МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 59-та ТЕМА

  • 82 908
  • 750
# 690
Хляба мирише на мая и когато е превтасал!
Дядо Хаджи, не беше превтасал.
Направете два хляба, единият със суха мая, а другият с прясна мая, като се слага мая с/о пропорциите от първа страница и ще усетите разликата.


Ами правил съм и не съм имал проблеми. Дори и с квас правя хляб, там пък въобще нямам проблеми.
Виж целия пост
# 691
Не говорим за проблем, а за разлика във вкуса и аромата. У дома също усетиха разликата, когато преминах от суха на жива мая (от една и съща марка).
Виж целия пост
# 692
Здравейте,
бихте ли ми казали от къде мога да си купя от френската мая?
Обикновено я купувам от Фантастико, но от известно време не я зареждат.
Виж целия пост
# 693
Здравейте,
бихте ли ми казали от къде мога да си купя от френската мая?
Обикновено я купувам от Фантастико, но от известно време не я зареждат.


От Била
Виж целия пост
# 694
Хляба мирише на мая и когато е превтасал!
+1

Аз съм правила и с прясна и със суха и не намирам разлика, при двете не ми мирише на мая.
Виж целия пост
# 695
Според моя опит, ако се сложи правилното количество суха мая, няма никакъв дъх, нищо. Проблем става ако се сложи повече мая. Това с френската мая, на Йоткер я избягвам. Има една по-хубава дори от френската - тя и на гранулки изглежда по-различно, - но не съм я намирала отдавна.
Виж целия пост
# 696
В самото начало ми се е случвало с жива мая да ми мирише печивото. После, с практиката, не. Едно нещо не си ли свикнал да го вършиш, един вид да си изградиш правилен подход, хич не става, поне при мен. Като с първата палачинка- от същото тесто е като другите, ама обикновено е по- кофти.
Виж целия пост
# 697
 Повече от две години правя хляб изключително със сухата френска мая. От време на време ползвам и жива на Виво, даже преди малко си взех от Лидъл за разнообразие.  Усещам дъх на мая само, когато правя хляб на бързата програма. По тази причина предпочитам и да не я ползвам Hug!
Виж целия пост
# 698
При мен се е усещал дъх на мая, ако сложа по-голямо количество прясна. Със сухата, дори и да прекаля, хлябът не мирише на мая.
Виж целия пост
# 699
Здравейте,
бихте ли ми казали от къде мога да си купя от френската мая?
Обикновено я купувам от Фантастико, но от известно време не я зареждат.


От Била

Много благодаря 
Виж целия пост
# 700
абе и на мен не ми мирише сухата мая в хляба.
от друга страна като се замисля ...  ами нормално е като използваш мая да мирише на мая. би ми направило впечатление ако мирише на друго  Laughing
Виж целия пост
# 701
абе и на мен не ми мирише сухата мая в хляба.
от друга страна като се замисля ...  ами нормално е като използваш мая да мирише на мая. би ми направило впечатление ако мирише на друго  Laughing

Ами не, не е нормално да мирише на мая  Stop, ако мирише на мая значи има проблем - дали е превтасало тесто, стара мая развалена, предозирана и т.н. няма значение, нещо не е наред с тестото.
Виж целия пост
# 702
аз очаквам да мирише на мая.  ако мирише на парфюм значи има проблем.  Laughing

пп. сега отидох да подуша отвореното пакетче френска мая. ами не мирише бре  Laughing
Виж целия пост
# 703
Ами другия вариант е маята да е в по-голямо количество от необходимото.
Виж целия пост
# 704
Някой с пекарна Силверкрест, може ли да ми каже имат ли подгряване при първо втасване и при темперирането в първите 15мин - при мен липсва? Че сервиза ми писа за изпращане... а не разбрах кой поема тези разходи, ако си е по дифолт така, само бъркалките ще им дам да сменят или условието е цялата машина?!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия