Вкусотиите от Happy :)

  • 93 267
  • 63
Здравейте, мили мами   bouquet
Реших да отворя нова тема относно ресторант Happy...
Конкретно се интересувам от сосовете, които използват в Хепи- как се приготвят или са готови... и разбира се всичко, което би ни било от полза Simple Smile
И разбира се всеки който има " директен" достъп или познания около ястията в Хепи е добре дошъл да сподели Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Според мен използват много Маги, много Вегета и натриев глутамат...
Виж целия пост
# 2
Най-обичам салатата им Цезар с пиленце. Никъде не съм яла такава. Според мен е от дресинга. Ако някоя от вас знае как се прави, да каже!
Виж целия пост
# 3
Вкуснотии и Happy в едно изречение за мен е смешно. Съжалявам, че влизам с доза хейтърство тук, но това си е полуфабрикатна храна. Единствените плюсове са, че няма да се натровиш и обслужването е на ниво. Ходим там като компромис, но накрая винаги съжалявам за сумата, която оставям срещу това, което съм получила. Успех с разясняването на сосовете!
Виж целия пост
# 4
Абсолютно съм съгласна с това , че е полуфабрикатна храна. Но сосовете, които използват са наистна страхотни. Интересува ме сосът, който слагат на салатата Спанак с киноа... безумно вкусен Simple Smile
Виж целия пост
# 5
Сигурно е въпрос на вкус, но аз също не харесвам Хепи. Прекалено скъпо, малки количества, натрапчиво обслужване, единствено обстановката ми допада, но това не стига. Дон Домат е доста по-добре от Хепи, поне преди беше така. Скоро не съм ходила в Дон Домат, че вече не ми е близо....
Виж целия пост
# 6
И на мен не ми харесва Хепи, нямам чувството, че ям здравословно там, колкото и киноа да набутат в менюто.

Относно сосовете - онлайн на страницата им в менюто за всеки продукт има хранителна информация.
За въпросната салата спанак и киноа пише това: дресинг Соево-горчичен(соев сос, горчица /синап/, оцет, захар, чеснова паста, черен пипер, олио).
Виж целия пост
# 7
Гарантирам с позицията си в ХЕПИ,че храната е винаги!прясна!,че се работи винаги по !Рецепта! Имаме си листи подготовка,чек листи,СТАНДАРТНИ,по които работим и се проверяват всеки ден по 2пъти -за първа и втора смяна от гл.готвач,управител,рег.готвач и рег.мениджър.Вътрешните ни проверки са по-"страшни" от каквито и други проверки да съществуват!
Сосовете се приготвят всеки ден от готвачите! Be happy!
Виж целия пост
# 8
колкото по-вкусно, толкова повече глутамат
неестествени ми се виждят някои от нещата, и като цяло - скъпи
Виж целия пост
# 9
Това, че е прясна, не изключва, че е скъпа за тези малки порции.

Какви са пък тези "страшни" проверки?!?
Виж целия пост
# 10
дресинг Соево-горчичен(соев сос, горчица /синап/, оцет, захар, чеснова паста, черен пипер, олио).

аз също много харесвам въпросния дресинг /сос?/, но съм убедена, че е пълен с вредности, които се старая по принцип да избягвам  Crazy
изброяването на съставките за съжаление не ми гарантира нужния резултат
Виж целия пост
# 11
Е, на принципа проба-грешка не може да не се налучка как да се направи соса. Особено, че, който го е ял там, знае цвят и консистенция.
Виж целия пост
# 12
колкото по-вкусно, толкова повече глутамат
И аз мисля така.
Много исках да направя ориза със зеленчуци, но изглежда най-важната съставка е точно натриевият глутамат. Според човек работил в Хепи, без него няма да го докарам на вкус.
Виж целия пост
# 13
Аз никога не съм яла в "Хепи", но пък и не виждам защо веднага трябва да се започва някакво порицаване. Авторката иска да разбере рецепта за да си я приготви в домашни условия, където със сигурност няма да е полуфабрикат.
За сосовете не знам, но често в къщи си правя панирани сиренца "Хепи", по рецепта видяна във форума и наистина са страхотни.

Сиренца "Хепи"
Натрошава се 1кг твърдо сирене. Слагат се 2 яйца, 2-3 щипки червен пипер и чесън на прах. Правят се топчета колкото малък орех и се овалват в брашно. Нареждат се в тавичка и се замразяват във фризера. После се изсипват в найлонова торбичка и се съхраняват така във фризера. Панировка: Разбива се едно яйце, бира и брашно на гъста каша. Замразените топчета се пускат в панировката и полуизцедени се пускат в загряло олио.
Виж целия пост
# 14
Права си, Koikoii Simple Smile Това беше единствента ми цел, след като съм търсила рецептата къде ли не Simple Smile
Иначе, каквото и да си говорим в Happy e вкусно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия