Коледа 2015 - 1

  • 102 221
  • 861
# 555
Знам, че не е тук темата, но моля, помогнете. Ще правя сладки за детски коледен базар в училището на сина ми и не знам откъде да взема малки пликчета, в които да сложа сладките. Видят он лайн магазини с много варианти, но не ми се  прави цяла поръчка за няколко пликчета. Знаете ли обикновен магазин, най-добре в центъра да е. Благодаря.

Всяка година някак успявам да правя меденките на Джема, ванилените рохлички и напуканите шоколадови сладки (май така се казваха). Най.голям зор виждам с украсата, обикновено лепне, но аз не съм майстор в кухнята и не очаквам винаги да ми се получават нещата Mr. Green
Виж целия пост
# 556
Знам, че не е тук темата, но моля, помогнете. Ще правя сладки за детски коледен базар в училището на сина ми и не знам откъде да взема малки пликчета, в които да сложа сладките. Видят он лайн магазини с много варианти, но не ми се  прави цяла поръчка за няколко пликчета. Знаете ли обикновен магазин, най-добре в центъра да е. Благодаря.

Всяка година някак успявам да правя меденките на Джема, ванилените рохлички и напуканите шоколадови сладки (май така се казваха). Най.голям зор виждам с украсата, обикновено лепне, но аз не съм майстор в кухнята и не очаквам винаги да ми се получават нещата Mr. Green

магазин Ем-Арт близо до Халите е  Peace да търся ли адрес?

Виж целия пост
# 557
Няма нужда. Супер, благодаря за бързия отговор!!!
Виж целия пост
# 558
В подлеза на НДК до ДМ има магазин за разни материали за мартиници и т.н - там има и целофанени пликчета
Виж целия пост
# 559
Ех, момичета, страхотни сте  bouquet Благодаря за съветите и подкрепата, вероятно ще опитам поне още веднъж, че сина ми въпреки всичко почти ги изяде  Whistling Дори е носил в училище и е давал на децата които също са ги харесали    Shocked
Аз малко късно се включвам, с цел морално да те подкрепя. Последните три години правя меденки, рохлички и едни портокалови сладки моя измислица. Освен рохличките, всичко друго става камънки или зъботрошачки, защото все ми се струват недопечени и като изстинат - пак твърди. И като нося някъде, предупреждавам, че стоматологичните разходи са за сметка на ядящите, хи-хи.
У дома това е повод за закачки, но детето и дружките й ги омитат веднага така както са твърди.
Тази година направих пак меденки, рохлички, портокалови сладки и локумки(те поне са меки). Седях до 2ч през нощта и после се чудих това коледен дух ли е или психическо отклонение.
Та, искам да кажа, щом се ядат - да не ти пука. Аз до Коледа пак ще правя.
Виж целия пост
# 560
Ето го и моето бижу. Страхотен и абсолютно си заслужава чакането  bowuu

Дрезденски щолен



Предстоят ми дребни сладки за подаръци  Simple Smile
Виж целия пост
# 561
Здравейте,мили дами! Искам да Ви попитам за лесна рецепта за портокалови сладки?
Виж целия пост
# 562
............

Аз направих снощи джинджърбредчетата, станаха добре. След като умесих тестето ми се стори, че съм сложила много брашно, но още на първата тава разбрах, че са ОК. Правих по рецепта на Йоана.
Изрезвах ги върху хартията, за да не се налага да ги пренасям и малко бях надценила тавата.
Излязоха 28 от дозата с формичка от 10см.

http://geruniums.snimka.bg/cooking/kulinar.638465.36244593

Може ли линк към рецептата! Търсих на 1ва стр. Не намерих на Йоана.
Виж целия пост
# 563
kremen4eto84, може да използваш всяка рецепта за базово маслено тесто като добавиш портокалова кора и 1-2 с.л. сок от портокал. Аз добавям в моите и малко черен шоколад - на прачета или на дражета, каквото имам вкъщи.
Виж целия пост
# 564
Знам, че не е тук темата, но моля, помогнете. Ще правя сладки за детски коледен базар в училището на сина ми и не знам откъде да взема малки пликчета, в които да сложа сладките. Видят он лайн магазини с много варианти, но не ми се  прави цяла поръчка за няколко пликчета. Знаете ли обикновен магазин, най-добре в центъра да е. Благодаря.

Не е в центъра, но все пак - в Джъмбо има .
Виж целия пост
# 565
Здравейте пак Simple Smile,
Днес взех от Лидл една кутийка със сини и бели перлички за украсяване и в нея също има и други интересни неща - снежинки от вафлена хартия и една като оцветена в синьо захар. Надявам се да е добре за меденките.
Понеже досега не съм правила линцерови сладки или други с маслено тесто и попрочетох малко, разбирам, че е по-особено при замесването и изрязването на сладките. Четох, че се отделя малко и се разточва за изрязване, а другото трябва да се върне в хладилника. И се чудя дали мога първо да изрежа всички сладки и тези, които не са първи за печене да ги сложа пак в хладилника докато им дойде редът. Малко се уплаших от това тесто Mr. Green. Предварително благодаря за съветите! bouquet
Виж целия пост
# 566
Записвам се и изчезвам да чета напред.

Направила съм щолен - 3 броя отлежават на хладно.
Меденки не съм правила тази година предварително, затова много моля, да ми препоръчате някоя изпитана рецепта за меденки и джинджифилови сладки и линцери, които стават за ядене веднага. Наскоро правих едни меденки(с олио беше в рецептата), станаха меко казано гадни Sick, затова много моля нещо изпитано от многобройните рецепти, че нямам време да стрелям на посоки.
Миналата година правих два вида меденки, напуканите топки - лимоновите и шоколадовите, някакви звездички с капучино(много бяха хубави) и кравайчета. Всичко с голям успех, надявам се и тази година така Heart Eyes
Виж целия пост
# 567
Знам, че не е тук темата, но моля, помогнете. Ще правя сладки за детски коледен базар в училището на сина ми и не знам откъде да взема малки пликчета, в които да сложа сладките. Видят он лайн магазини с много варианти, но не ми се  прави цяла поръчка за няколко пликчета. Знаете ли обикновен магазин, най-добре в центъра да е. Благодаря.

Не е в центъра, но все пак - в Джъмбо има .

И аз знам, но във Варна за съжаление. Та исках да кажа, че дори в магазините ги продават от по 200 или 500 броя, в зависимост от големината на пликчетата Peace Струват от по 5 до 10 лв в зависимост от големината Peace
Виж целия пост
# 568
Цвета, мисля, че няма как да разточиш цялата доза тесто за линцери наведнъж и затова правиш на части. А изрязаните форми, може да държиш на хладно, докато използваш цялото тесто. Работи се много лесно с масленото тесто, спокойно.

Амаринова, аз много често правя меденките на Джемма, хапваме ги веднага, с олио са, всички, които са ги опитали, са ги харесали. Аз препоръчвам тази рецепта. Peace
Виж целия пост
# 569
Фортуна, мерси Hug И аз май съм ги правила, ще трябва да проверя в тефтера като се прибера  Flutter
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия