КОЗУНАЦИ - сезон 2015 г. - тема 1

  • 52 608
  • 734
# 105
Има ли значение с кое брашно ще се замесят козунаците? Аз по принцип използвам това на Лидл и до сега не ме е предавало.
Ползвам само бяло брашно, къде италианско, къде българско, все си е хубаво, същото е и на Лидл. Не го и пресявам, защото четох някъде и то си беше сериозно, че вече такава е технологията на брашната , че изобщо не е необходимо да се пресява, така че го мятам и започвам веднага.
Виж целия пост
# 106
 Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy.... ето го бре, Джема, душа, колко скришно само... Joy Joy Joy..

..................е. Simple Smile  Виж ако искаш тази при мен, като може да увеличиш захарата, ако искаш.
Душа, в този филм който се отваря при мен, да не би да правят козунаци, я виж моля ти се... Joy Joy Нямам такъв спомен... Joy Може при мен да се отваря грешно... Peace

Карола, бяло да е брашното и колкото повече глутен - по-добре. Гледаш съдържанието на протеините/белтъчините на етикета.  Най-общодостъпното и достатъчно добро - София мел Класик и София мел Екстра.   На споменатите две съотвено - 10.6г и  9.9г
Виж целия пост
# 107
Здревейте, запланувала съм козунака с квас на Джемма за събота, а сега ви представям Козунак със заквасена сметана на Ева Тонева Simple Smile

Виж целия пост
# 108
Момичета, брашното на Лидъл е тип 700, макар че пише бяло. Не знам как го одобрявате за козунаци, на мен даже хлябът ми става сив,  а не бял. Вижтепеплното му съдържание, забравих колко, но мисля, че беше или 650 или 700. Това е тип 650 или тип 700, в никакъв случай не е първокачествено брашно с хубав глутен. Може и да става, но не е най-доброто. Не казвам,ч е е и най-доброто, което ползвам аз, но това е най-доброто е града ми и затова вземам него- екстра на София мел. Като ида на Метро си вземам от това, дето Марчето ми праща миналата година, италианското. Hug
Виж целия пост
# 109
Аз това италианското го търся от миналата година в Метро и така и не го намерих.Може ли снимка ако някой го има  Praynig
Виж целия пост
# 110
Ето:
Виж целия пост
# 111
Благодаря Джемма   bouquet пак ще проверя поне ще знам какво търся
Виж целия пост
# 112
А според вас това, което е на София мел за Козунаци добро ли е?
Виж целия пост
# 113
Ани, колкото по-просто/чисто е брашното - по-добре. Въпросното "за козунак" ( а другото за "кекс", за "баница"...) какво го прави такова?
По-горе писах кое на София мел е добре.  Wink
Виж целия пост
# 114
И на мен ми се яде козунак но не ми се прави  Mr. Green
Спомням си навремето бог да я прости комшийката правеше едни козунаци  Heart Eyes
Виж целия пост
# 115
Ани, колкото по-просто/чисто е брашното - по-добре. Въпросното "за козунак" ( а другото за "кекс", за "баница"...) какво го прави такова?
По-горе писах кое на София мел е добре.  Wink


Благодаря, Морена, казано честно нямам никаква представа, кое го прави такова, но опита при мен показва, че най-добре ми се получават мъфините и кексовете с Брашното за кекс, та затова рекох да питам и за това за козунаците. Иначе Екстрата на София мел си го купувам винаги в големи опаковки и никога не оставам без него.
Виж целия пост
# 116
Аз с нови мисли за шоколадовите козунаци/преспах му една вечер, премислих го/, харесах си тесто,брашно, мая,  ще ги направя на кифли обаче/по рецептата на Джемма за козуначени кифлички/ кажете ми хубав шоколад за готвене/не черен/ и не такъв дето се степва, нещо наистина хубаво за печене, млечно и сладко  newsm78?Благодаря предварително!  Hug
Виж целия пост
# 117
Аз с нови мисли за шоколадовите козунаци/преспах му една вечер, премислих го/, харесах си тесто,брашно, мая,  ще ги направя на кифли обаче/по рецептата на Джемма за козуначени кифлички/ кажете ми хубав шоколад за готвене/не черен/ и не такъв дето се степва, нещо наистина хубаво за печене, млечно и сладко  newsm78?Благодаря предварително!  Hug
Да, има такъв специален шоколад за печене само, има и млечен и черен. Ако си от София ще продължа с обясненията точно къде се намира магазинчето. Ползвам го и е много добър. Холандски е.
Пускам ти снимка за да добиеш представа какъв точно е на външен вид опаковката, въпреки че не можах да намеря точното изображение с шоколадовите парчета ..
Скрит текст:
[/spoiler].
Виж целия пост
# 118
Такаааа условията са много. Младоженка с новодомакиня Simple Smile
Искам да се представа добре Simple Smile
Може ли някаква рецепта заааа козуначени мъфини. Пък хем да е лесна пък и вкусна и пухкава Simple Smile
Да ви кажа и един куриоз... Миналата година подхванах първата срещната рецепта и пишеше тестото да се бие. Удрях го в тая ми ти маса удряяяххх. Докато съседите не почнаха да тропат да спра... Е тая година нямам съседи. Та давайтееее
Виж целия пост
# 119
merita, козуначените мъфини (или кифли, или руло, или...) са с класическо козуначено тесто във формите за мъфини, та рецептата си я харесай от 1ви пост на темата. Дозата трябва да ти е малка просто.
И... козуначеното тесто не се бие. Относно месенето, ако искаш виж кратко видео при мен.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия