МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 60-та ТЕМА

  • 80 212
  • 736
# 720
Ако не ме лъже паметта, в упътването на моята хлебопекарна пише - да се вади хляба веднага след изпичане, иначе се променя вкуса и консистенцията.
Виж целия пост
# 721
Моята пък има функция да го подгрява /с цел да стои топъл/  до 1час, след приключване на печене. След този 1ч. хлябът е все още топъл и изстива с различна бързина, според това каква е околната температура на стаята.
Виж целия пост
# 722
Моята пък има функция да го подгрява /с цел да стои топъл/  до 1час, след приключване на печене. След този 1ч. хлябът е все още топъл и изстива с различна бързина, според това каква е околната температура на стаята.

И моята е същата.
Даже днес престоя след изпичане поне 3-4 часа. Нямаше как да се приберем по-рано и хлябът си беше супер. Леко топъл, нито влажен, нито препечен, нито нищо. Никога не го вадя веднага след изпичане. Винаги престоява поне 30 мин.  Peace Да не кажа, че го вадя чак след изписукване на сигнала за 1-часовото подгряване.
Виж целия пост
# 723
Ако не ме лъже паметта, в упътването на моята хлебопекарна пише - да се вади хляба веднага след изпичане, иначе се променя вкуса и консистенцията.

Я, сериозни ли? Голям умник ще да е бил тоя, който е превел инструкцията. Simple Smile

Всичко, което може да стане е да овлажнее кората на хляба.
Виж целия пост
# 724
Случвало се е да вадя хляб и 4 часа, след като е изпечен. Наистина, освен да е влажна кората, друг проблем не съм имала. В такъв случай или го оставям да изсъхне върху решетка (както изстива всеки път), или го пъхам за малко във фурната  Peace
Виж целия пост
# 725
Напомням, че някой трябва да направи следващата тема.
Виж целия пост
# 726
Аз ще я пусна, ако няма други мераклии Simple Smile
Виж целия пост
# 727
Моят Kenwood, уж също има един час подгряване след края на програмата, както и обдухване, но веднъж ми се наложи да оставя хляба в хлебопекарната, след края на програмата, за около 20 мин.-ами беше се овлажнил, коричката не беше вече хрупкава, а ми трябваше за едни гости, та леко го поизпеков във фурната отгоре само. Стана си пак хрупкава, но вече не рискувам да го оставям безнадзорен  Naughty
Виж целия пост
# 728
Ще може ли рецепта за хляб изцяло с лимец.
Аз правя хляб с Лимец, но добавям и малко царевично брашно.
рецептата ми е 250 мл вода + 80гр. цавично брашно+370гр Лимец+ захар,сол и мая
Ако сложа само Лимец, хлябът става глетав /туткав/. Храня се без глутен, а в царевицата няма глутен и е хидроскопичен/поема вода/. Това е рецептата, до която стигнах след много безуспешни опити да направя хляб само от Лимец.

Някой може ли да ми каже пробвал ли е тази рецепта с квас вместо мая?
Доста съм боса в кваса и ми е интересно колко да сложа (вместо мая)?
Виж целия пост
# 729
Здравейте! Да ви попитам - когато правите козунак в хлебопекарната и използвате прясна мяя, как я слагате - разтворена или направо така... #Crazy
Виж целия пост
# 730
Аз я раздробявам директно.
Виж целия пост
# 731
И аз я слагам директно при водата, сол, захар... Това гледах да го прави някаква италианска пекарка в едно предаване и от тогава, и аз така. Нищо ѝ няма, идеално си втасва.
Виж целия пост
# 732
Здравейте! Да ви попитам - когато правите козунак в хлебопекарната и използвате прясна мяя, как я слагате - разтворена или направо така... #Crazy

Аз ползвам рецептата на баба ми, а в нея маята се подмесва (това е нейния термин) с малко захар и затоплено прясно мляко и се оставя да престои 15-20 мин. Добавя се към останалите продукти последна.
Виж целия пост
# 733
Аз я раздробявам директно.
И аз така правя  Peace
Виж целия пост
# 734
Благодаря за бързите отговори момичета и аз я сложих директно, сега очаквам резултата  Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия