Събирате ли си рецептите от бутертесто "Бела"?

  • 17 767
  • 75
# 30
Благодаря на Нина за рецептата  Simple Smile

Аз мога да напиша : Пица с два пълнежа
Виж целия пост
# 31
Аз мога да напиша : Пица с два пълнежа
Давай, Радина, иска ли питане. Hug
Виж целия пост
# 32
http://www.bella.bg/

ето тук има всички рецепти, който ги слагат в пакетите! Има диста добре попадения
Виж целия пост
# 33
Ybag , благодаря!   bouquet
Виж целия пост
# 34
И от мен мерси, буркмаркнах си сайта.
Виж целия пост
# 35
А ние пишем ли пишем Simple Smile Мерси Ybag!
Виж целия пост
# 36
http://www.bella.bg/

ето тук има всички рецепти, който ги слагат в пакетите! Има диста добре попадения
В сайта май не са всички рецепти. Малко ми се виждат  newsm78

mchj, довечера  ти пускам рецептата  Hug
Виж целия пост
# 37
Ммммммм, даааааааа и на мен ми се стори, че няма всички рецепти, които бяха изброени тук, така че продължавайте да поствате МОЛЯЯЯ!   bouquet
Виж целия пост
# 38
Пилешко рагу в гнезда от бутертесто

Продукти за 6 порции: 6 гнезда (воловани) от бутертесто, 375 мл. бульон (готов), 500 гр. пил.бяло месо, 250 гр. печурки, 20 гр. масло или маргарин,  3 с.л. брашно, 1 пакет грах (дълбоко замразен, 300 гр.), 4 с.л. бяло вино, сол, черен пипер, сос "Уорчестер", захар, 125 мл. сметана, 2 жълтъка, 1 връзка магданоз
1. Сложете гнездата от бутертесто в предварително загрята на 150 гр фурна. Възварете бульона. Нарежете месото на кубчета, сипете ги в бульона и ги варете около 5 мин на умерена температура.
2. Изчистете гъбите, измийте ги, изтръскайте ги, нарежете ги на четвъртинки и ги запържете в горещо масло. Поръсете отгоре с брашното.
3. Извадете месото от бульона. Сипете бульона при гъбите и кипнете. Добавете месото и граха, оставете всичко още веднъж да заври, поправете с вино и подправки.
4. Разбъркайте сметаната с жълтъците, изключете котлона и смесете с рагуто. Накълцайте магданоза и разбъркайте. (Сместа не трябва да завира повече).
5. Горещите гнезда бутертесто напълнете с пилешко рагу и поднесете веднага.
Време за приготвяне: около 20 мин.
Всяка порция съдържа около 345 ккал.
Виж целия пост
# 39
Може би в сайта се слагат по-нови рецепти. Има "добави рецепта".
Аз сега кат ги погледнах тези при мен само на едната има номер "10".
Виж целия пост
# 40
Хей poohcho благодаря ти  bouquet.
Само неразбрах как се процедира с бутертестото какво е това воловани?След постито веднага ще спретна едни харесаха ми. Grinning
Виж целия пост
# 41
Аз имам ето тези:" Вкусни ръкавички" , "Празнично предястие", " Щрудел със зеленчуци" и " Плодови тортички"  Hug
Виж целия пост
# 42
ето и моят списък:

Воловани с гъби и праскови
Гръцка баница с маслини
Китайски зеленчукови джобчета
Пикантни сусамови хапки
Фини плодови хапки
Пай с праз и шунка
Минищрудел
Щрудел с ябълки


(леле, дребният току-що си свали гащите и се изпика демонстративно на терасата. 
добре поне,че не нацели улицата долу.
сори,за лиричното отклонение)

трябва да имам и още рецепти,но са потънали нейде
ако харесате нещо,свиркайте за рецептата
Виж целия пост
# 43
blekuta , напиши, моля те, рецептата за Минищрудел и Фини плодови хапки.
MIMI_DJ , а теб те моля за рецептата за  Плодови тортички .
Виж целия пост
# 44
 Wink

Минищрудел

за 4 души:
4 пласта тесто по 75гр,
1лук
1 чесън
люта чушка (по желание)
половин зелена или жълта пиперка
250г китайско зеле
200 кайма-смес
1 жълтък, 2.с.л. прясно мляко
олио,сол,чер пипер

Каймата се запържва,прибавят се наситнените зеленчуци и се задушават 10мин. Подправя се на вкус.
Листата тесто се разточват 20/20. Разпределя се плънката,навива се на руло и краищата се завиват като бонбон. Отгоре се намазват с жълтъка и млякото Пече се на 200градуса за ~ 20-25min.
След изпичане,може да завържете краищата на "бонбоните" с бланширани пера от лук

Фини плодови хапки

500г тесто
1 яйце
200г бадемов марципан
( за него-100г обелени и леко препечени бадеми,
100г пудра захар, 40г вода)
125г разбита сметана
2-3с.л. кристална захар
300г плод-пресен или компот(ягоди,праскови, кайсии....)
1 ванилия

За марципана: Кипва се водата с захарта до гъст сироп.Прибавят се счуканите (смлени) бадеми. Сместа се разбърква добре, охлажда се и се смесва с яйчения белтък до гладка смес.
Тестото се нарязва на квадрати 15/15. Ъглите се навлажняват и прегъват към центъра,като леко се притискат. В средата квадратите се намазват с жътък, разбит с 1с.л. сметана. Отгоре се мажат с марципана. Пекат се на силна фурна 10-12мин. Намазват се набързо с останалия жълтък, поръсват се с кристална захар и се допичат за ще 4-5мин. След като изстинат,отгоре се нареждат нарязаните плодове. Останалата сметана,разбита с ванилията,се шприцова отгоре.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия