Разтваряне на адаптирано мляко

  • 4 688
  • 4
Как разтваряте адаптираното мляко? Ползвам лактана био и по инструкция трябва преварената вода да се охлади до 50 градуса и тогава да се разтваря.Лактана се разтваря напълно и във вода със стайна температура. Да ли се има предвид, че водата просто трябва да не е по-топла от 50 градуа или наистина трябва да е тази температура?
Виж целия пост
# 1
От шишето изворна вода, което седи на стайна температура, директно наливам в бебешкото +Лактаната, шейквам, и това е. Никога не съм топлила вода за млякото.
По-скоро недей разтваря в много топла вода, нека да е хладка поне. Изварявай от предната нощ, за да има време да се охлади.
Виж целия пост
# 2
Препоръката водата да е под 50 градуса е защото над тази температура белтъците в него ще се денатурират или казано просто няма да са биологично активни.
Виж целия пост
# 3
По повод въпроса, има едни много готини лъжички на бертони (в кауфланд са по 2 лева), които си променят цвета, ако водата е твърде гореща. Аз ги ползвам за приготвяне на каши. Не съм измервала никога температурата на водата за адаптираното мляко. Топля готова вода за около 10-20 сек. на индукциона и след това капвам на китката си за да се уверя, че не е горещо.
Виж целия пост
# 4
Млякото ще се разтвори във всяка температура, най-полезно е както е указано на кутията. Знам, че ако е по гореща водата се убива полезността.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия