КОЗУНАЦИ - сезон 2015 г. - тема 1

  • 52 561
  • 734
# 15
Марче, чудни кифли. Peace Това с термометъра е ценна информация за много домакини, мисля.
Виж целия пост
# 16
Момичета, понеже съм пълен лаик в козуначената тема, моля да ми кажете какви са градусите за печене, ако дурната е с конвекцич - има вентилатор. Аз понеже готвя само в комбинирана микровълнова фурна, която има грил и конвекторно печене като самостоятелен начин на готвене, дали тези 200 градуси споменати в оригиналната рецепта на Джема , не трябва да се намалят,  ако се пече на конвекция? Мерси предварително.
Виж целия пост
# 17
Марче, чудни кифли. Peace Това с термометъра е ценна информация за много домакини, мисля.
Затова й го написах, защото има много запитвания по време на козунакопеченето, "на какви градуси да се пече?" или  "моята фурна не пече...." и т.н. Това е много удобно, има си екранче  . Пробвах го,  за да съм напълно сигурна след като споделям нещо, вече казах и си отговаря напълно на градусите във фурната.  Като пари е - нищо работа.
Oven |Thermometer
Скрит текст:
[/spoiler]
Виж целия пост
# 18
Майсторици, дали имате в старите тефтери рецепта за козуначен кекс?
Виж целия пост
# 19
Майсторици, дали имате в старите тефтери рецепта за козуначен кекс?
Ето една, а има и още толкова много из нета. Не съм я правила, не зная как е, но като гледам продуктите ще стане добре. Много е лесна и бърза.
http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B5%D0%BA%D1%81
Виж целия пост
# 20
МММ, че и нов атема Flutter Благодаря маме  bouquet
Аз си тренирам вече два три пъти от началото на годината кифлички и козунак Wink



Скрит текст:
Виж целия пост
# 21
Тоя козуначен кекс е с цели 20г мая на 250г брашно 1 яйце, 3-4 с.л. зах. и 6 с.л. пр.мляко.  Whistling
Аз толкова мая слагам на 1кг брашно, 5 яйца, 250г зах. около 250-300мл. мляко.  Wink
Виж целия пост
# 22
Тоя козуначен кекс е с цели 20г мая на 250г брашно 1 яйце, 3-4 с.л. зах. и 6 с.л. пр.мляко.  Whistling
Аз толкова мая слагам на 1кг брашно, 5 яйца, 250г зах. около 250-300мл. мляко.  Wink
Правилна забележка.  Peace Прочетох мая,  но не и грамажа.
Моренче, здравей!  Simple Smile
Виж целия пост
# 23
Нося ви най-перфектния козунак по моите представи- само със закваска, без грам мая, непрепечен, пухкав, с много конци и невероятен вкус, без никакъв дъх на мая. Панетоне със закваска съм правила, но козунак ми е за първи път. Дано и за Великден станат толкова хубави. Много съм доволна.  
Има съвсееем лек кисел вкус,все едно има малко повече лимонов сок, в никакъв случай не е възкисел вкуса. Активирах закваската снощи в 18.30, в 21.30 беше втаса и омесих тестото. В 00.00 беше втасало и сплетох козунаците. Оставих да втасват цяла нощ на не много топла стайна температура. След работа, в ранния следобед ги изпекох. Ползвах рецептата на pina за козунак в хлебопекарна, смао вместо мая сложих 95 грама закваска. Месих в любимия си Кенууд, втасва закваската във фурната и както се бях оплакала преди, че не обичам това втасване, заради кората, която става- пак стана така. И с фолио покривах  и пак на снимката се вижда отвратителната кора, но аз не я махнах, размесих я с другите продукти в основното тесто. Виждате ли,ч е при мен не става и затова не съм фен на фурната за втасване, но не е много топло в нас, а трябваше да втаса,з а да го омеся преди да си легна.

https://www.youtube.com/edit?video_id=kkKxn9o5Nf4&video_referrer=watch



 tinki_15, и твоите са перфектни  Hug
Виж целия пост
# 24
Чудесни са Джемма.Оффф нищо че вчера правих направо ми идва да грабна отчупеното парченце.
Виж целия пост
# 25
Джемма, прекрасни са станали.На каква температура си ги пекла?
Виж целия пост
# 26
20 минути на долен реотан + вентилатор, 180 градуса, без термоигла, за да се надигнат още. След това забучих иглата, смених програмата на долен и горен реотан + вентилатор, 180 гр и настроих вътрешна температура 95 градуса.
Виж целия пост
# 27
Браво, Джемма! Чудесни са!
Никога не съм работила със закваска.  newsm78
Виж целия пост
# 28
 HugЕто ти тогава едно предизвикателство.
Виж целия пост
# 29
HugЕто ти тогава едно предизвикателство.

Няма да се справя, та аз не зная как се прави тази закваска, а и като чета трябва да преседи поне 7 дни....не е работа за мен. Наливаш пък преливаш, пък....нещо...??
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия