Как съхранявате сирене?

  • 1 568
  • 21
# 15
В кутия с вода и сол.
Виж целия пост
# 16
Държа го в кутия с капак, който се затваря много плътно.Така не изсъхва и се запазва много добре.Баба ми правеше саламура в която не се разкашкваше и на вкус оставаше като току що извадено от тенекиените кутии.Правеше я така: Слагаше да заври вода и сол, но доста сол, оставяше да поври няколко минути и след като изстине заливаше сиренето така, че да го покрие изцяло.Държеше го в метален съд с капак, може тенджера. Laughing
Виж целия пост
# 17
На килограм сирене,ако е солено-вода,2 ч.л. захар + 1ч.л лимонтозу.Сиренето се обезслява,не се разкашква и е със страхотен вкус Peace
Виж целия пост
# 18
В кутия полято с малко зехтин или олио , за да не се вмирисва Peace
Виж целия пост
# 19
smile3521 А това за разкашкването е вярно, че си зависи от сиренето. Ако не е добре узряло се разтапя...
Всъщност зависи не дали е узряло, а от колко мляко го правят. Нормалното саламурено бяло ситене става за 1 кг от 6-7 л.. мляко, тия дето ги правят от 3-4+много любов и химия се разпадат.
Виж целия пост
# 20
Зависи от сиренето.
Прясно сирене малко се задържа у нас, и обикновено си стои в опаковката.
Други сирена слагам в кутия с капак, с вода.
Или просто го покривам с домакинско фолио.
Виж целия пост
# 21
В купа с вода
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия