Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

срединна киста на шията на дете

  • 7 804
  • 38
# 30
Здравейте това трябва да се види. Понякога не е тиреоглосусна киста, а обикновена дермоидна киста. И в двата случая мястото им не е там. Има опасност от инфекция, тогава нещата се усложняват. Трябва да се оперира и изследва.
Виж целия пост
# 31
Здравейте, ще използвам и аз темата да попитам. Забелязах топче на врата на синът ми, около адамовата ябълка, твърдо. Той е с лимфангиом на езика и шията. Възможно ли е да е свързано с това? Или да е киста като тези, които обсъждате? Към какъв специалист да се насочим? Прилагам снимка.[/img]
Виж целия пост
# 32
Здравейте, пратете ми моля снимката на obrankov@abv.bg
Виж целия пост
# 33
Изпратих Ви и-мейл. Благодаря!
Виж целия пост
# 34
По снимката отбелязвам леко синкав цвят на кистата. Малко вероятно е да бъде лимфангиом, но все пак и това трябва да се има пред вид. Не си личи къде е разположено - ако е по срединната линия би могло да бъде тиреоглосусна киста. Мъничко встрани повече отива към дермоидна киста. Все пак това и на преглед не винаги може да се установи. Най-подходящото изследване е на ехограф, тогава може да има сигурто становище.
Виж целия пост
# 35
Благодаря Ви! Ще направим ехограф на първо време. Въпроса ми е дали да изчакаме да се успокои положението с коронавируса или не е препоръчително да се чака? Два дни след като забелязах топчето, то вече е по-малко и по-слабо забележимо. Цветът беше синкав особено когато детето се напъваше да вика или дава главата силно назад. Като местоположение се пада по средата на врата, съвсем леко вляво.
Виж целия пост
# 36
В случая няма нищо спешно. Изчакайте.
Виж целия пост
# 37
Благодаря Ви!
Виж целия пост
# 38
Здравейте, имам момиченце на 5 годинки. Февруари забелязах кистата по средната линия на шията, от тогава я наблюдават и тъй като расте, ще я оперират. Може ли да ми кажете дали операцията е тежка и болезнена? Надявах се да изчезне от само себе си, но не става. Не я боли, но расте, вече е над 1см.диаметър. Прилагам снимка.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия