Козунаци месите ли?

  • 52 951
  • 400
# 360
Ето ми ги козунаците и от тази година ( останалите 4 още се пекат, след малко и на тях ще кача снимки в същия албум) Peace:
http://good-times.webshots.com/album/558527583KPdaGP
Виж целия пост
# 361
Tandoori , разкошни са!
Я да питам - ще правя рула с мармалад - взех си шипков - целия лист ли да намажа, или само в единия край? И колко да сложа - по на тънко, или повече?
Колко тънък да разточа листа? Да сложа ли и орехи при мармалада?
Виж целия пост
# 362
Tandoori, няма ли да стане всички продукти бум в машината и после да вадим само тестото?
Виж целия пост
# 363
При това разнообразие по магазините,май няма да меся тази година.
Вече пробвахме някои и съм очарована.

Ще спретна набързо един козуначен  венец само за кумовете и толкоз:)
Виж целия пост
# 364
Я да питам - ще правя рула с мармалад - взех си шипков - целия лист ли да намажа, или само в единия край? И колко да сложа - по на тънко, или повече?
Колко тънък да разточа листа? Да сложа ли и орехи при мармалада?
Мариетка, за рулата да ти дам идейка. Във фирмата, където работи свекърва ми, правят великденски рула с течен шоколад и орехи. Стават божествени  Crazy Откакто ги опитах няма друго равно нещо! Поръчах да ми прати 2 за великден с 2 козунака и смятам да не меся.
Та мисълта ми е, ако искаш пробвай. Орехите определено се вързват много добре. За мазането - на тези рула е един голям лист, който целият се намазвал с шоколада и се наръсвал с орехи и се навива на руло.
Виж целия пост
# 365
Светли, благодаря  bouquet!
Но не обичам с шоколад - с мармалад ще са. Значи намазвам целия лист Peace.
Виж целия пост
# 366
Tandoori,

Изненадва ме, че се маже горе с белтък. На всички рецепти досега пише, че горе се маже с жълтък.
Та да питам - как точно се маже, белтъкът на снаг ли се разбива. И Каква е разликата между мазането с белтък и жълтък.

И ако може рецептата за кранча, че уж правих, ама не я копнах и не я откривам, А сие друго като има обяснения. 
 Благодаря за хубавите обяснения към рецептата bouquet
Виж целия пост
# 367
Аз взех компромисно решение - ще правя козунак, но без месене Mr. Green За сега имам само една такава рецепта. Ако някой знае още, моля да сподели. Отделно ще си купим и козунаци
Виж целия пост
# 368
За съжаление - не меся козунаци. Единственото, което мога да омеся, са кифличките. Всичко останало не се получава. Става толкова зле, че дори и врабчетата не искат да го опитат  Embarassed !
Виж целия пост
# 369
Лекси, коя е тази рецепта? Има ли я тук писана?
Аз засега съм се спряла на тази:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=174104.0

И се чудя м/у нея и една друга от Английска книга / с ядки и плодове /.
Виж целия пост
# 370
Вери, май от тука я копнах... newsm78

Мързелив козунак

500г брашно
250мл топло пр мляко
20г мая
1-2 яйца
150г захар
кората на един лимон
100мл олио

Всички съставки се слагат в голяма купа и разбъркват с миксер. Така полученото тесто се оставя на топло да втаса, докато удвои обема си.  След това се поставя в намазнена и поръсена с галета форма или се оплита и поръсва със захар. В тестото може да се добавят стафиди и орехи. Формата се оставя на топло, за да втаа тестото още веднъж. Пече се 10мин в гореща фурна, а след това на умерен огън до готовност.
Виж целия пост
# 371
Мерси.
Подобна е на другата, на която се бях спряла, но това повече ми хареса.
Виж целия пост
# 372
Ето това мислех да правя. Не е козунак, но малко се приближава.

175гр масло
100гр захар
4 яйца
225 тъмен шоколад, нарязан на малки парченца
100гр стафиди
50гр орехи
настъргана кора от 1 портокал
225гр брашно + 1 бакпулвер

Маслото и захарта се разбиват до крем. Внимателно 1 по 1 се прибавят яйцата като след всяко се разбива сместа. Шоколада, стафидите, орехите и портокаловата кора се прибавят. След това пресятото брашно. Сместа се слага в продълговата намазнена форма / може и хартия за печене да се сложи / и се прави леко натискане по средата с облото на лъжица. Пече се на 170гр за 1 час.
Виж целия пост
# 373
mari_eta, аз мажа целия лист, че после като се разреже много интересни фигури се получават, а и шанса при сплитането да ти се пукне, където си сложила сладкото ако не го нанесеш по целия е голям. Peace

ISOLDE, по принцип ако правиш половината предполагам може и да стане така, аз смята обаче, че е добре яйцата да са разбити като пандишпан за да се получи много пухкав козунака. В никакъв случай обаче не можеш да направиш това с цялата доза, освен ако машината ти не е за 4 lbs  хляб, аз лично досега такава не съм виждала, може и да има.  Peace

cathie, не го разбивам на сняг, а просто с бияча колкото да се втечни и след това мажа. Аз лично съм установила за себе си, че така по-добре полепва захарта отгоре, както и бадемите. Ако искаш опитай.  Peace Рецептата за кранча е на Джемма, мога да я потърся. Иначе аз правих кранч-а със същото козуначено тесто, с което правя дугите козунаци, но просто направих сплитането както Джемма беше обяснила.
Цялото тесто се разточва на дебела кора, намазва се със сладкото ( може и с ядки)по целия лист и се навива на руло. След това рулото се разрязва по цялата дължина и се сплитат двата "фитила", които се получават , като са сложени така, че сладкото ( което вече е открито и се вижда след разрязването) да е отгоре. След това се слага в кръгла форма.  Peace
Виж целия пост
# 374
Tandoori , благодаря! Аз няма да сплитам, просто ще завия на руло.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия