Идеи за сандвич тостер или гофретник

  • 33 593
  • 66
Здравейте момичета. Има стари теми но са заключени, затова правя нова за да споделим нови идеи. Нека всеки който има оригинални идеи какво да направим със сандвич тостера или гофретника да сподели. Събирам идеи всякакви. За сега съм правила следните неща:

* сандвичи с всякаква плънка - с кашкавал, сирене, топени сирене, колбас и т.н.
* земелки в сандви тостера - тук в Малта продават много хубави земелки пълнозърнести с мека коричка. Но предполагам, че с всякакви земелки ще стане. Режа на две слагам плънка и пека в сандвич тостера.
* омлетчета (много са вкусни) - разбърквам яйцата, слагам, царевица, кашкавал, сирене, грах, магданоз. Омаслявам формата сипвам до ръба на формичката и пека.
* бутер тесто с плънка - бутер тестото режа във формата на сандвич тостера моя е на триъгълници, затова режа квадрати бутер тесто, големи колкото формата между 2 квадрата слагам плънка. Обикновено кашкавал и пека.
* с домашно тесто - правя тесто от яйце, мик. мляко с лъжица хлебна сода, брашно. Правя го по гъсто от палачинковото и слагам парченца кашкавал, сирене, магданоз и т.н. Омаслявам формата и пека.
* овесени кюфтенца -  обикновено ги пържа, но сега ми хрумна да ги правя във формата на сандвич тостера. Овесените ядки ги накисвам в прясно мляко (става и с вода), след като набъбнат добавям сол, малко сода бикарбонат, сирене, 1 яйце, подправки по избор и брашно. Отново пека разбира се в добре омазнена форма. Аз ползвам един пулверизатор и съм го напълнила със зехтин. С него пръскам сандвич тостера или гофретника.
* със стар козунак - стария козунак го режа на филийки овалям в разбито яйце, като за паниране омаслявам добре формата и пека. След като са готови отгоре гарнирам с течен мед и пудра захар. Друга панировка която също е сполучлива е яйце, брашно, пудра захар, сода бикарбонат или бакпулвер и малко прясно мляко. Прави се гъста кашичка и с нея се оваля козунака. Може и с филийки хляб да се пробва.
* гофрети - гофретите за сега съм ги правила стандартни, сладък вариант и солен вариант. Ползвам гофретника за тях разбира се иначе не става същия вкус и ефект. Сина ми ги обожава с шоколад по средата и пудра захар отгоре.

Качвам и клипче което намерих в нета, но някои от нещата изобщо не са ми ясни какви са. Ако някой разбере нека пише.

http://bgkef.com/Postavete-barkanite-qyca-v-toster-za-sandvichi- … e-mustacite-VIDEO

А това е рецепта която намерих току що за банички в сандвич тостер. Която също мисля да пробвам:
http://pep-4o.blogspot.com/2015/02/blog-post_28.html
Виж целия пост
# 1
Еха, Estell , ти ползваш твоя гофретник на макс   bouquet. Браво на теб.
Идейно видео, харесаха ми канелените рулца.
Моя гофретник е с чугунени плочи, та голяма част от предложенията са неподходящи за него.
Как правиш гофретите?
Виж целия пост
# 2
Тостера е най-несполучливата ми покупка. Така и не намерих хубава рецепта, да стават хрупкави гофрети. Ще следя  темата, ако някой сподели и омлет как се прави ще е супер.
Виж целия пост
# 3
MAMA NA....? аз писах аз как правя омлета в сандви тостер. Става много вкусен. Бъркам 2 яйца, слагам си сирене и кашкавал нарязани на кубчета, малко магданоз, царевица и грах. Може да се сложи и малко колбас, но сина ми не яде месо и затова не слагам. Мажа със зехтин сандвич тостера. Изсипвам по малко от сместа до ръбчето и затварям. А между другото на видеото което съм качила последната рецепта е точно с омлет. Така, че може да видиш нагледно как го правят в гофретника.
 
polly гофретите ги забърквам в зависимост от това какви съставки имам. Стандартно 2 яйца, 1ч.ч. кис. мляко, 1 бакпулвер, 1 ванилия, захар слагам на око понеже после ги мажа с шоколад, за да не станат много сладки. И брашно на око. Ако имам пр. мляко правя с прясно мляко. Сместа трябва да е по гъста от на палачинките. След като загрее гофретника мажа с масло и изсипвам от сместа, тя се надува малко. А гофретника ми е най-обикновен, не е от тези дето се въртят. 1 гофрета е от 5 сърчица залепени едно с друго аз ги режа и ги отделям на малки сърчица. Всяко сърчице го мажа с шоколад залепвам отгоре друго сърчице и поръсвам с пудра захар. Сина ми много ги харесва така.
Дори и да е чугунен гофретника ти, ако го намажеш обилно с масло не мисля, че ще имаш грижи. Пробвай.

Аз също не знам как да направя гофретите хрупкави, ако има тайна моля някой да сподели. Моите остават меки. Може би трябва да пробвам без да ги мажа с масло да видим.
Виж целия пост
# 4
Имам някои снимки, които ще кача за да видите как изглеждат.

ОМЛЕТЧЕТА В САНДВИЧ ТОСТЕР


САНДВИЧ С КАШКАВАЛ И ЦАРЕВИЦА


С ДОМАШНО ТЕСТО ЗАЛЯТИ С ТОПИНГ КАРАМЕЛ

Това е сладкия вариант. 1ч.ч. прясно мляко, 1 бакпулвер, 1 ванилия, захар според вкуса, 2 яйца, брашно. Прави се кашичка малко по гъста от боза. Пекат се и се заливат с топинг карамел или друг топинг според вкуса.

ПАНИРАНИ ФИЛИЙКИ С ШОКОЛАД
 
Това го правих днес. Направих панировка от 1 яйце, прясно мляко около 200мл. пудра захар, 1 бакпулвер и брашно. От тези съставки се прави кашичка с гъстота като на бозата. Мажа 2 филийки с течен шоколад около 2ч.л. на сандвич отиват. Залепвам двете филийки с шоколад, овалям в панировката. Мажа сандвич тостера със зехтин и ги пека. Поръсвам отгоре с пудра захар.

ГОФРЕТИ С ШОКОЛАД


Виж целия пост
# 5
Моите гофрети винаги излизат от очертанията и стават едни безформени  Crazy Sick
Виж целия пост
# 6
Моите гофрети винаги излизат от очертанията и стават едни безформени  Crazy Sick

Сместа принципно се надува, затова внимавам колко слагам, ако все пак излезе нещо от очертанието го изрязвам още преди да са станали гофретите. Но обикновено е някой малък израстък. Гледам да не пълня до ръбчето, защото със сигурност ще прелее.
Виж целия пост
# 7
Може ли рецепта на солен вариант на гофрети? Или разликата е после в плънката  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 8
Може ли рецепта на солен вариант на гофрети? Или разликата е после в плънката  Rolling Eyes

Аз лично променям само плънката, слагам сиренце и подправки, може и ситно нарязан колбас, царечка, грах, маслини, зависи какво обичате.
Имам една рецептна, която някъде от нета съм я намерила, но не съм я правила.

ГОФРЕТИ СЪС СИРЕНА И МАЙОРАНА
 
Необходими продукти:

100 гр настъргани сирена (по избор)
150 гр меко масло
4 яйца
сол
150 мл течна сметана
1/2 ч.л. суха майорана
1/2 ч.л. бакпулвер
230 гр брашно

Начин на приготвяне: Разбиваме маслото със солта на пяна. Добавяме яйцата едно по едно и бъркаме. Добавяме брашното смесено с бакпулвера и бъркаме. Смесваме сметаната със сирената и майораната и добавяме към останалите продукти. Разбъркваме до хомогенна смес. Загряваме формата за гофрети и печем всяка гофрета до златисто.  Имайки впредвид количеството сирена в тестото, мазнина за плочите почти не е нужна.
Виж целия пост
# 9
Благодаря за рецептата  Peace . Почивните дни ще я пробвам   chef
Виж целия пост
# 10
Estell   bouquet
Виж целия пост
# 11
Постни сандвичи с овесени ядки

Забърквам смес от фини овесени ядки с доматен сок и доста мазнина мазнина-олио и зехтин. Добавям 2 глави ситно нарязан лук, 1 връзка магданоз, кимион и черен пипер. Общо взето сместа така има вкус на кюфтета  Wink. Слагам сместа между филийки квадратни, че моят сандвич мейкър е с такава форма.

Изключително вкусни са, никой почти не е отгатнал какво точно яде  Grinning Всеки ми иска рецептата.

Ако желаете, може да се добави и кашкавал и др.

Другият  ми любим вариант е със зехтин, домат на филийки, обезкостени маслини, лук на фини шайби и чубрица.  Приказно вкусно е  Heart Eyes
Виж целия пост
# 12
 Включвам се и аз в темата с въпроса:  Каква трябва да е минимум мощността на сандвич-тостера,че да може да се справи добре с изпичането на омлети,банички и т.н.?
Виж целия пост
# 13
Супер тема!
Ще черпя идеи Grinning

Аз преди имах гофретник,но наскоро се сдобих с това,много практичен уред 1500 вата..Много съм доволна.Оребрената плоча,се ползва и от двете страни..От другата е гладка плоча тип"тепаняки"

Виж целия пост
# 14
Като студентка имах тостер за сандвичи с плънка, много работа ми вършеше, но отдавна се счупи/изгуби, вече не помня какво се случи с него Grinning Като гледам какви рецепти сте пуснали май пак ще си взема, приядоха ми се любимите ми сладки сандвичи с нутела и банан, чудни стават  Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия