Тайни за вкусен ориз

  • 16 228
  • 39
# 15
Не го знаех това за оцета, но дали когато ориза се използва за салата може да се слага?
Виж целия пост
# 16
И аз не го знаех това за оцета.Иначе колкото повече е лука но орила е по-вкусно Peace
Виж целия пост
# 17
Готвя ориз по японска рецепта(като за суши - вече я бях писала веднъж), всъщност само се задушава, без сол. Не го запържвам и така ми е вкусен! Когато го правя за гарнитура, прибавям лъжичка куркума и слагам една глава лук в която са забодени карамфилчета - става много красив и ароматен!

Момичета, вкуса на ориза зависи и от сорта му. Най-ароматният и вкусен ориз за мен е ясминовият или тайвански! Затова опитайте различни видове ориз и ще видите разликата, а и ще намерите този който на вас ви харесва най-много!
Виж целия пост
# 18

И другата ми тайна е , че го правя с много кромид , ама наистина много,който задушавам във малко водичка и мазнина/понякога слагам и зеленчуци по избор/. Grinning Става много вкусен наистина.
Точно така процедирам и аз Peace
Виж целия пост
# 19
Ще се възползвам от трика с ориза! Peace
Виж целия пост
# 20
Ориз варя във зеленчуков бульон и с добавен лимонов сок и непременно мазнина.Когато е почти готов,го махам от котлона,останалата вода той сам си поема и не се разварява!
Виж целия пост
# 21
Хей момичета пробахте ли с оцета. Hug
Виж целия пост
# 22
Хей момичета пробахте ли с оцета. Hug
Да, снощи и резултата беше превъзходен ориз!   bouquet Дори детето яде, яде, каза "Нахраних се" и след две минути се върна и каза "Много е вкусен ориза ще си го доям"  Много благодаря за "тайната"   bouquet
Виж целия пост
# 23
И аз пробвах с оцета, наистина оризът стана супер  Grinning .
mchj, bлагодаря за идеята   bouquet
Виж целия пост
# 24
Много се радвам че ви е харесала тайната. newsm10
Виж целия пост
# 25
Аз пък винаги слагам куркума,защото ориза го обичаме жълт.
Виж целия пост
# 26
Тези трикове не ги знаех, ще ги пробвам веднага при следващото готвене с ориз.  bouquet
Аз  винаги купувам бланширан ориз той никога не се разкашква, но пък и не е толкова вкусен като другия. Непременно ще пробвам. Naughty
Виж целия пост
# 27
 Аз  винаги купувам бланширан ориз той никога не се разкашква, но пък и не е толкова вкусен като другия. Непременно ще пробвам. Naughty
[/quote]
MIMI DJ и аз готвах преди време с бланширан ориз,но ефекта не е същия като при обикновения ориз.Пробвай с тази тайна и ще ти хареса Peace
Виж целия пост
# 28
А знаете ли, че за да не слепва ориза е добре да се вари в много вода и след като е готов да се измие на течаща студена вода. Вярно изтива, но в днешно време ястията лесно се затоплят в микровълнова печка.
Виж целия пост
# 29
mchj   newsm10
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия