Полезният джинджифил

  • 52 882
  • 139
Здравейте.Попаднах на интересни статии за джинджифил.Ползувам го като подправка.Прочетох и за лечебните му свойства. Имам въпрос -не съм сигурна но мисля че мернах някъде  че може да се сложи рендосан пресен в  каната с вода която пиете през деня.Ако някой знае нещо по въпроса моля да сподели но не за чай.Не обичам чай затова търся това.
Виж целия пост
# 1
Аз го запарвам само за 15-20 мин с вряла вода за да си пусне веществата , прецеждам и пия . Студено или топло е въпрос на избор. Нямам представа рендосан и сложен в кана с вода стайна температура доколко ще си пусне от полезните съставки.
Виж целия пост
# 2
Ние смесваме рендосан джинджифил с мед и си хапваме, когато се сетим по 1-2 лъжици.
Виж целия пост
# 3
Аз го добавям суров към смутита. Дава чудесен, парлив привкус.
Виж целия пост
# 4
Джинджифилова лимонада може. Рендосва се и се слага в газирана вода. Правя много хубав чай с него,  после може да го охладите и да го пиете като студен чай.
Виж целия пост
# 5
Страхотна е и джиндифилова цитронада - с газирана вода, няколко изстискани лимона и рендосан джинджифил (и малко мед).
Виж целия пост
# 6
Аз го пия на студен чай - парче колкото орех, нарязано на тънки филийки с белачка за картофи, залято с 1л вряла вода, запарено 10 мин и изстудено, чудесен е. Може настърган и смесен с мед. Някои си го гризат така натурален, но на мен ми е много лют.
А ефектът му наистина е вълшебен. Тази зима на три пъти се опитвам да се разболея от някакви вируси и трите пъти го пресякох веднага само с джинджифил и мед. Първия ден изпивам по 1 л студен чай и на следващия ден съм кукуряк и не се разболявам. Много съм впечатлена от ефекта.
Виж целия пост
# 7
Благодая Ви момичета.Ще направя студен чай защото го предпочитам но да попитам-консумира се като този готовия дето се продава или има друг начин.
 newsm78
Виж целия пост
# 8
Не ми е много ясно какво питаш...  newsm78 Консумира се както искаш, количество по желание. За разлика от готовия, който освен химия, съдържа и кофеин, този не съдържа, така че можеш да пиеш по колкото си искаш.
Виж целия пост
# 9
Точно това питах.Мога да го бия без ограничение.Знам че е по-качествен и полезен от готовия.Какво ще кажеш ако добавя малко лимон и мед като се охлади.Дали ще е проблем?Мисля че ще смекчи вкуса му.
Виж целия пост
# 10
И аз съм чела за полезните свойства, но не съм го пробвала  Peace Peace Peace
Виж целия пост
# 11
Аз знам, че се вари, не запарва. Скоро правих с мурсалски чай варен, чуден става.
Виж целия пост
# 12
Става чуудесно с мед. Лимон също може, въпреки че самия джинджифил мирише доста на лимон. Може също да го ароматизираш с някакъв друг чай, например мента, защото няма кой знае какъв аромат.
Виж целия пост
# 13
И аз го смесвам с мед и хапваме по една лъжичка.
Виж целия пост
# 14
С мед, на чай, в сладкиши(става страхотно), но този в пакетчетата ми е странен и не съм ползвала. Само суров и сушен. За хардкор любители имам и рецепта с люти чушки.   Crazy
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия