МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 59-та ТЕМА

  • 82 901
  • 750
# 525
Идеята на рулото стефани в пекарната е за морето на къмпинг, където няма фурна, като опция - едно, че ще има нещо сготвено различно от барбекю и друго - да се използва капацитета й (с продълговато казанче е). Мислех си, че щом може кекс и конфитюр да се прави, що да не може и руло като махна бъркалките и само на печене 40 мин.. .... обаче не съм се отказала, ще докладвам за резултата тия дни  Crazy
Виж целия пост
# 526
На къмпинг рулото може да се уви е в алуминиево фолио и да се пече директно на барбекюто. На по слаб огън като се върти системно.
Виж целия пост
# 527
Аз не разбрах, ще се носи цяла хлебопекарна на къмпинг ли ?
Виж целия пост
# 528
Аз не разбрах, ще се носи цяла хлебопекарна на къмпинг ли ?
Дa, не виждaм кaкво е чудното. Отвикнaли сме отдaвнa от купешки хляб, пък и тaм където отивaм хлябът по 2 евро.
Виж целия пост
# 529
Ами то машината за хляб,не е чак толкова обемиста ,че да не може да се вземе мисля.
  Като има как ,защо да не се вземе и да се яде пресен  хляб.
 
Виж целия пост
# 530
Ами то машината за хляб,не е чак толкова обемиста ,че да не може да се вземе мисля.
  Като има как ,защо да не се вземе и да се яде пресен  хляб.
 

И аз мисля така. Имам познати, които си носят кафе машината, когато отиват на почивка, и то в хотел  Grinning
Виж целия пост
# 531
Искам да си направя собствен готов микс в пакети, разтеглено всичко - брашно, сол, захар и мая.
Идеята е да не нося мерки и теглилки на почивката, а и по бързо да става зареждането на хляба.
Колко ли време ще може да изкара така смесено в  хартиен пакет от брашно,  да е ок, в смисъл - мята дали няма да се повреди нещо ? 
Виж целия пост
# 532
Искам да си направя собствен готов микс в пакети, разтеглено всичко - брашно, сол, захар и мая.
Идеята е да не нося мерки и теглилки на почивката, а и по бързо да става зареждането на хляба.
Колко ли време ще може да изкара така смесено в  хартиен пакет от брашно,  да е ок, в смисъл - мята дали няма да се повреди нещо ? 
Вземи си от готовите смески, не си играй са смесваш и мериш. Само добавяш вода и готово.
Виж целия пост
# 533
Направи си смес, но маята я остави да я добавяш на място. Предполагам суха Мая ще ползваш. Иначе ако ще я слагаш то я сложи на отделен слой от солта и захарта. Водата и олиото така или иначе допълнително ще слагаш, предполагам няма да ти е проблем и маята накрая да добавиш. 
Виж целия пост
# 534
Според мен "тайната" е да слагаш по-малко мармалад и да е добре завит в тестото.

В купешките слагат далеч повече и си седи вътре. Така че остава завиването. Ще се радвам да споделиш как ги завиваш ти. МЕРСИ!!!
Аз лично правя тестото на триъгълник, слагам пълнежа в широката част и навивам от широката към тясната страна. Не ми излиза пълнежа.
Виж целия пост
# 535
И аз винаги така го правя и почти винаги ми излиза.
Виж целия пост
# 536
Здравейте, имам Kenwood rapid bake и правя хляба по приложените рецепти. Проблемът ми е, че нямам сухо мляко. Количеството, което трябва да вложа, е 5 чаени лъжички. По принцип ползвам едно детско мляко, което е отворено вече повече от месец, а хлябът е за градината на сина ми, та не смея да слагам от него. Въпросът ми е: мога ли да ползвам прясно мляко, какво количество, дали да намаля водата (400 мл) и кога да го сложа (вероятно с водата)? Благодаря ви предварително за отговорите!
Виж целия пост
# 537
Ползвай прясно мляко, като общо трябва течността да ти е примерно 400 мл. Слага се в началото.
А може и без мляко. И нашата машина има книжка с рецепти със сухо мляко, но правя хляба с вода и става перфектен, а за ръжен, типов и пълнозърнест ползвам кисело мляко по горната схема - киселото мляко и водата общо са ми с грамажа на течността.
Виж целия пост
# 538
можеш да използваш пр.мляко като  грамажа му влиза в общото количество течност.
можеш да не използваш сухо мляко изобщо.
Виж целия пост
# 539
Благодаря!  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия