Какъв е майсторлъка на крем карамел?

  • 1 739
  • 11
Правила съм крем карамел много пъти и става хубав. Но все става на шупли. Някъде бях чела как да се избегне това, но не си спомням. Някой знае ли?
То не че няма да го изядем, но все пак Grinning
Виж целия пост
# 1
Топъл крем, топла вода/за водната баня/, така не се пресича.
Виж целия пост
# 2
Здравей, Сиси, за да не става кремът ти на шупли, не трябва да допускаш водата (за водната баня) да завира. Аз го пека на сравнително слаба фурна и периодично допълвам студена вода към водната баня.
Виж целия пост
# 3
аха, права си, че си го чела някъде Simple Smile . преди няколко месеца имаше огромна тема за крам карамела.
и аз като mam3kids знам от стари сладкари, че най-важното е крем карамела да се пече на умерена фурна без да завира водата!!! така няма как да заври и сместта и не се получават шуплите.
е, това си има своята цена: за печене на 150-160 градуса може да отидат и два часа. аз винаги внимавам и да чукам на дърво, нямам провали....
иска се само търпение.....
успех следващия път!
Виж целия пост
# 4
Това е Фатката - да не завира водата. Може да си помогнеш, като вземеш максимално голям съд за водната баня.
Виж целия пост
# 5
Аз прибавям лед като видя, че водата тръгва да завира.
А напоследък купувам крем-карамела на д-р Йоткер страхотен е  и лично на мен ми харесва дори повече от домашния.
Виж целия пост
# 6
А дали може да си направя крем карамел в микровълновата на слаба степен? Някой да е пробвал?
Виж целия пост
# 7
Цитат на: logo5ka
А дали може да си направя крем карамел в микровълновата на слаба степен? Някой да е пробвал?

Става и в МВ, правила съм и млечен крем - идеален става Wink)
Виж целия пост
# 8
Аномалия, моля те кажи ми как, стъпка по стъпка, че не съм добра в приготвянето на сладки работи и кремове. 10х
Виж целия пост
# 9
Цитат на: logo5ka
Аномалия, моля те кажи ми как, стъпка по стъпка, че не съм добра в приготвянето на сладки работи и кремове. 10х

4-5 яйца разбиваш със захар на вкус и 1/2 л мляко. Разпределяш в купички и поливаш с карамелизирана (на котлона) захар. Тя пада на дъното  Wink Пече се 15 мин на 450 вата по 3-4 купички наведнъж. Успех и да ти е сладко   Hands Thumbsup
Виж целия пост
# 10
Цитат на: anomalia
Цитат на: logo5ka
Аномалия, моля те кажи ми как, стъпка по стъпка, че не съм добра в приготвянето на сладки работи и кремове. 10х

4-5 яйца разбиваш със захар на вкус и 1/2 л мляко. Разпределяш в купички и поливаш с карамелизирана (на котлона) захар. Тя пада на дъното  Wink Пече се 15 мин на 450 вата по 3-4 купички наведнъж. Успех и да ти е сладко   Hands Thumbsup


 И после може да ги врътнеш на грила ако обичаш запечена коричка отгоре Wink
Виж целия пост
# 11
Ура! Направих кремчето в МВ. Стана супер!
Мерси за препоръките!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия