Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Изчерпан яйчников резерв

  • 132 671
  • 910
Здравейте. На 38г съм, пуснах си изследване за ЯР на 3 ден и резултатите са лоши:
Скрит текст:

FSН    24.5   фоликуларна фаза    IU/l    3.00    14.40
Антимюлеров хормон        0.35      ng/ml    1.00    6.80
Inhibin B    12.67     pg/ml    40.00    200.00
TSH    2.34    µIU/ml    0.35    5.00

Имам дете на две години заченато бързо и спонтанно . Опитаме от 8 месеца за второ. Към момента нямаме възможност да посетим клиника..Въпросът ми е има ли спонтанно забременели с подобни стойности? Или изобщо да не се надявам? Какви добавки да приемам?

Ще съм благодарна на всяко споделено мнение и опит. Благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 1
Здравей!
В тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=869791.0;;4 можеш да се обърнеш към Денис за добавки.
Успех!
Виж целия пост
# 2
Понякога може да не става въпрос за изчерпан резерв, а за дефицит на витамин Д. Така че можеш да пробваш да си повишиш витамин Д (99% съм сигурна, че ти е нисък - под 40-50 нг/мл). Ако и тогава не се нормализират стойностите на АМХ, значи наистина резервът е изчерпан.

За вит. Д можеш да си купиш Вигантол и да приемаш по 8-10 капки от него, но внимавай с дозатора - размерът на капките намалява все повече, колкото повече използваш шишенцето, така че дозирането става трудно. Затова моят принцип е да капна първия път капките във вода и да обърна внимание на големината на петното, което се образува - нататък гледам да получа същото петно, макар че броят на капките се увеличава, защото размерът им намалява (заради калпавия дозатор). И макар че може вит. Д да се капе във вода, трябва да се приема заедно със съдържащо мазнини хранене - това е важно за усвояването му.

Към вит. Д е добре да се приема и магнезий - поне 300 - 400 мг на ден. Може да си вземеш Магнерич и да пиеш по 3-4 на ден от него.

Дано да може да се реши проблемът по този начин. Мисля, че си струва да пробваш.
Виж целия пост
# 3
Напълно подкрепям съветите на KOKONDRELLA - питай Денис за добавки, има полза от тях; също и съвета на Cioccolata - задължително изследвай витамин Д (Д3). Аз бях с АМХ 0,5 и доказан дефицит на витамин Д, въпреки, че вече пиех витамини, които включваха вит Д. След допълнителен прием на вит Д и може би един месец на добавки АМХ се качи на 1,44 и броя на антралните фоликули нарастна от около общо 4-6 на до 9 антрални.

Оценката на яйчниковия резерв се прави винаги и в контекста на ехографски преглед на 3-5-ти ден от МЦ, когато АГ-то трябва да изброи малките (антралните фоликули).

Има варианти да се повлияе на тези хормони, макар и не в огромни граници.
Виж целия пост
# 4
Магдалена, чудесно е, че вит. Д е дал ефект. Simple Smile Естествено, той не е панацея, но дефицитът може да доведе до фалшиво понижение на АМХ, а когато е така, точно повишаването на нивото, за да се коригира дефицитът, ще доведе и до нормализиране на АМХ.
Виж целия пост
# 5
И друга много важна "хранителна добавка", всъщност е хормон: DHEA. Той се предписва от лекари, точно за да повиши АМХ.

Cioccolata, не мога да кажа на 100% кое от тези неща помогна, явно от всичко по малко. Но мисля, че вит Д е много важен наистина.
Виж целия пост
# 6
Аз съм с АМХ 0.99,на 30 г. съм. Може ли да ми кажете какво точно е това изследване на нивото на витамин Д, за да си го направя?
Виж целия пост
# 7
Аз съм с АМХ 0.99,на 30 г. съм. Може ли да ми кажете какво точно е това изследване на нивото на витамин Д, за да си го направя?
Отиваш в произволна лаборатория (Цибалаб, Рамус, Токуда съм сигурна, че го изследват), взимат ти кръв и това е.
Виж целия пост
# 8
Изследването е за 25(OH)D - трябва стойността да е минимум 40-50 нг/мл (= 100 - 125 нмол/л), за да се смята за достатъчно, без значение какви са референтните стойности на самата лаборатория.
Виж целия пост
# 9
Значи казвам да ми вземат кръв за 25 (ОН) D. А каква е цената на изследването?
Виж целия пост
# 10
Варира на различните места, а понякога правят и промоции, но мисля, че от порядъка на 30-40 лв, ако няма някакво намаление.

Според мен може да се започне прием на вит. Д и без изследване, защото така или иначе повечето хора (70-80%) имат дефицит. Ако не се печете всеки ден от годината на слънце (голяма част от тялото, и то без слънцезащитен фактор и без дрехи) и ако не приемате поне по 3000 - 4000 единици/ден, няма как да нямате поне някакъв дефицит.

Дефицитът на вит. Д се проявява различно при всеки - не всяка жена ще има нисък АМХ от него, но предразположените към такива проблеми ще имат. Дефицитът дава възможност да се отключат тези проблеми, към които си имаме склонност заради генетични особености.
Виж целия пост
# 11
Здравейте,
имам изписан Вигантол по 1к поради недостиг на вит. Д.
Дайте съвет в какво да разтварям капката при приема Thinking
Виж целия пост
# 12
1 капка е нищо - това са 500 единици. Не е достатъчно дори за бебе. Ориентировъчно дозата, която трябва да се приема, е 1000 единици на 11-12 кг телесно тегло. Ако тежиш 60 кг, това означава, че ти трябват приблизително 5450 единици - това са 10-11 капки Вигантол.
Виж целия пост
# 13
Тежа 49кг и дозата ми е изписана от док... в аптеката ми казаха, че тази 1 капка е по-скоро профилактична. Аз след няколко дни пак ще се видя с него и ще питам още един път, да не би да не съм разбрала... И все пак как да я приемам тая пуста капка? Mr. Green
Виж целия пост
# 14
Малко лекари в България ще знаят новите препоръки за дозиране на вит. Д. Но така или иначе - трябва с храна, която съдържа мазнина.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия