Кошмари в кухнята Тема 2

  • 145 348
  • 1 054
# 45
Не можах снощи да гледам много, защото малката беше много кисела и обикалях с нея из целия апартамент, но видях как готвачката се кикотеше на всичко, което и казваше Манчев! И готвенето по джапанки явно е масова практика в заведенията!

Преди няколко дни минах покрай индийският ресторант на Капка Кумар и имаше табела, че се отдава под наем! Явно и Манчев не можа да помогне и семейните войни са се оказали пагубни за заведението!
Виж целия пост
# 46
Мисля си, че в Кери основния проблем е в управителката. А мизерията - отвратителна. В повечето заведения има достатъчно персонал и всеки си седи и нищо не прави по въпроса. Като няма работа какво й пречи да си изчисти хладилника. А колко хладилници имаше.... Това май беше първото заведение с толкова много хладилници - полупразни при това, следователно ненужни. И пак се питам, като минават на инспекция как не ги затварят?
Виж целия пост
# 47
Мисля си, че в Кери основния проблем е в управителката. А мизерията - отвратителна. В повечето заведения има достатъчно персонал и всеки си седи и нищо не прави по въпроса. Като няма работа какво й пречи да си изчисти хладилника. А колко хладилници имаше.... Това май беше първото заведение с толкова много хладилници - полупразни при това, следователно ненужни. И пак се питам, като минават на инспекция как не ги затварят?
Защото толкова и ги проверяват.
Виж целия пост
# 48
Снощи всички много се "смяха", пък то не беше за смях, 'ич. Може ли бе hahaha, трябва ли Манчев да дойде да ти каже да си изхвърлиш вехториите от стълбището... и тоя телевизор, без телевизор не ги бива в кухнята, хем знаят, че не е редно, хем се ослушват, вместо да го разкарат. Поръчваш си нещо и ходят да ти го купят от магазина, че да ти го "сготвят", тва е то персонално обслужване Simple Smile. Изобщо, голяма забава... Tired
Вчера (за пореден път) се замислих върху имената на манджурляците, значи, колкото по-напудрено е, толкова ще да е по-отвратително ( Sick нещо си Фантазия напр.) и какво значи еди-си-какво по тракийски/родопски/добруджански и пр.? Имаха снощните нещо по родопски, питат ги с какво е, с шунка, известната родопска шунка Stop, сещате се. Ами или има нещо заради което го кръщаваш, или просто пиши сирене в гювече и толкоз Rolling Eyes. Това по всички кръчми се среща. Или с пиците, насвяткали някакви имена, уж че италиански, пък то, нищо общо с действителността...   chef
Виж целия пост
# 49
В предишния епизод някаква манджа правят и Манчев пита сервитьорката с наденички ли е, и тя отговаря Да, с наденички. Отива при готвачката и й казва и тя казва - днес е с наденички, че заради него купихме, ама онзи ден го правихме с кренвирши  Mr. Green Та и тия така, купуват боба, мачкат го слагат го в чиния и готово.
Виж целия пост
# 50
Това маце ,колко френски е извъртяла да стане управител......Пълна мизерия ,а искат много пари за ядене...Малки заплати и т.н
Виж целия пост
# 51
Трябва да си наемат отделна управителка, а не тази да сервира, пък да се чуди и как да управлява хората.
Шефа нямал пари за заплати и за зареждане, не е виновен персонала, че нямат продукти.

За хигиената съм съгласна, че трябва да се поддържа. И все си мисля, че трябва да има наети хора затова - хигиенисти, а не всеки готвач, барман и сервитьор да чисти като луд.

Като няма пари собственика може да държи 1 готвачка, а сервитьорката да е и барманка, както му предложи Манчев.
Виж целия пост
# 52
То всички обичат да са управители, а малко да работят. Какво й пречи да сервира, тъкмо вижда какво се поръчва, комуникира с клиентите. Права си обаче, тя сигурно може само да сервира и да не може нищо да планира.
Виж целия пост
# 53
Точно това е, че тя си е сервитьорка и освен да сервира друго явно не прави.
Виж целия пост
# 54
Трябва да си наемат отделна управителка, а не тази да сервира, пък да се чуди и как да управлява хората.
Шефа нямал пари за заплати и за зареждане, не е виновен персонала, че нямат продукти.

За хигиената съм съгласна, че трябва да се поддържа. И все си мисля, че трябва да има наети хора затова - хигиенисти, а не всеки готвач, барман и сервитьор да чисти като луд.

Като няма пари собственика може да държи 1 готвачка, а сервитьорката да е и барманка, както му предложи Манчев.
Стова изобщо не съм съгласна.
И незнам изобщо къде има хигиенисти които да чистят кухнята ? newsm78
Виж целия пост
# 55
То Манчев не може да мине през всички ресторанти в България, но българската действителност е това.
Виж целия пост
# 56
Трябва да си наемат отделна управителка, а не тази да сервира, пък да се чуди и как да управлява хората.
Шефа нямал пари за заплати и за зареждане, не е виновен персонала, че нямат продукти.

За хигиената съм съгласна, че трябва да се поддържа. И все си мисля, че трябва да има наети хора затова - хигиенисти, а не всеки готвач, барман и сервитьор да чисти като луд.

Като няма пари собственика може да държи 1 готвачка, а сервитьорката да е и барманка, както му предложи Манчев.
Стова изобщо не съм съгласна.
И незнам изобщо къде има хигиенисти които да чистят кухнята ? newsm78

Никъде няма. Аз бих искала да има отделни хора затова, защото в някои заведения работата е супер много и по - добре би било почистването да се извършва от отделни хора, а не от готвачите или сервитьорите.
Виж целия пост
# 57
Сиси, повечето заведения от показаните са празни - Манчев отива и всички реват как нямат работа, а мизерията отзад си стои. На много малко от показаните им променя драстично менюто. Почти в 90% от случаите се започва с едно здраво почистване, сякаш те това не го виждат. По цял ден висят и пушат или си гледат телевизия, но не им се нахваща да изчистят наслоената мазнина от абсорбатора. Просто не са мотивирани. Не е нужно да има много персонал, достатъчно е да има хора, които да си вършат съвестно и качествено работата и респективно да получават пари за това, което правят. В случая не мога да виня изцяло персонала, в повечето случай за мен проблема е и в собствениците, които се държат като експлоататори. Не може да даваш салати по 10 лева бройката, а готвача да ти седи по цял ден, цял месец за 200-300 лева. Плати им на хората и ще летят. Така мисля аз, истината е че всеки иска да прави бизнес и да богатее за сметка на друг, всеки търси хора, които да му работят за без пари. Ами без пари - толкоз свършена работа получават.
Виж целия пост
# 58
Сиси, повечето заведения от показаните са празни - Манчев отива и всички реват как нямат работа, а мизерията отзад си стои. На много малко от показаните им променя драстично менюто. Почти в 90% от случаите се започва с едно здраво почистване, сякаш те това не го виждат. По цял ден висят и пушат или си гледат телевизия, но не им се нахваща да изчистят наслоената мазнина от абсорбатора. Просто не са мотивирани. Не е нужно да има много персонал, достатъчно е да има хора, които да си вършат съвестно и качествено работата и респективно да получават пари за това, което правят. В случая не мога да виня изцяло персонала, в повечето случай за мен проблема е и в собствениците, които се държат като експлоататори. Не може да даваш салати по 10 лева бройката, а готвача да ти седи по цял ден, цял месец за 200-300 лева. Плати им на хората и ще летят. Така мисля аз, истината е че всеки иска да прави бизнес и да богатее за сметка на друг, всеки търси хора, които да му работят за без пари. Ами без пари - толкоз свършена работа получават.

+1
Наистина във всички показани заведения в предаването е нерентабилно да има отделно хигиенистка.
В тези показани заведения даже трябва да се съкрати персонала, например да не са 3 жени в кухнята, като по цял ден пушат цигари,а да са 2 и 3-та заплата да е разпределена между тях..

Аз имах в предвид заведения в които има много работа.
Виж целия пост
# 59
Сега се сетих за един случай в Созопол. Разхождаме се вечер, с намерението да вечеряме и пред едно заведение ни спира младеж с меню да ни обяснява какви страхотни пици има, че има гледка към морето и т.н. Зачетох се аз в менюто, обикновено заради гледката цените са по-високи и чета пици, пици, пици. Казвам му, добре вие коя пица препоръчвате и той казва - Амиии, аз не съм ги опитвал, прекалено са скъпи Mr. Green
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия