Веганството - да споделим опит - тема 17

  • 56 231
  • 746
# 660
Чела съм някъде...къде обаче не помня. От къде идва миризмата на пушено в пипера?

Има такъв "аромат", течен. И месата и кашкавалите ги "пушат" с течност. За пипера не знам.
Виж целия пост
# 661
Понеже от много години не ям меса, полуфабрикати, не ходя и по заведения да се храня, тотално съм отвикнала от подобни аромати и вкусове. Наскоро мъжът ми беше донесъл някакви пушени бирени фъдтъци -отврат, много силно миришеха точно на "опушено", изненадах се от себе си така да се каже... Това го споделям като наблюдение, а не като упрек, кашмирче  Hug Може би като е био няма да има такъв аромат на химия.
Виж целия пост
# 662
Можете да си направите сами опушени храни, но после ще трябва да викате бояджии, така че...
 Всъщност не е толкова страшно. Слагате малко трици и каквито билки имате, или обичате на дъното на стар тиган. Отгоре покривате с алуминиево фолио слагате каквото искате да се опуши, покривате с капак и слагате на котлона. Не помня точно колко време се опушва. Не слагайте на  много силен огън,или поне само в началото,а после намалете пламъка. Виждала съм как се прави, но не съм опитвала все още. На мен ми харесва лекият мирис на пушек. Но няма какво да опушвам, та не съм пробвала.
Аз продължавам да се образовам за витамин Б12, но според това, което чета из нета, няма доказана информация, че се съдържа в храни от растителен произход. За спирулина не е доказано, че съдържа точно този витамин от групата В.
Виж целия пост
# 663
Можете да си направите сами опушени храни, но после ще трябва да викате бояджии, така че...
 Всъщност не е толкова страшно. Слагате малко трици и каквито билки имате, или обичате на дъното на стар тиган. Отгоре покривате с алуминиево фолио слагате каквото искате да се опуши, покривате с капак и слагате на котлона. Не помня точно колко време се опушва. Не слагайте на  много силен огън,или поне само в началото,а после намалете пламъка. Виждала съм как се прави, но не съм опитвала все още. На мен ми харесва лекият мирис на пушек. Но няма какво да опушвам, та не съм пробвала.
Аз продължавам да се образовам за витамин Б12, но според това, което чета из нета, няма доказана информация, че се съдържа в храни от растителен произход. За спирулина не е доказано, че съдържа точно този витамин от групата В.

В бирата ?
Виж целия пост
# 664
O.k.Макар че на мен от бирата ми се доспива ужасно много. А и  не съм съвсем сигурна,че в бирата се съдържа точно витамин В12 newsm78 Това, което открих до тук е, че този витамин се съдържа почти само в животински храни,млечни продукти и производни. При липсата му, т.е. в момента, когато се изчерпи от депото в тялото ни,може да се получи една доста неприятна форма на анемиа: "anemia perniciosa",която има сериозни последици за здравето.
Виж целия пост
# 665
Да се отчета за водата от нахута. Когато изстина стана като желе. Стана чудесна майонеза с малка част от него. Другата част, разбърках със захар. Много се вдигна но не достатъчно, после прочетох, че трябвало повече да се бие. Залях с него мюсли и сега се пекат.  chef
Виж целия пост
# 666
Водата от варенето ли? Първа или трета? Сигурно е останало малко от нея, щом се е желирала.
Виж целия пост
# 667
Водата от варенето ли? Първа или трета? Сигурно е останало малко от нея, щом се е желирала.

Не съм ли качвала тук как се правят веган целувки и майонеза с водата от нахута? От варененто да, или от консервата. В малко вода го варих и доливах. Трябва да се охлади напълно и после все едно е белтъци.
Виж целия пост
# 668
мили хора, не ползвайте поне водата от консервите Simple Smile
Виж целия пост
# 669

Не съм ли качвала тук как се правят веган целувки и майонеза с водата от нахута?

не, пускай.
аз водата я позлвам за хляб или палачинки. незнаех, че можела да се разбива...
Виж целия пост
# 670
Хита във веган форумите, по последна мода Mr. Green:

http://the-vegan.org/901/%D0%B2%D0%B5%D0%B3%D0%B0%D0%BD-%D1%86%D … 0%B2%D0%BA%D0%B8/
http://susanna-dan.com/tag/french-macaron/

Не ми се търси сега и за майонезата от водата, но боравиш със соса все едно е белтък. Сложих в буркан, олио и разбих с пасатора. После се овкусява с лимон и сол, който иска и горчица.



 ЗаСлон, може и да е вода от домашно варен нахут.
Виж целия пост
# 671
adelinda, задължително ще пробвам, тъкмо съм накиснала нахут, че напоследък е хит не само при мен, ами и другата част от домочадието

Сменяш ли водата или си остава първата при варенето?
Виж целия пост
# 672
adelinda, задължително ще пробвам, тъкмо съм накиснала нахут, че напоследък е хит не само при мен, ами и другата част от домочадието

Сменяш ли водата или си остава първата при варенето?

Кисна много, мия го хубаво, после варих с малко вода. Почва да се пени, махнах пяната, после само доливах вода и опитвах кога е готов. Направих чудесен гювеч с нахута, с печен патладжан и чушки/предвидени за кьопоолу/, домати консерва, много магданоз и зеленчукова подправка, но там нахута добавям сух. Отлятата вода, изчаках да се охлади и съм доволна от резултата.  chef Hug
Виж целия пост
# 673
Е, не! Няма ли кой да ми направи такива целуФки Mr. Green

Аделина, като сложиш да се вари, не сменяш повече водата така ли? Само махаш пяната.

Всъщност аз яйца ям, но от известно време съм на режим без екстрахирани мазнини.
Май няма начин да се направи майонеза без това чудо нали?
Трябва ми за сушито най-вече.

Някой има ли тази книга: https://www.orangecenter.bg/zashtitete-deteto-si-ot-bolesti.html
Дали има нещо интересно и ново вътре?
Виж целия пост
# 674
Не, не е я сменям водата. Не знам дали е правилно или грешно, или дали има значение.  PeaceПолзват и от консерва, но да не е овкусяван. Не ги знам какви са тези мазнини/ екстрахирани мазнини/, но със зехтин става чудесна майонеза.  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия