Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Да преправим старите мебели с любов - тема 29

  • 143 185
  • 737
# 720
Човече, дали би му се занимавало да ги свали, да боядиса и пак да ги сложи?
Абсурд  Mr. Green
Още тогава ми каза, ако искам да махне остатъците, че после няма да ги сваля пак. Ама аз какво мерих, какво правих, сметнах, че ще го покрие  Tired
Такива са, да.
Не съм убедена, че ще се получи, дори да се навие. Това е цветен латекс, който е нанесен преди няколко месеца, сега като се сложи нов слой само горе не ми се вярва да се слее напълно със стената...
Виж целия пост
# 721
Ясно Laughing
А колко големи са като размер петната?
Виж целия пост
# 722
Съвсем малко не стигна, 1 см е най-далечното май, другите са съвсем на ръба  Mr. Green
Виж целия пост
# 723
Значи с бял акрилен силикон ще стане чудесно Simple Smile
Днес гледах в Лидл, че от 18-ти ще има готини неща http://www.lidl.bg/bg/513.htm?id=975
Виж целия пост
# 724
Човече, а ако направите кант с различен латекс под корниза как ще стои?

Скрит текст:
Виж целия пост
# 725
Значи с бял акрилен силикон ще стане чудесно Simple Smile
Днес гледах в Лидл, че от 18-ти ще има готини неща http://www.lidl.bg/bg/513.htm?id=975
Това нещо не мога да си го представя, с хартиено тиксо, залепено успоредно на стиропора да се нанесе слой силикон?

Човече, а ако направите кант с различен латекс под корниза как ще стои?
Добре ще стане, но пак трябва изчегъртване, евентуално шпакловка и после боядисване, със сигурност ще съсипем налепените и трябва да разместваме мебелите, за да имаме достъп за прецизна работа.
Ще предам за обсъждане всичко предложено и ще обсъдим. Благодаря ви за идеите Hug
Виж целия пост
# 726
Човече, мисля, че ако залепите тънкия профил с малко разстояние от големия, примерно 1 см и после боядисате в бяло ще се получи и няма да се забелязва.
Виж целия пост
# 727
И аз да се включа с предложение за корниза Laughing. Попълни с акрилен силикон и коригирай, както е предложила Барелина, а после отсечи с тиксо на 1-2 см под корниза. Нали каза, че има следи на около 1 см под корниза... Боядисай с бяло линията под корниза. Нещо такова ще се получи, но белият кант ще е само сантиметър-два. Съвсем малко разширяваш визуално корниза и мисля, че няма да ти се захлупва много тавана.
Виж целия пост
# 728
Това ми се струва удачно за мнооого високи тавани.

Човече не се вкарвай във филми, лепи си тесния профил плътно до широкия, поддават се лесно на натиск, ако остане фугичка случайно някъде, тогава с акрилен силикон лееекичко с пръстчето попълваш, после малко бял латекс и готово.

Барелина  Hug ще се ходи с торбите до Лидъл  Joy

От предния каталог си купих разни малки тубички за поправка на пукнатини и дупки.
Виж целия пост
# 729
Да, към това клоня и аз. Ако беше по-голяма стаята, тогава можеше да се пробват другите неща, но засега май това е остане.
Остана и да намеря такива плоски, че това, което съм взела има лек ъгъл и стърчи.
Мъжът ми ме спуква от шеги - да, сега е лепнем още един под този, и после още един, и още един, и още един, докато стигнем до пода  hahaha Joy
Виж целия пост
# 730
Това ми се струва удачно за мнооого високи тавани.

За 1 сантиметър бял кант отдолу става въпрос, не за една педя, както е на снимката. Визуално ще се слее с корниза. Едва ли допълнително залепена лайсна отдолу ще е по-тясна newsm78, но и с два корниза също ще е интересно. Този вариант съм го мислела за под.
Виж целия пост
# 731
Добър вариант е, но е свързано с много работа. Първо да се отстранят тези остатъци, после да де шпаклова, където е необходимо, да се налепи хартиено тиксо точно успоредно на корниза и накрая да се боядисва. Което ще наложи отново скупчване и опаковане на всички мебели, за което нямам нерви, затова търся нещо по-"чисто" и лесно, което да замаже положението...
Виж целия пост
# 732
Няма да се замаже. Добре ще стане! Съсредоточена съм върху моя проект и не отчетох, че говориш за мебелирана стая. Аз правя килер в отвор за врата. Какви ли не неща може да чуеш в този форум... Голям проблем с тези малки жилища. Всяко свободно пространство трябва да се оптимизира и оползотвори. Mr. Green Затворихме една врата (отворихме друга към този коридор) и отзад се получава ниша с дълбочина на места около 40 см. Ще сложим вратички на рамка отпред, а вътре рафтове за обувки. ММ е зациклил в някакви схеми за рафтове със странично окачване, а това е неудачно, защото обличаме нишата с шперплат и до сега обяснявах що е то шина и колко по-лесно е с такова чудо. Изпекохме се тук повече от мъжете си, брей Flutter
Виж целия пост
# 733
Няма да се замаже. Добре ще стане! Съсредоточена съм върху моя проект и не отчетох, че говориш за мебелирана стая. Аз правя килер в отвор за врата. Какви ли не неща може да чуеш в този форум... Голям проблем с тези малки жилища. Всяко свободно пространство трябва да се оптимизира и оползотвори. Mr. Green Затворихме една врата (отворихме друга към този коридор) и отзад се получава ниша с дълбочина на места около 40 см. Ще сложим вратички на рамка отпред, а вътре рафтове за обувки. ММ е зациклил в някакви схеми за рафтове със странично окачване, а това е неудачно, защото обличаме нишата с шперплат и до сега обяснявах що е то шина и колко по-лесно е с такова чудо. Изпекохме се тук повече от мъжете си, брей Flutter.  

Може би ТМ има предвид да се пробият дупчици и в тях да се сложат рафтоносачи и върху тях да легне плота. Това е много лесно за правене. Готовите мебели ги правят с предварително пробити дупки за да можеш да си монтираш рафта на каквато височина ти трябва. Шперплат дори е по здрав от пдч, така че ще държи според мен.
Скрит текст:

Скрит текст:
Виж целия пост
# 734
Тези шини са по-бързи за монтаж, според мен. Просто се монтират две шини на задната стена и се закачват рафтчетата директно върху тях.
В тази серия (икейския алгот) има рафтчета точно с дълбочина 40 сантиметра, но ширината им може да бъде само 40, 60 или 80 сантиметра. Прецени дали пасват на ширината на отвора.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия