Коледа 2015 - 1

  • 100 250
  • 861
# 840
Някой по-напред сподели за формички за меденки от Кауфланд в мерителна кутийка. Отидох днес специално заради това и взех. Наистина са хубави. Благодаря за информацията! bouquet
Може ли рецептата за тези мъфини с круша?
Нещо съм пропуснала май?
Какви формички, каква е тази мерителна кутийка, къде да ги търся и цена?
Виж целия пост
# 841
За първи път ще правя линцери по рецептата на Наталина. Колко дена преди Коледа трябва да ги слепя, че да могат да омекнат за празника? Благодаря!
Виж целия пост
# 842
Линцерите са всъщност маслени сладки и не мисля, че им трябва кой знае какво омекване. Поне моите са абсолютно ок да се хапват и сега, даже без слепване.
Виж целия пост
# 843
Аз тази година линцерите ги правих с домашно масло, което събирам от няколко месеца. Слагам го студено , заедно с всички продукти в купата на робота и смесвам с S-ножа. Става за секунди, после леко доомесвам с ръце, като гледам да не го мачкам много-много. Винаги се получва, независимо с какво масло ги правя. Ползвам рецептата на Наталина, много е точна. Правих и ванилови рохлички, но не успях да ги опаза, ще правя отново. С тавичката ги правих, за първи път всичко се получи много лесно и нямах брак. тях също правих с домашно масло.
Скрит текст:

Виж целия пост
# 844
Да се отчета и с арменските. За първи път не ми стига опаковката локум. Импровизирах с фурми и много, ама много ми харесаха в комбинация с ореха и ванилията  Mr. Green
Обаче няма да останат за Коледа. Откзвам да пека вече така. Тия дребните сладки ще ги приготвям непосредствено преди Коледа, иначе ще станем дебели като дядката  hahaha
Виж целия пост
# 845
Да се отчета и с арменските. За първи път не ми стига опаковката локум. Импровизирах с фурми и много, ама много ми харесаха в комбинация с ореха и ванилията  Mr. Green
Обаче няма да останат за Коледа. Откзвам да пека вече така. Тия дребните сладки ще ги приготвям непосредствено преди Коледа, иначе ще станем дебели като дядката  hahaha

http://ipeychev9.blogspot.bg/2015/12/blog-post_12.html

Виж целия пост
# 846
Имам въпрос относно локумките на Джема. Достатъчно сладки ли са само с пудрата захар за овалване, защото в тестото няма такава, нали ?
Няма в тестото.Абсолютно достатъчен е локумът + пудрата захар.


Джемма, благодаря за рецептата!  bouquet Вече ги направих ,чудесни са наистина. Лесно ,бързо и вкусно, както някои бяха писали вече по друг повод.
Виж целия пост
# 847
Радвам се, че са се харесали. Hug
Виж целия пост
# 848
Днешната продукция двойни дози меденки и линцерови сладки. В петък или събота мисля да ги слепвам
http://tanyap.snimka.bg/family/razni2.125524.36365975

За утре съм замислила трюфел сладките.
http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?id=121
Виж целия пост
# 849
Меденките с какво се украсяват отгоре?
Виж целия пост
# 850
Нещо съм пропуснала май?
Какви формички, каква е тази мерителна кутийка, къде да ги търся и цена?
Има ги при домашните потреби. Струват 5 лв и вътре има 15 формички - ангелче, камбанка, Рождествена звезда и други разни. Не са много големи самите формички, но меденките като се изпекат, малко се надуват. Има и доста други формички в Кауфланд. Намерих и едни за линцери.
И аз ще правя тези дни за пръв път линцери. Не мога да разбера щом ще се слепват, защо да ги правя само с жълтъци, за да са по-меки. Би трябвало като се слепят да омекнат. newsm78
Виж целия пост
# 851

TsvetaVG, благодаря!
Виж целия пост
# 852
Правих и линцерите, и рохличките с едно и също масло - насипно, хубаво ми се видя. Рохличките се получиха, линцерите - не. Правих с него и шоколадови бисквити с фъстъчено масло, станаха чудесни...
С какво слепвате меденките и линцерите? Имам сладко от различни плодове, но е течно, няма да стане добре. Да търся мармалад някакъв ли?
Виж целия пост
# 853
Линцерите обикновено слепвам с ягодов конфитюр, че най-красив се получава контраста. Като правих по-миналата година шоколадови линцери, слепвах с шоколад и с някакъв крем, но вече не помня какъв.
Виж целия пост
# 854
За първи път ще правя линцери по рецептата на Наталина. Колко дена преди Коледа трябва да ги слепя, че да могат да омекнат за празника? Благодаря!

Два дена преди Коледа ги слепи. Омекват точно колкото трябва. Неслепени линцери просто не са линцери, а бисквити. Слепвам със сладко от вишни (а може и с такова от малини, но без семки, просто за мен трябва сладкото да е с кисела жилка).
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия