Кошмари в кухнята Тема 2

  • 145 509
  • 1 054
# 60
Кухнуите, необлисленото меню ги мори. 50 неща от пиле мляко, 1-2 жени в кухнята, като седнат 10 човека и като поръчат, салата, ордьовър, десерт, то да се разчекне, не може да го направи навреме. Отделно, че и 2 жени са малко и чинии да си мият и прочее. Имам опит и съм работила в таверна в Гърция. Имаше си човек за всичко. Един само салати правеше, един само пържеше, един само десерти и помага, един само чинии мие, 2-ма на скарата. Шефа сам си зареждаше, пръв отваряше и последен затваряше, работеше и със сервитьорите, работеше на касата. Всички дружно миехме вечер и светеше от чистота, все едно вчера е правено. Менюто максимално опростено, много от нещата сами си правеха. Цялата галимация за 30-тина маси, макар и големи и събиращи може би 100 човека. Поръчка нямаше забавена, нямаше и недоволни клиенти. Заплати да не казвам какви сме вземали и ни хранеха, специално ни се готвеше и то хубави неща. Тука с трици маймуни искат да ловят, да си седят в тях, а друг да им бере гайлето, само пари да прибират и да крещат какви са некадърници за 300- 600 лв.
Виж целия пост
# 61
Снощи не гледах. Заслужава ли си да го гледам сега или не?
Виж целия пост
# 62
От 4 дни ми се случва да минавам често покрай Луксор в Бургас. Ами празно е, а все минавам по разлинчо време. Манчев изобщо не им е помогнал. А да - някой казваше, че червените покривки не отивали. Ами върнали са си старите.  Mr. Green
Виж целия пост
# 63
Снощи не гледах. Заслужава ли си да го гледам сега или не?

Пак същото, мръсотия до шия. Пикловци се занимават с бизнес, който не разбират, както навсякъде в България. "Работят" шеф, демек нищо не правят, майките им помагат, и една жена да им работи. Казвали и  да се чисти, а Манчев им казва" Вие 3-ма шефове, една жена да ви работи и и казвате и да чисти"  Joy Менюто не им го пипа много този път, ремонта беше основно в кухнята.
Виж целия пост
# 64
От 4 дни ми се случва да минавам често покрай Луксор в Бургас. Ами празно е, а все минавам по разлинчо време. Манчев изобщо не им е помогнал. А да - някой казваше, че червените покривки не отивали. Ами върнали са си старите.  Mr. Green

Манчев не може да им върти бизнеса, той като е там, заведението е пълно. Добро име трудно се гради, трябва им време да си го изработят сами. Щом са си сложили старите покривки, надежда май няма.
Виж целия пост
# 65
"ДиС в кухнята" беше този епизод.
Свекървата, тъщата и между тях двама глезльовци, които още чакат мама да ги накърми.
Виж целия пост
# 66
От 4 дни ми се случва да минавам често покрай Луксор в Бургас. Ами празно е, а все минавам по разлинчо време. Манчев изобщо не им е помогнал. А да - някой казваше, че червените покривки не отивали. Ами върнали са си старите.  Mr. Green

Манчев не може да им върти бизнеса, той като е там, заведението е пълно. Добро име трудно се гради, трябва им време да си го изработят сами. Щом са си сложили старите покривки, надежда май няма.
Така е. Имах предвид, че не са си взели бележка от гостуването на Манчев и не са се променили.
Виж целия пост
# 67
Снощи не гледах. Заслужава ли си да го гледам сега или не?

Пак същото, мръсотия до шия. Пикловци се занимават с бизнес, който не разбират, както навсякъде в България. "Работят" шеф, демек нищо не правят, майките им помагат, и една жена да им работи. Казвали и  да се чисти, а Манчев им казва" Вие 3-ма шефове, една жена да ви работи и и казвате и да чисти"  Joy Менюто не им го пипа много този път, ремонта беше основно в кухнята.

Точно.  Peace  Много вожд, малко индианец.  Шефчето иска само да мине в петък вечер, да прибере оборота и да пали към Банско И въобще не им трябва Манчев да ги „оправя“, защото той не може да им промени нагласите – само ще ги накара  да си измият кухните,  да подредят фризера, нахока персонала и си тръгне. То и неговото мислене е малко шефско, така,  че позитивните резултати   и да ги има някъде,  няма да са трайни.
А  онова,  което си написала по-горе за гръцката таверна – това е правилиния начин според  мен.

Виж целия пост
# 68
Гръцката таверна, семейно заведение, блока е техен, наем не плащат. Бащата го оставя на сина, който още от дете е работил там като сервитьор. Сестра му правеше салатите, племенницата десертите и помагаше от 15 годишна, брат му единия на скарата. Персонала, бяхме една миячка, аз и един на скарата, аз и сервитьорите. Майката им вареше една фава и я носеше. Познаваше сина/шефа всяко кътче и работа там. Имаше ли върната/неизядена порция я опитваше да види защо е върната, дали не е била направена както нетрябва. Печелят, ама и много работят, знаят как да работят. Работиш там, и не те е гнус да ядеш, за разлика от тук. После били мързеливи гърците. Там шефа работи най-много, персонал се наема за каквото на може да свърши, излишни пари за заплати нямат, ама и заплатите са други. Нещо като мекички се правеха всеки ден,за десерт, което останеше, който искаше можеше да го вземе.  Манчев по чужбините е работил, тази школовка не му е от тук. Тука комунизма си отиде, но съзнанието на хора е още такова, учи мама да не работиш. Или бачкам шеф с ръцете в джоба, и с голи претенции без покритие. Искам нещо, не знам какво искам, но веднага го искам.  Hug
Виж целия пост
# 69
Според мен проблема на тази механа е "семейния" бизнес. Не обичам служебни взаимоотношения между роднини. Тъщата и свекървата нямат работа там.
Мъжа изглеждаше много заблуден, дано малко са се взели в ръце.
Виж целия пост
# 70
Снощи пак тежка диагноза. "Младото семейство" много зле откъм хъс, дисциплина и трудолюбие, особено мъжката част. Мизерия, мръсотия и семейни скандали, малко ми напомниха на епизода с Капка Кумар.
Виж целия пост
# 71
Живея далеч от БГ и наскоро попаднах на дискусията. Стана ми доста интересно и изгледах няколко предавания. Когато се прибираме в БГ ядем основно навънка за да наваксаме откъм Бг кухня и аромати. Таз година обаче ще съм доста по резервирана. Гледам шеф Рамзей тук , но българската действителност я бях позабравила.

Наскоро колегите ми ме питаха едно филмче, което ме накара да се гордея с нашата кухнята. Не съм сигурна дали има български вариянт. Определено смятам, че в българските кухни трябва да се инвестира от към кухненска техника, за да се намали времето за приготвяне на ястието, а от там и стреса за готвача.

https://www.youtube.com/watch?v=z1QOM0Vy_XY
Виж целия пост
# 72
Kakwo kaza бащата е 2.07 че толкова се смяха?
Виж целия пост
# 73
Kakwo kaza бащата е 2.07 че толкова се смяха?

Тя каза, че са там 20 години и говорят английски много добре, Бащата казва " Какво става човече" на английски.
Виж целия пост
# 74
От както върви "Кошмари в кухнята'' съм стъпил само веднъж в ресторант и то с голям страх...скоро няма да ми мине Sad
Къде са ХЕИ-МЕИ? Вятър ги вее тези проверяващи. Пред очите ми дядо Пене как плюе в тигана ....или пък мазните тигани и скари...ужас!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия