Участвай в готварското съревнование “Сготви с farmhopping”

  • 12 900
  • 30
# 15
Натурален ягодов сладолед!
Около 1кг ягоди се почистват и замразяват дълбоко.
Поставете замразените ягоди в робот с S-образен нож и разбийте за няколко минути (5-8'). Добавете 2с.л. бадемов тахан. Добавете стевия, ако ягодите не са достатъчно сладки. Разбъркайте в робота до получаването на гладка смес - готов за консумация сладолед.

Може да го замразите и консумирате и по-късно.

Да ви е сладко и разхлаждащо!
Виж целия пост
# 16
КЕКС СЪС СЛАДЪК КАРТОФ

Необходими продукти:

500г. сладък картоф
2 яйца
150г. нерафинирана захар
150г. бадеми или орехи смлени на брашно
50г. кокосово масло (краве масло)
1ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. хималайска сол
1ванилия

Начин на приготвяне:

Сладкия картоф се сварява докато омекне напълно, водата се излива и се оставя да изстине. Яйцата се разбиват, като постепенно към тях се добавя захарта. Всички останали съставки се добавят към яйцата и се разбърква добре с миксер или на ръка. Получената смес се изсипва в подходяща форма за печене. Пече се на 180-200 градуса с вентилатор.

Кекса е вкусен както топъл, така и охладен.

ДОБЪР АПЕТИТ !

Виж целия пост
# 17
Индивидуални малинови мини тортички

Този десерт носи в себе си духа на лятото. Той е сладък и свеж, подходящ за хора, които избягват зърнени и млечни продукти, както и добавена захар. Приготвя се лесно и не изисква термична обработка. В състава му ще откриете здравословни и “чисти продукти”. Той ще ви зареди не само с енергия, но и много полезни вещества. Основата и кремът могат да се използват и отделно за други рецепти, а необходимите продукти търпят вариации (кайсиите могат да бъдат заменени с фурми, бадемите с орехи или лешници...).



Необходими продукти:

За основата:
½ чаена чаша бадеми
5 сушени на слънце кайсии
2 супени лъжици слънчогледово семе
1 супена лъжица кокосови стърготини

За крема:
2 чаени чаши пресни малини
1/2 чаена чаша кашу
1 ванилийка

За декорация(по избор):
Малини
Кокосови стърготини
Натрошени кокосови зърна

Инструкции:

1.   Накиснете ядките и семената – защо и как можете да научите тук - http://www.zdravei.org/nuts-and-seeds/. За целите на рецептата, препоръчвам накисване и на кайсиите (долу в ляво на снимката. Не толкова привлекателният им външен вид се дължи на факта, че са сушени на слънце по естествен начин, без добавяне на серен диоксид, използван за запазване на оригиналния цвят и удължаване срока на годност).


 
2.   Поставете ¾ от кашуто в кухненския робот и смелете за 10-ина секунди. Добавете половината малини и ванилията. Пасирайте до получаване на хомогенна смес. Изсипете крема в отделен съд и охладете. След това смелете остатъка от кашуто и малините. Изсипете крема в отделен съд и охладете.  

3.   Отново използвайте кухненския робот, но този път за основата. Не е необходимо да го миете – просто добавете бадемите и предварително накиснатите бадеми, слънчогледово семе и кайсии. Разбийте за няколко секунди и добавете кокосовите стърготини. Аз лично предпочитам сместа да не е фино смляна, но може да съобразите рецептата с вашите лични предпочитания.  



4.   Добавете от всяка от трите смеси в индивидуални съдове и украсете в зависимост от вашите предпочитания - аз се спрях на кокосови стърготини и пресни малини.  



Виж целия пост
# 18
Йогурт с пресни ягоди

*1 платка
*захарен сироп или прясно мляко със захар
*400гр кисело мляко
*250 сладкарска сметана
*250 пресни пасирани ягоди + 10 цели ягоди
*8 с.л. захар
*3 желатина (30гр.)
 *няколко ягоди за украсата

Платката се слага на дъното на формата и се напоява със сиропа.Киселото мляко се разбива заедно със захарта.Сметаната се избива леко и се смесва с киселото мляко.Разбърква се добре.Добавят се предварително пасираните ягоди.Отново се разбърква.Желатина се накисва в около 200мл студена вода, след което се разтопява на водна баня или в микровълновата.Разтопеният желатин се добавя към крема при непрекъснато бъркане.Сместа се изсипва във формата и вътре в нея се забождат няколко цели ягоди (за да се получи ефекта от снимката).Готовата торта се заглажда отгоре и се поставя в хладилника да стяга.След като стегне, отгоре се нареждат нарязаните на филийки ягоди.

Вместо пасирани ягоди може да използвате сладко от боровинки.





Виж целия пост
# 19
Торта Филаделфия със сини боровинки

Продукти:

260 гр. крема сирене Филаделфия
200 гр. сини боровинки
150 гр. кисело мляко
75 гр. бишкоти
60 гр. масло
35 гр. кафява нерафинирана захар
2 с.л. лимонов сок
1 ч.л. желатин

Приготвяне:

Натрошете на ситно бишкотите в кухненски робот. (Ако нямате – сложете ги в затварящ се плик и ги натискайте с точилка). Пресипете в купичка.  
Разтопете леко маслото. Сипете го при бишкотите и разбъркайте, докато попие цялото масло.
Сипете желатина в чаша. Добавете му 75 мл. студена вода и оставете да набъбне за 10 минути.
Извадете си форма. Отрежете и постелете на дъното хартия за печене.
Изсипете бишкотите във формата и с натискане ги разстелете по дъното гладко като блат.
В купа се разбиват с миксер киселото мляко, филаделфията и лимоновия сок.
Пресипете желатина в канче. Добавете му захарта. Сложете на котлона и загрейте, докато захарта се разтопи.  
Още докато е топъл, прибавете желатина към крема сиренето Филаделфия и разбъркайте.
Изсипете крема върху блата и приберете в хладилника за най-малко 3 часа.
Посипете отгоре сините боровинки и се насладете.


Тази торта е с прекрасен вкус и изключително лека. Подходяща е за летните жеги и за хора, които не си падат по много сладкото. В хладилник издържа 3-4 дни.



Read more at http://harryandlexy.com/vkusnichko/lakomstva/tortiirula/torta-fi … 4Ausm44UHiuukA.99
Виж целия пост
# 20
Малинови мъфини с овесени ядки

Едно от нещата в безкрайния списък с „Хубави неща през лятото“ е наличието на повече плодове. Тези малинови мъфини съдържат фибри и витамини и да са чудесна закуска или добавка към следобедния чай.


Продукти за 12 мъфина:

300 гр. брашно
200 гр. кисело мляко
150 гр. малини
120 гр. кафява нерафинирана захар
80 мл. олио
50 гр. овесени ядки
1 яйце
2 пакетчета ванилия (или 1/2 ч.л.)
1 с. л. бакпулвер
Пудра захар за поръсване


Приготвяне:
1. В голяма купа разбъркайте киселото мляко и овесените ядки. Оставете настрана за 10 минути. През това време може да намажете с масло (или олио) формичките за мъфини и да измиете малините.
2. В отделна купичка разбийте яйцето и го добавете към овесените ядки. Прибавете олиото, захарта и ванилията. Разбъркайте добре и прибавете брашното и бакпулвера. Размесете добре, добавете малините и отново разбъркайте.
3. Разпределете сместа във формичките и печете 25-30 минути в предварително загрята на 180°C фурна.
Може да ги поднесете поръсени с пудра захар.

Виж целия пост
# 21
БРАУНИС МЪФИНИ:

Продукти за 12 броя:

* 200гр.натурален шоколад (85% какао)
* 120 гр. гхи
* 2 с.л сурово какао на прах
* 200гр. кафява захар
* 1 ч.л ванилов екстракт
* 3 яйца
* 1/4 ч.ч брашно
* 1/2 ч.ч натрошени орехи

Начин на приготвяне:

Шоколадът се натрошава, а маслото се нарязва на малки кубчета. Слагат се в подходящ съд и се разтапят на водна баня. Към тях се прибавя какаото и захарта. След като сместа се разбърка, към нея добавяме и ваниловия екстракт и предварително разбитите яйца.  На последно място, прибавяме брашното и натрошените на ситно орехи.
Получената хомогенна смес, се разпределя в тавичка за мъфини и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за около 20-30мин.

http://prikachi.com/images.php?images/242/8233242s.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/245/8233245G.jpg

Виж целия пост
# 22

https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png
Това са моите целувки. Знам, че не е много здравословен десерт, но всички вкъщи ги обожаваме.   chef
Необходимите продукти са: 4 белтъка от кокоши яйца, 250 гр. пудра захар, 4 пакетчета ванилия.
Разбиват се с миксер на максимална степен. Взимат се две големи тави с постелена хартия (ако нямате хартия за печене, в случая спокойно можете да използвате и канцеларска хартия А4). Оформят се целувки с шприц или лъжица. Пожелание могат да се декорират със захарни или шоколадови пръчици.
Фурната се загрява на 100 градуса, след което се слагат тавите с целувките да се "сушат" на 80-100 градуса. Отнема повече време, около 3 часа, но си заслужава!   bouquet
Виж целия пост
# 23
Здравейте,реших и аз да "хвана последния влак" и да участвам в съревнованието с един чийзкейк/,който май е хит сред участниците Embarassed / с череши и банани.Ето и рецептата към него:

Чийзкейк с череши и банани

Блат:
250гр.бисквити
125гр краве масло
Крем:
250гр крема сирене
200гр заквасена сметана
100гр пудра захар
50 гр краве масло
1 оп желатин
още Laughing
около 300 гр череши
2 банана
1 оп желатин
1 чч захар

Това е стандартна и много семпла рецепта за чийзкейк без печене.
За блата бисквитите се натрошават и смесват с маслото,омесват се добре докато се поме цялото количество масло.Във форма с падащо дъно се разстила бисквитената смес като се притиска.за да стане гладка основата може да си помогнете с водна чаша,която да влезе в ролята на точилка и да заглади сместа,като по този начин се разпределя равномерно навсякъде и няма делела и тънка част,примерно HugПрибираме в хладилника да стяга ,докато приготвим крема.
 За крема разбиваме маслото с пудрата захар до еднородна смес и добавяме крема сиренето.След като и то се смеси напълно с маслото,добавяме заквасената сметана.Добавяме разтворения желатин и разбъркаваме добре.Крема се излива върху стегналия блат и се връща отново в хладилника.
 Когато и крема стегне добре ,започваме обработката на плодовете.Черешите се измиват,обезкостяват и се посипват с 1 чч захар.Слагат се на котлона и щом захарта напълно се стопи,ги сваляме.Добавяме нарязаните банани и пакетче желатин,разтворен според указанията на опаковката.Прецеждаме през цедка от полученото още топло желе 1/2 чч, а останалото количество щом се поохлади достатъчно,изливаме и разпределяме равномерно върху желирания пласт от крем.Прибираме в хладилника да стегне желето,а отделеното количество оставяме на стайна температура,за да забавим процеса на желиране при него.Това е с цел да се скрият евентуални неравности,мехурчета или други "дефекти" по повърността на чийзкейка.Когато плодовата смес е стегнала ,изливаме отделеното желе и разпределяме равномерно.Отново в хладилника да стяга и готово!
В допълнение искам да кажа,че самите десерти нямат особена вина за повишаването на теглото,проблема е в количествата ! smile3521

 photo



Виж целия пост
# 24
                                   Безглутенов кокосов чийзкейк
Продукти:
За блата:
300 г кашу
150 г бадеми
100 г лешници
200 г фурми
За крема:
150 г рикота
50 г  цедено кисело мляко ( или заквасена сметана)
2-3 с.л. кокосово масло
100 г кокосови стърготини
50 г мед
За заливката:
250 г ягоди
2-3 с.л. захар
Начин на приготвяне:
 Фурмите се почистват от костилките и люспите, ако е необходимо може да бъдат накиснати в топла вода за 2 мин. Почистените фурми заедно с ядките се смилат в кухненски робот за 2 мин. Получената смес се омесва с ръце.
  В друга купа се смесват рикотата и медът. След това се прибавят цеденото кисело мляко, кокосовото масло и стърготините.
   Във форма за cupcakes  се поставят хартиени формички. На дъната им се поставя от тестото.То не трябва да заема повече от 1/3 от формичките.
  Останалите 2/3 се запълват с крема. След това се слагат в хладилник за 30 мин.
   В касерола се поставят нарязаните ягоди и захарта. Сваряват се на гъсто сладко. Смачкават се и се прецеждат.Преди сервиране чийзкейковете се изваждат от формичките и се поливат със сладкото.
http://prikachi.com/images.php?images/487/8233487K.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/486/8233486T.jpg
Виж целия пост
# 25
                                            Ванилова панакота върху хрупкава бисквитка


Необходими продукти

За бисквитките:
- 113 гр. масло
- 67 гр.  кафява нерафинирана захар
- 1 яйце ( домашно)
- 45 гр. бадемово брашно
- 75 гр. оризово брашно
- 75 гр. пълнозърнесто брашно от лимец

За панакотата:
- 60 мл. животинска сметана
-60 мл. пълномаслено прясно мляко (домашно)
- 60 гр. мед ( домашен)
- 200 гр. цедено кисело мляко ( домашно)
- 5 гр. желатин+ 2 суп. лъжици вода
- половин шушулка ванилия

За декорация:
Всичко сезонно което имате налично. При мен това са малини, касис и черешки.

Начин на приготвяне на бисквитките:
Маслото се изважда предварително на стайна температура за да се отпусне. Разбира се със захарта на пухкав крем. Към него се прибавя и яйцето и отново разбиваме до хомогенизиране. След това се добавят трите вида брашно. С пръсти оформяме бисквитките във формички за тарталети, след което ги прибираме в хладилник за час. Пекат се на 180 градуса до златисто за около 15- 18 минути. Оставят се да изстинат във формичките, след това се изваждат.

Начин на приготвяне на панакотата:
В купичка заливаме желатина с двете супени лъжици вода. В съд загряваме ( но без да завира) млякото, сметаната, меда и семенцата ванилия +  шушулката. След като сместа се загрее достатъчно и меда се разтвори, се отстранява от котлона. Вади се шушулката ванилия и се прибавя желатина. Разбърква се до пълното му разтваряне. Сместа се оставя леко да изстине, след което се добавя към киселото мляко. Разбърква се и се разпределя в същите формички като на бисквитите. Прибират се в хладилник за да стегнат хубаво, поне 6-8 часа. След като са готови, най - лесно се изваждат като формичката леко се нагорещи с горелка или се поставят много за бързо в съд с гореща вода. Поставят се върху хрупкавите бисквити и се декорират със сезонни плодове по желание.

http://prikachi.com/images.php?images/854/8234854x.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/860/8234860C.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/837/8234837j.jpg

Виж целия пост
# 26
Праскови на грил

Трудните за приготвяне десерти, които изискват много време в кухнята, не са любимата ми опция за лятото. Именно затова ви предлагам рецепта, която е изключително проста и може да бъде изпълнена както в собствения ви дом, така и на открито – по време на барбекю или пикник. Може да бъде сервирана веднага след приготвяне, както и охладена - изборът е ваш.

Продукти за 4 порции:

-   2 праскови
-   2 лъжици мед или кленов сироп
-   кокосово масло
-   канела
-   100 гр заквасена сметана
-   50 гр извара
-   ванилия

Начин на приготвяне:

Смесете заквасената сметана, изварата, ванилията и половин лъжица от подсладителя, който сте избрали. Разрежете прасковите на половинки и отстранете костилките. Намажете ги с кокосово масло от двете страни. В предварително загрят оребрен тиган (или грил скара, ако приготвяте десерта на открито) поставете прасковите и запечете за няколко минути от всяка страна. При сервиране поръсете с канела и мед или кленов сироп. Добавете от крема и се насладете на този десерт.



За декорация, допълнителен вкус и текстура можете да поръсите с натрошени ядки.



Комбинира се особено добре с бяло вино и песента In The Valley Below - Peaches - https://www.youtube.com/watch?v=L4zbFEHZbOU
Виж целия пост
# 27
Спаначено руло с ягоди
Необходими продукти:
 
За блата:                                                                     
-   4 яйца
-   300 гр. захар
-   250 гр. замразен спанак
-   150 мл олио
-   200 гр.брашно
-   1 ч.л. бакпулвер


За крема:
-   200 мл.течна неподсладена сметана 30%
-   50 гр.пудра захар
-   250 гр.маскарпоне
-   400 гр. Ягоди
 -     1 ч.л. желатин

За по-лек летен  вариант може да замените част от сметаната и маскарпонето с цедено кисело мляко.
 
 Спанакът се пюрира с олиото, разбиват се отделно жълтъците  и белтъците  на сняг със захарта, смесват се внимателно и се добавя спаначената смес и пресятото барашно с бакпулвера. Пече се на 170 ◦с до суха клечка върху хартия за печене или намаслена и набрашнена тавичка.
Разбиваме сметаната и захарта и ги добавяме към разбитото маскарпоне.Разтваряме в 50 мл.вода желатина  и след като набъбне леко го загряваме. Добавяме  към крема.
Охладеният блат разрязваме на 3 части по дължина върху алуминиево  фолио.Всяка част намазваме с част от крема, върху средната подреждаме плътно една до друга ягодите.Събираме двете части към средата за да получим триъгълна форма, загъваме с фолиото и оставяме да стегне в хладилник за 2-3 часа,  след което може да украсим по желание. Аз използвах малко от разбитата сметана и цветове от бъз и акация.



Виж целия пост
# 28
Готварското съревнование “Сготви с farmhopping” приключи!
Журито ще избере най-добрите рецепти и на 20.07.2015 победителите ще бъдат обявени в настоящата тема.
Виж целия пост
# 29
Журито избра трите печеливши рецепти в готварското съревнование на farmhopping.

Това са:
Трето място - Галет със смокини на infiniТy
Второ място - Индивидуални малинови тортички на Lili_Flower
Първово място - Ванилова панакота върху хрупкава бисквитка на mikkaela

Честито!


На всички участници ще бъдат изпратени лични съобщения във форума с информация за начина, по който ще получат своите награди.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия