Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Раждане със секцио - 5

  • 68 882
  • 282
Линк към предишната тема
Виж целия пост
# 1
Мисля че възстановяването е индивидуално. На мен много ми помогнаха да се активирам още първия ден, нямам предвид физическа подкрепа. Сама напълно но давайки увереност че не е рано и трябва да положа максимални усилия. После и бебето ми стопи лагерите та нямаше накъде. Там е работата че не знам с пазенето точно как и кое... дали само да не се вдига тежко а и колко е вредно, щота за движението всички казват че е супер удачно. Май всеки трябва да си прецени своя праг...
   
Виж целия пост
# 2
Основното е да не се вдига тежко, поне 30-40 дни след операцията. Бебето може да се вдига.

Наясно съм, че не всички майки имат помощ вкъщи, но поне в началото от домакинската работа може да се върши минимумът, бебето да се извежда в слинг, ако количката се налага да се вдига; пазаруването да се организира от таткото веднъж седмично, така че да не се налага майката да носи тежки торби и т.н.
Защото ако тя получи усложнения и излезе от строя, това няма да е добре нито за нея, нито за децата.
Виж целия пост
# 3
Да но кое се води тежко?
Виж целия пост
# 4
Обикновено съветът е да не се вдига по-голяма тежест от бебето. Другаде съм срещала като препоръка до 5-7 кг.
Количка, която тежи 10-15 кг., със сигурност е прекалено тежка.
Виж целия пост
# 5
Според мен и това е индивидуално. По-скоро не трябва да усещаш напрежение в мускулите и опъване или друг вид дискомфорт в областта на операцията. Има значение и как носиш тежкото, в какво положение. Например, аз 10 дена след второто ми секцио носих една пазарска чанта с кисели млека прегърната до гърдите и ми беше добре. Ако я хванех за дръжките и да я нося в обичайно положение, усещах придърпване вляво.
Виж целия пост
# 6
Здравейте момичета,аз съм раждала 3 пъти със секцио,първият път майка ми ми помагаше,но след това се оправях сама,с таткото естествено.Не трябва да се вдига тежко и да се прави коремна гимнастика до 3 месеца след секциото,поне така ми казаха,и аз го спазвах и нямах никакви проблеми.  bouquet
Виж целия пост
# 7
Здравейте, понеже ми предстои секцио, се включвам при вас  Hug
Мен ме вълнува въпроса с фраксипарина. Надявам се да се включат мами, които да дадат яснота. Чувам, че фраксито се продължава след секцио, за да се предотвратят тромби.
Виж целия пост
# 8
Тежко,тежко..Колко па да не се вдига тежко..
На кой ден махаха конците,че вече не помня?
Е,него ден,първо минах през Илиянци да си заредя стока за магазина,довлякох цели 3 чувала и следобеда отидох да ми ги свалят..
Още на 2рия ден,скачах и тичах като луда по коридорите,а бях станала цели 90 кила,при 46 старт..
Ама то кеф,еуфория..Не усещах ни кила,ни болки..
Пиех обаче Аулин.
Цялата първата седмица мисля,бях на обезболяващо
Не кърмех
Корема ми се прибра перфектно,белега се сви,няма и 10 сантиметра..
Доволна съм

Само едно нещо!
Анестезиоложката дето ми слагаше упойката ме осакати!
След 30 минутно"влязох!,не не съм!",накрая влезе там дето трябваше,ама на мен ми остана за спомен от нейното влизане и излизане,едно отваряне между L4 и L5 ,възпален нерв..С две думи,дискова херния
Виж целия пост
# 9
Момичета задължително ли се слага спинална упойка, не може ли с пълна?
Виж целия пост
# 10
Здравейте, понеже ми предстои секцио, се включвам при вас  Hug
Мен ме вълнува въпроса с фраксипарина. Надявам се да се включат мами, които да дадат яснота. Чувам, че фраксито се продължава след секцио, за да се предотвратят тромби.

На всички ни биеха Клексан в болницата, без значение дали си бил на терапия или не, аз бях на фракси до 36 та седмица и 5 дни в болницата на клексан.

Теичка защо искаш пълна? Със спинална е в пъти по добре
Виж целия пост
# 11
Мацето, заради опасността от засягане на нерв в гръбначния стълб. А и не знам дали ми се иска да чувам разговора по време на операцията.  Mr. Green
Виж целия пост
# 12
Спиналната крие по малко рискове от пълната, но и при двете има риск. Нима искаш да пропуснеш първия плач на детето си?  Знаеш ли колко трудно се излиза от пълна? И как боли глава.Честно не си спомням какво са си говорили лекарите, мен така ме седатираха   Simple Smile само си спомням че док каза че съм качила много на корем  Shocked. Имам чувство че всичко продължи 5 мин. Но аз бях спешно секцио.
Виж целия пост
# 13
Мерси, Маце  Hug Дано се преборя с докторите, ако са на друго мнение. Най-много да си взема фраксито  Thinking

Миналата и по-миналата година имах 2 пункции и един кюретаж с пълна упойка. Не съм имала проблеми. Но май зависи и продължителността на упойката, както и болницата. Пункциите ми бяха в репродуктивна клиника и нямаше как да не е добре. Кюретажът ми беше в малка болница, но помолих да ми сложат от "хубавата" упойка, от която после да не повръщам и да не ми е гадно. 
Виж целия пост
# 14
Маце, аз съм била под пълна упойка, но около 30 мин., може би при раждане ще бъде друго. Не съм имала никакви странични ефекти от нея.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия