Веганството - да споделим опит - тема 17

  • 56 229
  • 746
# 630
Здравейте и Честита Нова Година!
Желая на всички ви мног здраве, късмет, любов, сбъднати мечти и свобода за всички!
Аз съм веган от 2 години- единствената по рода си в семейството ми... въпреки, че смятам, че синът ми и той върви по пътя на състраданието.
Приемате ли нови членове на груата?

Добре дошла, като ти гледам и местоживеенето, май ще си единствена в околността.  Hug

ЧНГ на всички! Нека ни донесе, любов без която не можем, здраве и щастливи мигове.  Hug
Виж целия пост
# 631
Знаете ли дали митите картофи са почистени само с вода или ползват химия? Върти ми се из главата някаква белина.
Виж целия пост
# 632
Добре дошла, като ти гледам и местоживеенето, май ще си единствена в околността.  Hug
До преди 4 месеца живеех на един остров с около 1500/2000 жителя през зимата... там бяхме две веганки  Sunglasses Иначе... тук знам, че има и други, но само виртуално ги знам ( с изключение на една). Веганите сме като малки скъпоценни камъни и трябва много ровене, за да се намерим  Rolling Eyes
Пролетен дъждец, знам че най-вече зеленолистните зеленчуци се мият с белина, но какво им пречи и другите да ги топят  newsm78 Аз лично предпочитам да си имат малко земица по тях, пък нека си я плащам при тегленето  Laughing
Виж целия пост
# 633
Момичета, искам да опитам хот дога с моркови (много обичам вкуса на кремвирши  Rolling Eyes ). Някаква идея с какво обаче се замества liquid smoke? newsm78
http://www.peta.org/living/food/carrot-hot-dog-recipe/
Виж целия пост
# 634
Знаете ли дали митите картофи са почистени само с вода или ползват химия? Върти ми се из главата някаква белина.


незнам какви са тези мити картофи, но в Германия всички картофи по магазините са измити с вода, тези, които са конвенционални, т.е. не са био, ги третират и с фунгицид, да не се развалят при складирането.

с какво обаче се замества liquid smoke? newsm78

нещо с аромат на пушено. аз имам пушен червен пипер и пушена сол.
Виж целия пост
# 635
Ще потърся пушен пипер. Peace

Имам нужда от още един съвет. Имам бая пънчета от кладница и изостанал карфиол, мисля да сваря някой друг картоф и да направя кюфтенца. Какво да ги спои обаче?
Виж целия пост
# 636
Накиснато ленено семе или чиа и малко брашно?
Виж целия пост
# 637
с какво обаче се замества liquid smoke? newsm78
нещо с аромат на пушено. аз имам пушен червен пипер и пушена сол.
+1

kashmir, ох сега като каза карфиол се сетих, че видях някъде една рецепта за "ризото", но вместо ориз използваха карфиол... оф-топик, ама то логиката не винаги има нужда от логика  Laughing
Виж целия пост
# 638
 Mr. Green

Иначе ги направих като сварих три картоф и ги пюрирах в уреда на бебка. Laughing Слепиха се идеално. Овъргалях ги в сусам и станаха чудни!
Виж целия пост
# 639
Ще потърся пушен пипер. Peace

Имам нужда от още един съвет. Имам бая пънчета от кладница и изостанал карфиол, мисля да сваря някой друг картоф и да направя кюфтенца. Какво да ги спои обаче?
Нахутено брашно,или смачкан сварен нахут. Но и картофът споява достатъчно. Има един сорт хлебни картофи, които са много добри за подобни случаи.
Относно кремвирши тук съм открила едно магазинче, в което намирам веган кремвирши със страхотен вкус. Мисля че са немски. Опитах се и да си направя, но понеже сложих и галета, не ми хареса вкусът, стана малко зърнест. Ще трябва да усъсвършенствам рецептата. Но все нямам време за подобни начинания!
 Малко ме шашна информацията за зеленолистни и белина Shocked Според мен белината ще ги направи на петна зелените листа. Тук използват "Amuchina" и то във форма хранително приложение. Иначе има и други опаковки за различни приложения в домакинството. Аз лично използвам сода бикарбонат за обезпаризитяване на зеленолистни, но обикновенно мия обилно с вода. И картофите,кото купувам са  с пръст.
Виж целия пост
# 640
Здравейте и от мен, дами! За много години, да сте здрави вие, семействата ви и всички, които са ви близки  Hug

Да се отчета с една манджа: кюфтета с булгур и гарнитура от доматен сос:

Виж целия пост
# 641
Малко ме шашна информацията за зеленолистни и белина Shocked Според мен белината ще ги направи на петна зелените листа. Тук използват "Amuchina" и то във форма хранително приложение. Иначе има и други опаковки за различни приложения в домакинството. Аз лично използвам сода бикарбонат за обезпаризитяване на зеленолистни, но обикновенно мия обилно с вода. И картофите,кото купувам са  с пръст.
Ами да ти кажа и мен ме шашна като го чух, но после прочетох в една статия същото и после пак Sad И накрая една съученичка като замина за Щатите решила да вземе от готовите измити и опаковани салати  и диетоложката й казала, че наистина ги мият с "bleach" ... сега дали е белината, която си знаем не мисля, че има значение, тъй като все е отрова! На мен не ми пречи да си взимам от пазара зеленчуците и при миенето да ги минавам с малко оцет ... пък спасявам и охлювите, който искат да ми изядат салатата  Laughing не ги е срам
Виж целия пост
# 642
Може на принципа на икебаната. Цветята се киснат целите за малко във студена вода с няколко капки белина, това да се убият бактериите, които ги разлагат и издържат по-дълго. Същото е и с цветя във ваза, ако желаете да съхраните по за дълго. Говорим за няколко капки в литри вода.  Peace
Виж целия пост
# 643
Белината не е ли хлор всъщност?
Аз за зеленолистните не бях чувала да ги мият така, но за пилетата се писа, че се топят в хлор.
И не знам защо мисля, че и картофите в това се мият, но не съм сигурна.

Ася, в Бг има картофи от Франция, които са с много чиста жълтеникава коричка. Приличат на млади картофи, но не са. На етикета им пише мити картофи. Останалите картофи са с кафява дебела кора и пръст по тях.
В една тема четох, че правят митите картофи като пресни, без да ги белят. Затова попитах дали са ок.

В БГ да знаете къде продават чайове на Twinings?

ВИдях в някакви снимки на Фея, че е слагала цвят от тиквички на салата. На нашенските обикновени тиквички дали може да се яде цветът?
Това лято на вилата имахме много тиквички, които изхвърлях в компоста, защото все ставаха огромни, докато отидем. Ако бях знаела, щях да обирам цветовете Simple Smile

Кашмир, намери ли пушен пипер?
Виж целия пост
# 644
Twinings в големите вериги.

Цвета на тиквичките, който се яде е от най-обикновена тиквичка с  нищо по различна. Не може да се съхранява, затова се води деликатес. Може да го напълниш като сармички, можеш да спържиш, панираш. Суров не съм яла.

Картофите ако се измият, знам че се разваЛят.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия