Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Изчерпан яйчников резерв

  • 183 094
  • 1 706
# 15
Благодаря.

Вчера си купих Вигантол и започнах да пия, Cioccolata, благодаря.
DHEA намира ли се по аптеките или се поръчва отвън?


Надявам се да се включат още момичета с подобни резултати и да споделят опит.
Виж целия пост
# 16
Дано да имаш успех! Hug
Виж целия пост
# 17
Купувала съм DHEA oт аптеката на инвитро клиника. Води се "хранителна добавка" и я има също и по магазините за културисти. Предполагам можеш да питаш и в твоята аптека дали не могат да ти го намерят и доставят. Но това е хормон. Ако имаш по-високи нива на мъжки хормони ще вдигне още повече тези нива. Аз ако пия по 1 на ден (т.е. 50 мг) нямам проблем, но ако пия по 2 на ден (100 мг) ми се появяват 1-2 пъпки на лицето. Със сигурност влияе на нивата на мъжките хормони. Има момичета, които при прием на тази "добавка" могат клинично да имат повишени нива на 17-ОH progesterone.

С една дума трябва да се внимава с този хормон и за това е по-добре да се изпише от лекар. Но само лекарите в тези клиники го познават и изписват.
Виж целия пост
# 18
Благодаря за информацията Magdalena1978   bouquet
Виж целия пост
# 19
Не се сдържах и направих изследване за вит Д, въпреки че пункцията ми мина и каквото успяхме да изкараме, го изкарахме.
Днес ми излезна резултата за вит Д и се ококорих здраво: аз не само че не влизам в графата ДЕФИЦИТ (от 30 до 75), но и за графата СЕРИОЗЕН ДЕФИЦИТ (под наем 0) почти  не се класирам! Едва 14nmol/l!
Искам да ви питам, дали освен за АМХ този витамин влияе ли на лигавица и имплантация, и по нататък развитие на ембрион?
Виж целия пост
# 20
На развитието на ембриона със сигурност влияе, а имаше и публикация, че дефицитът намалява шансовете за успех при инвитро, но не съм сигурна защо точно. Embarassed Обаче поне знаеш, че ти е нисък и трябва да го повишиш - така имаш шанс за следващия път. Знам, че не те успокоявам много, но все пак.

По принцип дори 75 нмол/л, което дават явно като горна граница за дефицит, не е достатъчно високо. Мисля, че написах по-назад, че е добре стойността да е 100 - 125 нмол/л.
Виж целия пост
# 21
Чоколата, мерните единици са нмол/л.
Намерих статията, която ме интересува. Тежкия дефицит на вит Д намалява шансовете за забременяване 4 пъти!!!
От съществено значение е за лигавицата, и имплантацията, а на нас днес ви се оплодих 3 я, и чакаме да видим дали ще се делят и ще ги замразяваме за ЗЕТ.
Пък и на първо място, този дефицит влияе зле на доста други органи. Имам час чак за четвъртък, а искам още сега да предприема нещо! Какъв източник на вит Д да си купя от аптеката?  Simple Smile
Виж целия пост
# 22
Най-лесно е Вигантол, но прочети какво съм писала за дозатора. Аз предпочитам капсули (по 5000 единици), за да е уеднаквена дозата.

Не се шашкай толкова по отношение на развитието на ембриона. Най-вероятно повечето бременни, особено в развитите страни, са с дефицит на вит. Д през цялата бременност. За да не са с дефицит, трябва да приемат поне по 3000 - 4000 единици на ден или съответно да прекарват доста време на слънце всеки ден с изложена максимална част от тялото без защитна козметика (и това е само през месеците, когато има условия за синтез на вит. Д - в София от началото на април до около края на септември). През есента, зимата и пролетта няма файда от излагане на слънце, дори да се съблечеш гол.  Rolling Eyes Обаче наистина вит. Д е от голямо значение за целия организъм.
Виж целия пост
# 23
Ползвам витамин Д на Джеймисън, на капки е и го слагам директно на езика. Мисля, че е натурален, разрешен е за бременни и бебета.
Виж целия пост
# 24
А нивото ти какво е? И каква доза приемаш (колко единици на ден)? Да, натурален е, разрешен е, но ако приемаш доза като за мравка, няма как да има желаното действие. Wink

Да уточня: изобщо не искам да агитирам за прием на витамин Д. Но истината е, че много хора пият мултивитамини, в които има 400 единици вит. Д, и си въобразяват, че това им е достатъчно и няма как проблемът да е в липса на вит. Д. Далеч по-малко хора приемат по едни 500 - 1000 единици на ден и също са убедени, че това е достатъчно. За съжаление много често лекарите са в основата на този проблем, защото те са тези, които предписват ниските дози или направо казват, че няма нужда или смисъл от вит. Д. Но най-новите данни (които не са известни на повечето лекари, уви) показват, че за да има достатъчно вит. Д в организма, нивото в кръвта трябва да е 40-50 нг/мл или дори повече. Такова повишение не става с прием на 1 капка Вигантол на ден (= 500 единици), а по-скоро с прием на 10 капки или дори повече. А вече ако нивото на вит. Д е достатъчно високо и въпреки това даден проблем, примерно изчерпан яйчников резерв, остава налице, значи трябва да се търсят други решения.
Виж целия пост
# 25
Беше ми на долната граница и прецених, че две капки са ми достатъчни. Това е препоръчителната дневна доза.
Виж целия пост
# 26
Писали сме едновременно. Погледни ми поста горе, защото го допълних относно дозировката.
Виж целия пост
# 27
Не мога да си позволя без лекарско предписание да приемам такива огромни дози. Все пак това не е единственото, което пия. Всеки си преценява за себе си  Peace
Виж целия пост
# 28
Както вече споменах, при Сериозен Дефицит под 30,аз съм с 14. Засега почнах с по 10 капки и смятам след 3 седмици да се изследвам пак. А количество от 1 или 2 капки, няма да томогнат и на бебе пинчер дори Simple Smile
Виж целия пост
# 29
Не са достатъчни 3 седмици - трябва да минат поне 3 месеца. А доза от порядъка на 4000 - 5000 единици на ден не е висока. Високи са дози от по 20 000 - 40 000 единици на ден или повече. Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия