Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Детска Академия на Телерик

  • 34 521
  • 132
# 120
И Врячо е приет - но какви са му били точките така и не можах да разбера, хрумна ми да погледна чак като видях тук, че ги пишело... и че са точки, а не бр. решени задачи...
Виж целия пост
# 121
Поздравления!
1 точка = 1 задача
И максимумът е 40 т. за 40 задачи.
Можете да си попитате за резултата, едва ли ще откажат инфо.

На какво ще се запишете? Моят син си избра игри, защото алгоритмичното програмиране съвпада с друго важно занимание, което не може да пропуска. Станаха сто дини под една мишница...
Виж целия пост
# 122
Ние също сме за игрите. И при нас има съвпадение с времето отделено за алгоритмичното програмиране.
И аз съм притеснена с ангажиментитие как ще ги обхванем, но да видим. Simple Smile
Виж целия пост
# 123

Нищо не е избирал, аз го направих.  Mr. Green
Алгоритмичното програмиране.
Неделя му беше единствения свободен ден - досега.
Ако съвпадаше с нещо, щях да преместя нещото... И двамата програмисти вкъщи - аз и татито - намираме, че това е смисленото и важното, което следва да учи.
Прочее, и аз програмирам на C , и баща му... някак е основата за всичко друго.

ПП
Не ми е чак толкова голям зор да знам конкретно колко е изкарал, едва ли ще ги питам, като не мога да взема самия тест, че да видя кои задачи и къде е сгрешил. Simple Smile
Само от броя бях го сложила на малко под 2/3 решени - ама мислех, че може и тежест да имат, а накрая само брой решени /  общ брой беше видял. Хич и не ми беше дошло наум, че може да има резултат в профила - но... пак нямаше да има голяма полза.
Показателно е, че на състезания според състезанието получава към 50% или по-малко, рядко - повече.  Затова предположих, че задачите са били по-леки. А може пък да са били по-близки до него, знам ли. Уви, няма как да ги разгледаме.
Виж целия пост
# 124
А не са ли малки за това програмиране? Не е ли по-добре да започнат с игри?
Виж целия пост
# 125
Ще споделя мое виждане по зададения въпрос,уточнявам,че си зависи от детето...
Големият ми син е курсист в Телерик от трети клас(сега е девети) тогава нямаше "игри"и му беше завладяващо(покрай Яшу) да програмира на С(баща му е програмист и при нужда му дава насоки).Още от началото се видя,че се справя сравнително добре,без много усилия(в годишните ранглисти на състезателите е бил от 1  до 7място за групата си или класа)
За сравнение-малкия син също тръгна от трети клас,но определено му е по-трудно и не толкова успешно.
Нека децата да пробват това,което те са си избрали-да се забавляват чрез игрите или да се забавляват като състезатели.Успех на всички!
Извинете за дългия пост Embarassed
Виж целия пост
# 126
А не са ли малки за това програмиране? Не е ли по-добре да започнат с игри?


Не мисля. Т.е. не мисля, че са малки, не мисля, че би му било трудно (конкретно на Оги), не мисля, че е по-добре да се почне с високото ниво.
Обаче ако е на хор или на курс в СМГ или нещо подобно в тези часове - особено богат избор така или иначе нямаш.
Предполагам (няма как да знам), че започването с игри би било по-... забавно, може би. Но иначе моите наблюдения сочат, че който е започнал с програмиране от ниско ниво после се справя с другото, обратният преход е по-труден. Познавам голям брой програмисти, които мразят пойнтерите, примерно.
Абсолютно убедена съм, че Оги не би се затруднил - виж, за Врячо не съм сигурна, той си е природно разпилян, да не говорим, че така и не успях да го убедя да си прави схеми (или чертежи, или каквото и да било) на работата - опитва се всичко да задържи в главата и, естествено, половината неща изхвърчават от там...
Виж целия пост
# 127
Обаче ако е на хор или на курс в СМГ или нещо подобно в тези часове - особено богат избор така или иначе нямаш.

На репетиции e всяка неделя от 13:30 до 14:30.
Ето какво са учили на двата курсa в Телерик миналата година:
Игри: http://telerikacademy.com/Courses/Courses/Details/402
Ал.програмиране: http://telerikacademy.com/Courses/Courses/Details/382
Виж целия пост
# 128
Моля за съвет- на една приятелка детето желае да кандидатства в академията,не се занимава със състезателна математика (5 клас)има ли шансове за прием?В книжарниците съм виждала учебници (книжки)за състезателна математика,биха ли му били от полза?Моето дете така и не можа да обясни какви са били задачите на изпита.Аз незнам какъв съвет да ѝ дам и да я насоча. Благодаря!
Виж целия пост
# 129
Здравейте! Синът ми /16г./се регистрира на сайта на Телерик, но не разбрах, кога и как се провежда входният тест?
Виж целия пост
# 130
Ако е кандидатствал, би трябвало да получи обратен мейл. В Пловдив кореспонденцията се води и директно с преподавателите на школите.
Виж целия пост
# 131
Здравейте! Записани дребосъци от днес за 1-3 клас София има ли? Simple Smile Малки са, осъзнавам го, но се надявам да се хареса и да се забавляват Simple Smile
Виж целия пост
# 132
Супер забавление за децата! Не се притеснявайте,  ще им показват, ще научат много интересни неща. Ще програмират на Скрач картички и игри. Ще програмират и Микро бит.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия