Пукани чушки в буркан

  • 12 297
  • 16
Здравейте,

Издирвам рецепта за пукани лютиви чушки в буркан  bouquet
Виж целия пост
# 1
Здравейте,

Издирвам рецепта за пукани лютиви чушки в буркан  bouquet

наливаш оцет до ръба на грапавото на буркана, сипваш малко (около половината на оцета) олио, слагаш по чаена лъжичка захар и сол, захарта не съвсем пълна.
чесънът, магданозът и морковите на кръгчета са по желание.

слагаш буркана до котлона да се грее, печеш чушките на котлона и щом станат почернеят тук-там ги пъхаш в буркана и натискаш с клъчник или лъжица.
ред чушки, ред моркови и подправки. плътно трябва да са.
щом бурканът се напълни до горе, завиваш капачката и обръщаш надолу с главата.

 Hug
Виж целия пост
# 2
Много благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 3
подобни и моите http://pep-4o.blogspot.com/2011/07/blog-post_20.html /т 2/ но са с повечко захар - двойно на  солта.
Обаче тези правих в събота, отворихме още вечерта и в неделя повторих, в сладко кисел сос, фаворит са ни за сега. Жалко че не мога да ям люто, но ще направя за мен си с рибки http://pep-4o.blogspot.com/2015/08/blog-post_17.html
Виж целия пост
# 4
Пепи, направи ли рибки.....вчера съм купила точно за пукане.....но без аспирин дали ще изтраят дълго или да мушкаме по едни аспирин в бурканчето newsm78
Виж целия пост
# 5
не, Мими, не намерих хубави тук.  Тази седмица ще търся, тъкмо сме в намален състав в къщи да ги правя.. Но аспирин си купих  Mr. Green Ако искаш може калиев сорбат да слагаш, но мен аспирина не ме притеснява - така или иначе пием вечер по един, а бурканите с аспирин са не повече от 20, които правя за цяла зима за цялата къща.

Аз обаче друго си мисля - чушките се слагат във врящата марината, разбъркват и оставят така да изстинат, тогава се пълнят. Защо пък да не се напълнят в буркани, да се залеят с врялата марината и обърнат на капачка, да се завият и изстиват така - така правя другите си пукани чушки и без никакви аспирини издържат повече от година дори. Май така ще направя.
Виж целия пост
# 6
Да аз киселите ги заливам с вряла вода, затварям и обръщам и иси издържат, ще взема и рибките пукани да направя и да ги залея с вряла марината.....дето ще слагам аспирини newsm78
Виж целия пост
# 7
правилно, действай, явно мислим еднакво и правилно  Hug . Сигурна съм, че капака ще хлътне, но ти сподели после.
Виж целия пост
# 8
правилно, действай, явно мислим еднакво и правилно  Hug . Сигурна съм, че капака ще хлътне, но ти сподели после.
Непременно, макар, че една девойка каза че си заварявала бурканчета на кукъра.....и без това имам стара обелена купа.....добре че не я хвърлих Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 9
не ги заварявай. Ще омекнат . Така са ок на вкус  Peace
Виж целия пост
# 10
не ги заварявай. Ще омекнат . Така са ок на вкус  Peace
Слушам Пепчо, ти си моят кулинарен гуру Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 11
 Laughing правила съм заварени, уж за 5 мин като краставичките, казваха, че хрупкави оставали. Друг път. Затова  Hug
Виж целия пост
# 12
Laughing правила съм заварени, уж за 5 мин като краставичките, казваха, че хрупкави оставали. Друг път. Затова  Hug
Пепииии, аз обаче ще правя много по малка доза и се зачудих в какви пропорции да е маринатата....! newsm78
Виж целия пост
# 13
примерно 0,5л с 0,5кг.  Ако ти остане -. затвори в бурканче и следващ път ползвай като кипнеш отново.  Ако не ти стигне - виж колко бурканчета си напълнила и колко ти остават с това количество и прецени. Но имай предвид, че е вкусна  Heart Eyes и така да я топиш и е хубаво чушките да плува в нея
Виж целия пост
# 14
примерно 0,5л с 0,5кг.  Ако ти остане -. затвори в бурканче и следващ път ползвай като кипнеш отново.  Ако не ти стигне - виж колко бурканчета си напълнила и колко ти остават с това количество и прецени. Но имай предвид, че е вкусна  Heart Eyes и така да я топиш и е хубаво чушките да плува в нея
Ух малеее, мерси.....от сега си мисля за студените зимни вечери с люти сграващи чушленца, мерсииии, а килата как ще оправямееее ooooh!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия