МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 59-та ТЕМА

  • 82 733
  • 750
# 480
Аз с машината на Лидъл не съм имала проблем при ваденето на хляба. Но вадя бъркалките преди печене. Трябва да вида на отложен старт ка ще ел
Виж целия пост
# 481
Здравейте, имам огромна нужда от помощ. Не мога и не мога да направя хляб само с пълнозърнесто брашно! Каквито и рецепти да пробвам все се провалям, или остава супер мокър от вътре или като бухне после се вдлъбва. А, иначе белия хляб в машинката става супер, но на мен не ми понася. Моля за съвети!   #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy
Виж целия пост
# 482
направи първо хляб с 30 % пълнозърнесто брашно , после с 50 %  и т.н. 
когато ти станат сполучливи тогава се хвърляй на 100 % пълнозърнест.
друг съвет - следи си тестото.
Виж целия пост
# 483
 Може и комбинация от 50%типово и 50%пълнозърнесто щом не ти понася бялото брашно. И да, нормално е при по-голямо съдържание на различно от бялото брашно хлябът да стои по-влажен в средата. Peace
Виж целия пост
# 484
Здравейте,
имам следния въпрос. Мъжът ми е изхвърлил бъркалката на хлебопекарната с неуспешен хляб. Машината има бъркалка за ръжено брашно, която прилича на гребен, т.е. назъбена е. Струва ли си да я пробвам с обикновено брашно или няма да се получат нещата? Благодаря.
Виж целия пост
# 485
Здравейте,
имам следния въпрос. Мъжът ми е изхвърлил бъркалката на хлебопекарната с неуспешен хляб. Машината има бъркалка за ръжено брашно, която прилича на гребен, т.е. назъбена е. Струва ли си да я пробвам с обикновено брашно или няма да се получат нещата? Благодаря.
Аз правя ръжен хляб с обикновена бъркалка, по-точно ръжено-пшеничен. Каква марка е твоята машина? Стана ми интересно за назъбената бъркалка.
Виж целия пост
# 486
Аз също си го правя с обикновенната, моята няма за ръжен, но  модела с повече екстри имаше - на панасоник е моята, но и други имат.
http://ecx.images-amazon.com/images/I/71sAw3VVVGL._SL1500_.jpg това е бъркалка за ръжен.
Виж целия пост
# 487
Точно това е бъркалката, респективно фурната е Панасоник. Не бях я ползвала тази бъркалка, но като нямам вече друга...
Виж целия пост
# 488
Можеш да си купиш една  бъркалка стандартна, пък до тогава си ползвайте тази... какво да се прави Simple Smile
Виж целия пост
# 489
Ще купувам, то е ясно, не съм се наканила да я поръчам Simple Smile. Щом има цяла тема за изхвърлени бъркалки, явно се случва често. Внимавайте, момичета и момчета! Simple Smile
Виж целия пост
# 490
Да си изплача и аз мъката. Търся съвет. Как да не изтече мармалада от кифлата при печенето? Пробвах разни неща намерени в мрежата, но резултата е незадоволителен. 1-2 кифли да си запазят съдържанието, другото изтича в тавата, ври по време на печенето и леко карамелизира. Само да кажа, варианта с галета не ми допада, а има кифли по баничарниците правени без галета и не са "изпуснали", вътре си е мармалада.
Виж целия пост
# 491
Да си изплача и аз мъката. Търся съвет. Как да не изтече мармалада от кифлата при печенето? Пробвах разни неща намерени в мрежата, но резултата е незадоволителен. 1-2 кифли да си запазят съдържанието, другото изтича в тавата, ври по време на печенето и леко карамелизира. Само да кажа, варианта с галета не ми допада, а има кифли по баничарниците правени без галета и не са "изпуснали", вътре си е мармалада.

Според мен "тайната" е да слагаш по-малко мармалад и да е добре завит в тестото.
Виж целия пост
# 492
Според мен "тайната" е да слагаш по-малко мармалад и да е добре завит в тестото.

В купешките слагат далеч повече и си седи вътре. Така че остава завиването. Ще се радвам да споделиш как ги завиваш ти. МЕРСИ!!!
Виж целия пост
# 493
Според мен "тайната" е да слагаш по-малко мармалад и да е добре завит в тестото.

В купешките слагат далеч повече и си седи вътре. Така че остава завиването. Ще се радвам да споделиш как ги завиваш ти. МЕРСИ!!!

Мнооого отдавна не съм правила кифли. Все се каня и все не им идва реда. Иначе, и на мен пълнежа ми излизаше от крайчетата  Laughing
Виж целия пост
# 494
такава мая използвали ли сте ?

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия