Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За рисуването ** материали

  • 18 394
  • 19
# 15
Бихте ли ми препоръчали някакви материали за рисуване, нещо марка, от къде мога да си ги взема и някакви такива нещица ?
Предимно много обичам да рисувам анимета (японска анимация), но рисувам и други неща Wink  Flushed

Ако е нещо среден ценови клас , четките и продуктите на Милан, иначе четки с естествен косъм, но те са по-скъпи. Имам роднина художник и съм наблюдавала с какво рисува.
Виж целия пост
# 16
Искам да купя на дъщеря ми един висок и един настолен статив/етюдник. Моля, препоръчайте ми нещо приемливо, като съотношение цена-качество.
Тя също рисува манга, но ползва обикновени моливи.Не съм се сещала да и предложа маркери. Тези на Копик, които препоръчвате са ми скъпи, а на Фабер не откривам подходящи.
За четките - купуваме на Милан от пони  и синтетика на Да Винчи,  имаме и няколко самур, но ми е скъпо, а и тя забравя  да ги почиства и суши както трябва, след като ги е ползвала и поне засега ще продължавам да купувам бюджетни четки. 
Виж целия пост
# 17
Здраве Avia,
На каква възраст е дъщетя ти и на какви формати рисува?

Според мен, ако не рисува много големи по размер картини (100/70см и нагоре)и то често, стативът не е толкова голяма нужда за художника. От собствен опит и от наблюдения при колеги, рисуващи на не много големи формати, мога да констатирам че стативът остава като паметник в стаята и после само се чудим къде да го сместваме. По-удобно решение за мен беше обикновена чертожна дъска, която се слага на масата, но ефектът се постига и с фазер + две дебели книги.
Освен това със спестените пари можете да си купите хубав комплект моливи, четки и други материали, които за мен винаги са били много по-ценни от специални стативи или  други екстри, които в крайна сметка не са от такова значение за един млад талант....поне по мое мнение.

Поздрави! Simple Smile
Виж целия пост
# 18
Благодаря, Анабел!
За мен е ценно всяко мнение, защото наистина не съм наясно. Дъщеря ми е на 9 и най-големият размер на който е рисувала е 70/100. Най-често рисува на 35/50.
Аз вече купих стативи - един по-стабилен за вкъщи и един телескопичен триножник за навън. Настолен се отказах да купувам.
Взех и маркер-четки и тънкописци за мангата на FC и е много щастлива. Сега иска някаква хартия, /генко нещо си/, но не съм търсила още по магазините.
Ще съм благодарна да препоръчате и четки за акварел, че нейните са мноого за смяна. Писала съм в предишния пост какви ползва в момента, но ще ги сменяме този месец и не знам дали пак да взема същите.
Виж целия пост
# 19
Не открих темата за работа с глина но искам да попитам този вид глина пече ли се и как?
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1565808986801607& … d=305140869535098
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия