Тайни за вкусен ориз

  • 16 236
  • 39
# 30
А знаете ли, че за да не слепва ориза е добре да се вари в много вода и след като е готов да се измие на течаща студена вода. Вярно изтива, но в днешно време ястията лесно се затоплят в микровълнова печка.

Да, а водата, която се сипва на ориза трябва да бъде топла. Също знам, че трябва да се запържва в достатъчно мазнина, за да не се размива. И да се измие непосредствено преди слагането върху котлона...
Виж целия пост
# 31
Когато приготвям ориз за гарнитура го варя в много голямо количество вода, без да го мия предварително. След като се свари, го мия със студена вода и го прецеждам. В тиган слагам 1 лъжица олио да се сгорещи на котлона и слагам ориза, разбърквам 2-3 пъти, колкото да се поомазни и е готов.
понякога към същия този ориз добавям и сварени, накълцани на дребно зеленчуци, основно червена чушка, става много вкусно  Wink

п.п. рецептата за ориза е Майоркинска
Виж целия пост
# 32
Да ви се похваля - шашнах свекито на село!!! Hug Благодаря за тайната!!! Тя каза, че никога не се е получавало така, сигурно било то новия ориз, който купила... Не се стърпях и я светнах! Остана много доволна.!
Виж целия пост
# 33
Да ви се похваля - шашнах свекито на село!!! Hug Благодаря за тайната!!! Тя каза, че никога не се е получавало така, сигурно било то новия ориз, който купила... Не се стърпях и я светнах! Остана много доволна.!
Много съм щастлива,че си шашнала свекито,защото те си мислят, че  са най-добрите.Радвам се че съм полезна с мойта малка тайна newsm68
Виж целия пост
# 34
Направо съм шашната умирам за ориз и така е супер   bouquet
Виж целия пост
# 35


Момичета, вкуса на ориза зависи и от сорта му. Най-ароматният и вкусен ориз за мен е ясминовият или тайвански! Затова опитайте различни видове ориз и ще видите разликата, а и ще намерите този който на вас ви харесва най-много!
Басмати е най-вкусен според мен. Ароматен и е много як за гарнитура. Само него ядем в нас.
Виж целия пост
# 36
Да басмати е другият наистина вкусен ориз, но е по-скъп и затова не го писах него. Иначе и ние си го позволяваме от време на време! Mamica, както винаги добър вкус.   bouquet
Виж целия пост
# 37
Еййййй колко по-скъп бе мила. 3-4 лв е. А цигарите 2.60 на ден?
Виж целия пост
# 38
Първо не пуша - никой в семейството ни! И второ, тук където живея басмати е 3 пъти по-скъп от обикновенният дълъг ориз. не мога да си позволя да давам седмично 2-3 евро за 500г ориз. Но ако в България е по-евтин, това е добре за вас!

Виж целия пост
# 39
Еми и тук е толкова. 2 евро са 4 лв:) А и не ядем ориз всеки ден я.
И ТРЕТО: никога не съм гледала храната колко струва. За друго може да нямам, но за храна има. И като казах за цената не визирах теб, а по принцип говорех, след като някой дава по 2-3 лв. за цигари всекидневно, не мисля че 4 лв. за ориз е много.
Сори за офа.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия