Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ние сме отбор от Чешки мами, на сладурковци и сладурани 2

 • 67 141
 • 277
# 270
Има чешки училища с програма за чужденци вече, имат опит с децата. Аз съм в луд възторг от чешката система и от учителите. Прекрасни педагози има. Ясно, че навсякъде има всякакви хора, но не бих се притеснявала изобщо да си пусна децата с местните, дори ако не знаеха езика.
В Чехия не назначават неквалифицирани кадри в училищата при никакви обстоятелства.
Виж целия пост
# 271
Моля за информация, какви точно документи са необходими за записване на дете в чешко училище, по време на учебната година?
Виж целия пост
# 272
Здравейте!

Някоя от Вас водила ли е детето си на занималнята (която е всяка неделя) за българчета (от 4 до 6 години), която се намира на I.P.Pavlova? (Може информацията ми да не е на 100% точна...)

Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 273
[url]
  [/urАз съм водила детето на училище там.Виждала съм и занималнята.Всяка седмица публикуват снимки във фейсбук групата на училището.Децата изглеждат много щастливи.Организират им празници за 3ти март,Коледа,24 май.Учат песнички и стихчета.Има група по народни танци.За 800кр.на срок, мисля,че си заслужава.
  Виж целия пост
  # 274
  umi zoomi , много ти благодаря за отговора. Flowers Bouquet
  Виж целия пост
  # 275
  Мили чешки мами,
  предварително се извинявам, че нахлувам в темата с туристически въпроси, но от много време чета и вече се обърках. Двете с дъщеря ми ще пътуваме до Карлови Вари следващата седмица. На отиване кацаме в Прага, но връщането ще ни е от Братислава.
  С RegioJet намерих вариант, да тръгнем в 8ч от Карлови Вари с автобус и ако правилно разбирам, в Прага да се прехвърлим на влак до Братислава. Тъкмо да резервирам и платя билета, когато видях, че в Прага пристигаме на ÚAN Florenc и след 1 час влакът потегля от централна гара. Притеснявам се дали ще успеем за това време да се придвижим от едното до другото място, при условие, че не познаваме града. И изобщо - не мога да разбера, след като RegioJet го предлагат като възможност не ми ли осигуряват трансфер от едната до другата гара?
  И още, влаковете на RegioJet различни ли са от тези на чешките железници? Като влязох в сайта на České dráhy виждам, че има влак, който тръгва в 11:50 от централна гара Прага, а RegioJet ми дават час на тръгване 11:20.
  Какво да избера? Пълна каша е в главата ми!


  П.П. На отиване ще имаме няколко часа в Прага (не повече от 4-5), да се придвижим от летището до автогарата и да хвърлим едно око на града. Какво можем да видим за това време?

  Благодаря предварително на отзовалите се!
  Виж целия пост
  # 276
  Флоренц и Централна гара са съседни спирки на метрото.
  С реджио Джет е сууупер удобно и комфортно. През юли ползвахме услугите на влака. Силно впечатлена съм.
  Виж целия пост
  # 277
  Здравейте отново, благодаря на всички, които ми писаха.

     Моето дете тръгна в 5ти клас в Българското училище. Бях предупредена, не само от тук, и очаквах всичко. Ето какви са впечатленията ни до момента:
     Училището е ремонтирано, и голяма част от базата е подновена чрез дарения. Учителите си вършат работата отговорно. Техният екип е малък - персоналът е буквално директор, малкото учители и охраната.
     Няма медицинска сестра, няма двор, децата играят физкултура в затворен салон. Няма нормална храна. Само автомат с пакетиран джънк. Ние се спасяваме с кутия от вкъщи. От училище не организират никакви допълнителни занимания, нито допълнителен спорт. Няма занималня.
     За момента не е имало инциденти, нито пък събират различни класове да им преподават заедно. Но синът ми има проблеми с тормоз в класа. Тази тема няма да я коментирам тук.
     Вече търся чешко училище за да го преместя. Научих че в чешко пък може да имаме друг вид проблеми, заради ксенофобия и езиковата бариера, но може и да не се случи. Няма да се настройвам от сега. Тормозът в класа ме накара да се поразмърдам да преместя детето. Дано имаме успех.
     За чешките училища чух и много добро, и лошо(по-малко). За себе си съм направила извода, че с каквато настройка влезеш при тези хора, и те така ще ти отвърнат. Ако учиш езика и се стремиш да се интегрираш, и те ще бъдат отворени към теб. И обратното.
  Виж целия пост

  Започнете да пишете...

  Страница 1 от 1

  Общи условия