италиански" или "австрийски") кроасани? Защо чери домати с босилек и моцарела, а не големи домати с босилек и маслини? Защо паста, а не кус-кус? Защо Италия, а не Холандия? Да не говорим, че за италианците няма такова нещо като "италианска" кухня, а всичко е локално, и биха се сбили на тема правилната рецепта за паста и фаджоли. Защо италианците са убедени, че тяхната храна е "любов" и "лек за дълголетие", а за англичани и немци собствената им кухня е проста и неатрактивна (а пък, не виждам с какво една кървавица е по-долна от едно котекино  Laughing.)
Т.е. има си някакви обективни процеси (политически?, културни?), които движат налагането на определени храни като модни.
Затуй питах, Лени ги чете тия работи доста, чудех се дали точно това й е попадало.
Виж целия пост
# 50
Аз те разбрах защо я питаш,просто глупаво реших ,че мога да си кажа мнението Grinning.
Защо тяхната храна е любов ,не знам ,може би така си правят реклама по света....то с всичко италианско е така,не само с храната ,а за регионалната кухня знам .
Виж целия пост
# 51
А вкусен козунак през живота си не съм опитвала никога - или голям кутсуз и нещастен живот, или не ги обичам. Laughing

Защото не си опитвала този на майка ми  Sunglasses Досега не съм намерила човек, който да не го хареса, само дето се оказа че в България и захарта са развалили, че докато свикне да слага двойна доза захар имаше 2-3 години не особено сладки  Laughing Аз тази година мисля да се освиним напълно - първо с пастиерата и шоколадовите яйца, после у нас с козунаците и истинските яйца. После 1 месец поне диета....

MG18, онзи ден гледах по ТВ че най-много дълголетници има в Италия и по-точно Сардения и в Гърция. Може и с това да е свързана любовта към италианската кухня, нали признаха средиземноморската кухня за най-здравословна...
Виж целия пост
# 52
А вкусен козунак през живота си не съм опитвала никога - или голям кутсуз и нещастен живот, или не ги обичам. Laughing

Защото не си опитвала този на майка ми  Sunglasses Досега не съм намерила човек, който да не го хареса, само дето се оказа че в България и захарта са развалили, че докато свикне да слага двойна доза захар имаше 2-3 години не особено сладки  Laughing Аз тази година мисля да се освиним напълно - първо с пастиерата и шоколадовите яйца, после у нас с козунаците и истинските яйца. После 1 месец поне диета....
Захарта са  я развалили отдавна,свекървата купува само от Македония.Вчера е купила едно филе в него имало нишесте ,само 8 Е-та и куп други непознати думички,но месо не видяла
Питам що го купува като е такова ,тя обяснява ,че от витрината са и го дали и като го премерили и сложили етикет на него пишело
Виж целия пост
# 53
Вчера е купила едно филе в него имало нишесте ,само 8 Е-та и куп други непознати думички,но месо не видяла
#Crazy Ужас, мислех си че само със саламите е така. Аз водя война да откажа родителите ми от салами и тем подобни, но явно наистина трябва само месо и да си го готвиш сам....
Виж целия пост
# 54
Е разбира се всички сме се сещали да отворим Гугъл и да напишем пастиера наполетана и да следваме рецептата. Въпросът е къде е пинизът, а това ти го казват само малко хора, които са изпробвали рецептата и вариации, сгрешили са и са помислили как да стане по-добро. Касата сичилиана не съм яла също, Барбич, ние с теб не бяхме ли от темата за здравословното хранене? Crazy Mr. Green
Виж целия пост
# 55
Вчера е купила едно филе в него имало нишесте ,само 8 Е-та и куп други непознати думички,но месо не видяла
#Crazy Ужас, мислех си че само със саламите е така. Аз водя война да откажа родителите ми от салами и тем подобни, но явно наистина трябва само месо и да си го готвиш сам....
Със саламите е същата работа ,но лятото купихме катък от Кауфланд,щото много го обичам и като ми се прияде .......взимам си го и в къщи като видях с какво е пълен .....5 Е-та палмово масло ,нишесте и куп други киселини и прочие,веднага го хвърлих.Мъжа ми по мрънка що го карам да купува като не го ям ама кво да му обяснявам.Добре е обаче ,че Марти знае ,че кремвишите и надениците са отровни ,и като ги види на рекламата почва да вика ууу отрови ни продавате.Само на свеки луканката ядем и прошуто.Но купувала съм прошуто в което също има е-та и разни газове с които е обработено
Виж целия пост
# 56
Е разбира се всички сме се сещали да отворим Гугъл и да напишем пастиера наполетана и да следваме рецептата. 

Не случайно ти дадох точно този линк, а не на giallo zafferano. Защото аз имам и книгите на госпожата и мога да ти гарантирам, че каквото съм правила се е получило добре, да не говорим че и съвети ми е давала и благодарение на нея се научих да готвя добре риба например. Мислех че се подразбира и никой не би се обидил/подразнил че давам директно линка без да изпиша всички тези неща...   Confused При това като говорим за типично неаполитанска рецепта е хубаво да изберем и такъв източник, та и това беше фактор при избора на линк.

MG, добре си научила детето  Laughing Спомням си веднъж майка ми беше купила пастет в който се оказа че има 15% месо. Малки били буквите на етикета и не могла да го прозчете...  Sick
Виж целия пост
# 57
Барбич, ние с теб не бяхме ли от темата за здравословното хранене? Crazy Mr. Green
E, да не би да пропусна частта с дълголетниците?! В Сардиния ядат рикота, поркета и тороне. Още на вечеря бих могла да се впиша в листата на дълголетниците.
Виж целия пост
# 58
Nelig, твоя пост не го бях видяла, не знам защо. Благодаря ти, ще го погледна после като не съм от телефона, че тук май стават засечки.  Hug
Барбич, аз нали ще се сродявам със сарди Simple Smile по сестрина линия - след 100 години ще съм ветеран в темата Mr. Green ммм, поркета.
Май трябва да отида да обядвам!
Виж целия пост
# 59
Nelig, твоя пост не го бях видяла, не знам защо. Благодаря ти, ще го погледна после като не съм от телефона, че тук май стават засечки.  Hug
Надявам се да ти е от полза, малко е странна госпожата, но пък дава ценни съвети точно за дребните неща при приготвянето на рецептите...   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия