МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 60-та ТЕМА

  • 80 287
  • 736
# 675
Ехаааа,браво,чакаме и снимки за козунака.
Виж целия пост
# 676
Записвам се да следя темата,защото ми предстои закупуване на хлебопекарна.
Виж целия пост
# 677
Знаете ли,защо понякога хлебчето става тестяно,на какво може да се дължи?
Виж целия пост
# 678
Знаете ли,защо понякога хлебчето става тестяно,на какво може да се дължи?
На прекалено много течност в съставките; на печене на по-гоямо тесто отколкото е избрано на машината; от кофти машина, която не изпича качестввено ... за сега това се сещам.
Виж целия пост
# 679
Да,слагам понякога повечко брашно,увеличавам и течността,но явно не трябва.Благодаря!
Виж целия пост
# 680
Ще може ли рецепта за хляб изцяло с лимец. За сега правя, но с добавка 50/50 на бяло или типово брашно. Маята, като че ли му идва в повечко, Лимеца има по-малко глутен май.
Може на лични.
Виж целия пост
# 681
Лимецът съдържа глутен, но е различен от повечето видове пшеница в това, че съдържа само 14 хромозоми, за разлика от 28 при емера (червена твърда пшеница) или 42 в съвременните видове пшеница.
Източник:  bg.wikipedia.org
Виж целия пост
# 682
Така е Афродита и се държи по друг начин при втасване, това имах предвид.
Виж целия пост
# 683
Ехаааа,браво,чакаме и снимки за козунака.
Снимки не направих защото козунакът нямаше "търговски" вид.  Sad Иначе на вкус беше прекрасен (според мен достатъчно сладък, според ММ -"много хубав, не много сладък") , имаше конци. Мисля, че дозата по рецептата на Пина за моята машина идва малко в повече. Следващия път ще намаля продуктите с 1/3.
Виж целия пост
# 684
Ще може ли рецепта за хляб изцяло с лимец.
Аз правя хляб с Лимец, но добавям и малко царевично брашно.
рецептата ми е 250 мл вода + 80гр. цавично брашно+370гр Лимец+ захар,сол и мая
Ако сложа само Лимец, хлябът става глетав /туткав/. Храня се без глутен, а в царевицата няма глутен и е хидроскопичен/поема вода/. Това е рецептата, до която стигнах след много безуспешни опити да направя хляб само от Лимец.
Виж целия пост
# 685
Ще може ли рецепта за хляб изцяло с лимец.
Аз правя хляб с Лимец, но добавям и малко царевично брашно.
рецептата ми е 250 мл вода + 80гр. цавично брашно+370гр Лимец+ захар,сол и мая
Ако сложа само Лимец, хлябът става глетав /туткав/. Храня се без глутен, а в царевицата няма глутен и е хидроскопичен/поема вода/. Това е рецептата, до която стигнах след много безуспешни опити да направя хляб само от Лимец.
Извинявам се за въпроса,но съм още на вие с хлебопекарната.  Peace Това количество за колко грама хляб е?
Виж целия пост
# 686
[Извинявам се за въпроса,но съм още на вие с хлебопекарната.  Peace Това количество за колко грама хляб е?

Настройвам машината за 750 гр., но колко излиза след това като готов хляб- не съм мерила.
Виж целия пост
# 687
Би трябвало да е около 650 грама готов хляб Peace.
Виж целия пост
# 688
Благодаря за отговора,значи за 900гр трябва да увелича продуктите.
Виж целия пост
# 689
 За 900 грама готов продукт, брашното трябва да е около 650 грама, но от неговото увеличаване отиваш и към пропорционално увеличаване на всичко останало. На първа страница от темата има таблица с процентното съдържание на продуктите в дадена рецепта. По него можеш да си сметнеш колко да сложиш от всеки продукт:

http://forumbabgmama.blogspot.bg/search/label/%D0%97%D0%B0%20%D0 … D0%B8%D1%82%D0%B5
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия