Тази рецепта, както и много други е моя импровизация, по нечия идея. Някъде в интернета срещнах питане дали някой е консервирал брюкселско зеле. Май тогава никой не отговори, пък аз реших да експериментирам. И понеже мен пък в зимнината ме няма никакъв (аз там съм общ работник) се наложи да се обърна за помощ към другия по-голям от мен майстор-готвач, а именно моята съпруга. След кратко обсъждане, решихме първата партида да я направим по метода на маринованите краставички (вероятно следващата ще е по метода на киселите краставички или суровата туршия).
Разбира се вие пък имате пълната възможност да експериментирате с всяка ваша любима рецепта. Лично аз обаче не бих изпробвал рецепта, която изисква дълга термична обработка, поради простата причина, че нямам идея как ще реагира брюкселското зеле и още по-точно каква консистенция ще придобие например след варене.
Предупреждавам, че това е експеримент и ние дори още не сме ги опитали. Така, че оставам на вас да прецените дали ще правите тази рецепта.
Ако ви интересуват подробности, как точно я приготвихме ние, може да прочетете от тук!