наранен стъклокерамичен плот

  • 2 050
  • 7
Здравейте, варих на стъклокерамичния котлон сладко от вишни и го изкипих. След като почистих, на светлината по котлона се забелязват микроскопични вдлъбнатинки. Котлонът работи засега, но се притеснявам дали мога да го ползвам.
Виж целия пост
# 1
Не знам за вдлъбнатинки, но ако е пукнат до долу/т.е.не само един слой от стъклото да е с вдлъбнато, а то да стига по цялата дебелина на стъклото/ не е желателно да се ползва. В моите инструкции пише, че при пукване и механично нарушаване на целостта на плота, да не се ползва.
Виж целия пост
# 2
Варих захарен сироп за един сладкиш. Изкипя, и предполагам от неразтопената още захар се получиха точно такива вдлъбнатинки (като малки дупчици, все едно леко с пирон са направени, не знам как да го обясня). Та - нищо му няма на котлона, ползвам си го. Наранен е от преди повече от 2 години.
Виж целия пост
# 3
Не знам за вдлъбнатинки, но ако е пукнат до долу/т.е.не само един слой от стъклото да е с вдлъбнато, а то да стига по цялата дебелина на стъклото/ не е желателно да се ползва. В моите инструкции пише, че при пукване и механично нарушаване на целостта на плота, да не се ползва.

А защо да не се ползва?
Нашия е така от месеци и си го ползвам.
Виж целия пост
# 4
Здравейте, варих на стъклокерамичния котлон сладко от вишни и го изкипих. След като почистих, на светлината по котлона се забелязват микроскопични вдлъбнатинки. Котлонът работи засега, но се притеснявам дали мога да го ползвам.

Ами аз съм имала такъв проблем и направо смених котлона. Те така или иначе не са много здрави.
Виж целия пост
# 5
Благодаря за коментарите. Само микроскопични вдлъбнатинки са, дори не се забелязват с просто око, а само на светлината под определен ъгъл. Не е спукано стъклото. Rosi777, явно и при теб е подобен случаят. Ще ползвам, благодаря.
Виж целия пост
# 6
И при мен е така, също варих сладко и изкипя  Embarassed Също такива дупчици, съвсем миниатюрни, вече 2 години. Ползвам си котлона, работи си без проблеми.
Виж целия пост
# 7


Ами аз съм имала такъв проблем и направо смених котлона. Те така или иначе не са много здрави.
А аз съм на мнение,че са много здрави...От 18год.ползвам такива котлони,най-редовно изкипява мляко,сладко,кафе и др. Отгоре пека чушки,гъби,патладжани...цапа се яко,търкам и с груби гъби и стържа с ножове и др.,нито се драска,нито се пука/случвало ми се е и да изпускам нещо тежко на тях/
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия