Рапично олио - от него става ли ви зле?

  • 5 250
  • 26
# 15
Тук се ползва много масово. На нас вкусово не ни допада и го избягваме, но не съм забелязала здравословни проблеми след употребата му.
Виж целия пост
# 16
Тук се ползва много масово. На нас вкусово не ни допада и го избягваме, но не съм забелязала здравословни проблеми след употребата му.

Няма и да забележиш.  Laughing
Виж целия пост
# 17
Да не сте прихванали летния вирус?

 newsm10
Виж целия пост
# 18
 Не е точно по темата, но да споделя моите наблюдения. Направи ми впечатление, че лъжицата, с която си отмервам сутрин шарлана, се мие много трудно, както едно време се миеше шише от олио. А иначе другите видове олио си ги измивам много лесно, защото явно са доста разредени.  Peace
Виж целия пост
# 19
Откъде купувате шарлан, не ми е попадал сякаш?
Виж целия пост
# 20
От СВА обикновено, защото имат и половин литрови бутилки. Само да предупредя, че има лек мирис на слънчоглед.
Виж целия пост
# 21
За разлика от шарлана който мирише на слънчоглед, рафинираното олио се пречиства през всякакви химикали като фосфорна и солна киселина, най-различни основи и т.н. Затова у дома се ползва екстра върджин зехтин за сурова кухня и шарлан за готвене като уточнявам, че пържим най-много един път месечно и то храни без месо.
Виж целия пост
# 22
Не съм ползвала рапично олио, но пък съм купувала от Пени олио, може без да забележа да сме консумирали и такова.
Със зехтин готвя и пържа обаче.
Виж целия пост
# 23
Аз купих такова олио май от Кауфланд - наистина мирише на риба.
Но си спомням преди 5 години когато родих сина си - в тукашните форуми горещо препоръчваха рапично олио за готвене на бебоците.
Откога е този завой на 180 градуса?  newsm78 Не отричам, само питам
Виж целия пост
# 24
Аз не мисля, че рапичното може да се сбърка лесно със слънчогледово олио. Евентуално от човек с много слабо обоняние или с нечувствителни вкусови рецептори...

Попадала съм, обаче, на бутилки с етикет "слънчогледово олио", които са били смес с рапично, и то рапичното е било голям процент, защото се усещаше много натрапчиво.
Виж целия пост
# 25
И аз съм чела препоръки за готвене с рапично олио, даже бях купила такова, само че био, т.е. съвсем нормално си беше. После прочетох какво ли още не и го зарязах. Сега готвя с други олиа, така или иначе детето порасна и манията всичко да е като по конец отмина.
Виж целия пост
# 26

Попадала съм, обаче, на бутилки с етикет "слънчогледово олио", които са били смес с рапично, и то рапичното е било голям процент, защото се усещаше много натрапчиво.

За такава грешка говоря и аз, че може да съм правила някога  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия