Кухненски машини Kenwood и Kitchen Aid и др. - 2 част

  • 54 193
  • 753
# 45
010 и 020 са метални. По-старите модели са пластмасови. Но с твърдо тесто по-добре се справя 010. В Китчена малко трудно ще омеси твърдо тесто за петима.
Виж целия пост
# 46
И така момичета след прочитането ми на темата(и на двете), имам въпрос. В крайна сметка покупка на Ка миксер от техномаркет за  739лв изгодно ли е? Искаше ми се някой майор, но като цена не са ми достъпни.
Виж целия пост
# 47
739 лв предполагам е Класик. Ако няма да месиш тесто за паста и тесто смая в големи количества (повече от 250 - 300 гр брашно) става. Peace
Виж целия пост
# 48
Добра оферта във френския склад за 010 с 13 евра доставка до БГ.

http://www.amazon.fr/Kenwood-KMC010-Robot-Chef-Titanium/dp/B008P … 28792&sr=1-35
Виж целия пост
# 49
В крайна сметка да се похваля, вече съм горд собственик на Ка миксер, след като мъжа ми ме изненада!Та казваш Джема не може повече от 300гр за брашно ? А и паст правя , но досега все на ръка , а и имам отделна машинка за разточване! Общо взето тепърва ,ще Ви заливам с въпроси Blush...
Виж целия пост
# 50
Абе може и да може, но ще се тормози. Ти ще го усетиш  и ще действаш според това. Ако се тормози мотора, променя се шума, движението. Мисля, че оптимално , което може да меси е 500 гр тесто т.е 300 гр брашно. Не че няма да се справи и с повече, но мисля колкото повече се ползва на макс, толкова по-рискуваш. Иначе го дават до 800 бяло и 600 гр пълнозърнесто брашно, но аз не бих го тормозила с толкова. За тесто с мая може и да става, но за тесто за паста - абсурд с 800 гр брашно. Виж за леки теста  и белтъци капацитетът му е доста по-голям.
Честита да ти е машинката, не е лоша никак, мечта за много домакини. Да си я ползваш със здраве  и да се хвалиш какво правиш с нея. Тук няколко момичета писаха,ч е я вземат, а после изчезват  и отзиви никакви. Добре, че са руските сайтове, да се информирам.

Този ли е моделът ти?
http://www.amazon.co.uk/KitchenAid-K45SS-Classic-Stand-Mixer/dp/ … 265760&sr=1-1

Аз пък, прочитайки отзивите на потребители, си поръчах сега куката от кукинг машината. Тестото се месило по-добре с нея. Манията ми за тази машина набира катастрофални размери.  Grinning
Дано не пускат повече нови приставки, че вече съм си набавила всичко необходимо. Simple Smile

http://www.amazon.de/gp/product/B00IIGWSNA?psc=1&redirect=tr … etailpage_o00_s00

Ето ти едно полезно клипче за регулиране на бъркалките на КА:
https://www.youtube.com/watch?v=eNwhrqJVkYc
Виж целия пост
# 51
Честито за новата придобивка на vaniorita  Peace

Джема, аз ползвам само тази кука за тестата, бърка идеално и по - твърди (паста, лазаня) и по - меки  теста (лек хляб) и съм много доволна. Честно казано до момента не съм използвала само тази специфичната метална за готвене, защото ползвам силиконовата за готвене, но и за нея ще намеря задачка скоро Simple Smile

Не съм предполагала, че тази машина ще ми спестява толкова време за готвене и ще ме улеснява толкова много. Даже децата ми (на 8 и 10) се амбицираха и започнаха и те да готвят  Joy  Само нещо с месомелачката не се разбираме много, 2 пъти мелих месо (телешко), но дали не случих на месо не знам, не може да ми го смели заради жилите вътре, а купувам само много чисто месо. Пробвах да прокарам с лук, никаква полза. Ще пробвам отново разбира се, не се отказвам лесно Simple Smile Дано да е от месото  Praynig  Някакви съвети моля  Praynig

Още не съм си поръчала мелницата, но смятам съвсем скоро да се сдобия с нея, време е вече, само тя ми липсва в шкафа Simple Smile
Виж целия пост
# 52

бърка идеално и по - твърди (паста, лазаня) и по - меки  теста (лек хляб).

Дааа, знам. Peace И моята бърка , но искам и такава.

За месомелачката, не вярвам да е от месото. Обърни обратно решетката или заточи ножа. Моята мели всякакво месо, без да чистя сухожилия.
Виж целия пост
# 53
Искрено искам да благодаря на Джемма за споделения сайт за доставка на Kenwood KMC010 Robot Chef Titanium - 1400W - 4,6 L - Inox Satiné + Blender AT358
Токущо поръчах последната бройка на цена 261 €.Очаквам я на 16 септември.
Ако всичко е наред къде мога да Ви почерпя с моя морковен сладкиш или бишкотената торта на Баба от царско време.Макар,че бъм бг татко ,скъпата каза ,че съм само за тука Joy
Виж целия пост
# 54
Искрено искам да благодаря на Джемма за споделения сайт за доставка на Kenwood KMC010 Robot Chef Titanium - 1400W - 4,6 L - Inox Satiné + Blender AT358
Токущо поръчах последната бройка на цена 261 €.Очаквам я на 16 септември.
Ако всичко е наред къде мога да Ви почерпя с моя морковен сладкиш или бишкотената торта на Баба от царско време.Макар,че бъм бг татко ,скъпата каза ,че съм само за тука Joy
Hug Радвам се, че съм била полезна на някого. Ах, как изкушаващо звучат Вашите сладкишиииии. Завиждам вече тайничко на съпругата Ви. Simple Smile Hug Всичко ще е наред, амазонци са точни. А ако случайно нещо не Ви хареса, с връщането също няма да имате проблеми. Аз с френския Амазон нямам опит по връщане, но с английския и германския- винаги са били точни!
само,ч е това,което аз постнах беше 301Е, не знам какво сте взели за 261 Е. Четохте ли описанието? Вероятно ще има повече козметични дефекти, много евтино ми се вижда за 010.
Виж целия пост
# 55
Добра цена за Artisan модел на Китчен айд, може би заради цвета. С доставката до БГ излиза 830 лв:
http://www.amazon.fr/gp/product/B004WG408G?psc=1&redirect=tr … id=A1X6FK5RDHNB96

В техномаркет са по 1169 лв
https://www.technomarket.bg/products/09129320/kitchen-aid-5ksm150psees
Виж целия пост
# 56

бърка идеално и по - твърди (паста, лазаня) и по - меки  теста (лек хляб).

Дааа, знам. Peace И моята бърка , но искам и такава.

За месомелачката, не вярвам да е от месото. Обърни обратно решетката или заточи ножа. Моята мели всякакво месо, без да чистя сухожилия.

Решетката  newsm78 изглежда ми съвсем еднаква от двете страни, как да различа коя е правилната страна  newsm78 Иначе ножа може ли да се захаби от 2 пъти ползване?

Днес правих домашна баница с точени кори с приставката за лазаня  Laughing С изключение на формата на баничките (с дължина около 6-7 см) стана страхотна, и освен това много бързо  Grinning
Виж целия пост
# 57
Решетката може да се ползва и от двете страни, ножът не трябва да опира, т.е да стържи в нея. но и не трябва да има прекалено голям луфт между тях. Ножът не може да се захаби за два пъти ползване, но де да знам, може да е изначално недобре заострен.  newsm78

А приставката за разточване  е перфектна направо. Hug
Виж целия пост
# 58
Решетката може да се ползва и от двете страни, ножът не трябва да опира, т.е да стържи в нея. но и не трябва да има прекалено голям луфт между тях. Ножът не може да се захаби за два пъти ползване, но де да знам, може да е изначално недобре заострен.  newsm78

А приставката за разточване  е перфектна направо. Hug

Ще пробвам пак тези дни, мерси   bouquet
Виж целия пост
# 59
Аз тази кука я имам още от самото начало  и само с нея меся теста /КМС 050/. Иначе вие с какво месите тестата, с тази К-образната ли? За нея пък по спомен от по-предни постове четох, че за друго я ползвате. Честно да си кажа, ползвам от всичките само две - за кейкове и за тесто   Rolling Eyes. През лятото за теста по-често си ползвам хлебопекарната, заради подгряващата функция. Искрено ви завиждам, как намирате време за приготвянето на толкова вкусотии. Радвам се да ви чета!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия