Аз също предпочитам руладините: на 700 гр. кайма /телешко и свинско/ 1 яйце,1 филия сух бял хляб, накиснат във вода и изцеден, а може и на трохи, сол, чер пипер, кимион, 1 глава настърган или наситно нарязан лук. Правя големи топки, разплесквам на питки и слагам четвъртинка варено яйце, парче шунка или пушена сланина /свекърва ти няма да одобри сланината/, кисела краставичка, кисел морков, парченца гъбка, може и сварен грах, сладка царевичка. Завивам и овъргалвам с ръце едно продълговато, по средата по дебело, в крайщата изтъняващо нещо. Редя в тавичка, сипвам вода и пека около половин час. Мазнина не слагам, обикновено каймата си пуска. За гарнитура каквото решиш - картофено пюре, ориз със зеленчуци, а най-добре зелена салата и разни там броколита и задушени зеленчуци. Да е по-здравословно!!!Хайде, успех!