Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Дванайсетокласници - 2016/2017

  • 108 090
  • 752
# 15
И аз благодаря за новата тема   bouquet
И на нас не са ни се обаждали за ваксините, случайно разбрах.

Да споделя, че с големи трудности, НО се записахме на Немски към Гьоте институт (ще видим как ще е).

Споделям и, че на 03-04 Октомври има изложение на Университети в хотел Балкан http://www.world-education.eu/participants_list.php
Виж целия пост
# 16
 cikoni, споделих линка. Моето голямо момче е категорично, че ще учи тук. Ориентирал се е към инженерни специалности, засега.

Мами, на мен ми е много тежко, че 18-19 годишните, умни, български деца заминават в чужбина. Нямам представа, каква ще  е реакцията ми, ако трябва да се разделим. Да знам, че са пълнолетни, всеки има свой път, реализация, че тук сме много малки  и т.н., но ми е ужасно мъчно.
Виж целия пост
# 17
И на мен ми се иска моите деца да учат тук. Но ако поискат да учат в чужбина няма да ги спра разбира се . Просто шанса да се върнат след като учат в чужбина е доста малък. Иска ми се да видят свят, да обиколят , да пътуват , да поживеят някоя и друга година в чужбина  , но да се върнат за постоянно тук .
Виж целия пост
# 18
Я, имали сме нова темичка Simple Smile! Благодаря, sweetkids_mama  bouquet!
Аз от началото на годината се чудя дали да запиша синчето на курс по български за подготовка за матура и още не мога да реша къде. Гледам, че в Междучасие има свободни места, но нямам идея дали преподавателите там са читави и дали подготовката е на ниво. Едната е от НГДК-Цветелина Димитрова, а другата е от 9ФЕГ- Елена Боянова. Синчето смята, че било рано и ми обяснява как другата година щели да отидат при бащата на един съученик от компанията му, който преподавал там, за да ги подготви. Повече е съгласен да ходи на курс за IELTS, но според баща му било рано и не виждал смисъл да хвърля пари /явно не иска детето да учи навън, а аз не знам какво ще прави ако учи химия тук - какво развитие ще има по нататък/.
Направо ми се реве и не знам какво да правя  Rolling Eyes! Поне си помрънках на спокойствие  Embarassed
Виж целия пост
# 19
benighted, ние също обмисляхме уроци по химия от тази година, но в крайна сметка приятел на Косьо /вече е студент/ го посъветва да отложи за 12 клас, когато ще имат по-малко предмети в училище. То добре че така реши, че не знам как щяхме да ги съчетаем финансово с подготовката на Зори за кандидатстване в гимназията. ooooh!

Иначе за българския мога да кажа хубави думи за Весела Михайлова от Междучасие, а също и за Анелия Бабалева от Скарабей (Зори ходи при нея на курс).  Peace
Виж целия пост
# 20
Да, именно! Мисля химията да я оставим за подготовка през другата година, но нямам идея как ще го съчетае с подготовката за матурата и за това мисля за курс от сега.
Виж целия пост
# 21
benighted, Катя каза, че Цветелина Димитрова води профила в секцията "Българистика" в НГДК тази година на 11 и 12 клас. Две нейни съученички са при нея и споделят само хубави неща - доволни са Simple Smile Моята записа секция "Англицистика" и сега  в  училище учи ФЕ (като ходи и във ФИ); АЕ - преподава им една доцентка от СУ и ги готви за изпити за С1; латински, старогръцки, старобългарски ..., а иска да кандидатства с химия Simple Smile Луда работа Simple Smile
Виж целия пост
# 22
Като вече минала веднъж по този път, смея да твърдя, че ДЗИ по БЕЛ е много по-лесен от изпита след 7. клас и подготовка още в 11. клас е излишна.
Става и със самоподготовка, и с 3-месечен курс в 12. клас.
Иначе дъщеря ми ще се явява на IELTS догодина без допълнителна подготовка, но все пак тя учи всичко на АЕ.   
Виж целия пост
# 23
Страхотни сте момичета  bouquet! Знаех си, че ако си "изплача мъката" тук ще намеря подкрепа и съвет! Благодаря!
Почти безобидн@, много амбициозна дъщеря имаш Simple Smile! Браво и успех на детето!
Виж целия пост
# 24
Аз не смятам да я пращам на каквито и да е уроци по БЕЛ заради матурата, нито сега, нито догодина. От тази година в училище имат 2 часа допълнително БЕЛ, така че времето ще стигне за подготовка, госпожата им е добра.
По мое мнение уроците по химия трябва да се започнат от 11 клас, ако говорим за кандидатстване за Медицина, Фармация или Стоматология. Изпитът е много тежък и с особености. За момчета бала е по-нисък, но пък материала и задачите не са малко и трябва време, за да се усвои.  Peace
Виж целия пост
# 25
Съгласна съм с   Leila напълно.
Виж целия пост
# 26
Като вече минала веднъж по този път, смея да твърдя, че ДЗИ по БЕЛ е много по-лесен от изпита след 7. клас и подготовка още в 11. клас е излишна.
Става и със самоподготовка, и с 3-месечен курс в 12. клас.
Иначе дъщеря ми ще се явява на IELTS догодина без допълнителна подготовка, но все пак тя учи всичко на АЕ.   

Ironic, и моята госпожица ще мине по същия път.  Peace
Това вместо запис,  Laughing
и благодарности на всички за информацията за ваксините, че и аз не съм в час.
Виж целия пост
# 27
Моята дъщеря е решила да се яви на SAT на 5-ти декември т.к. другите две дати за 2016 не я устройвали (януари - съвпадат с изпитите за края на срока , а през май иска да се явява на SAT-2 по два предмета)
Виж целия пост
# 28
Аз не бих се изказвала категорично "за" или "против" подготовка за ДЗИ по БЕЛ. Много зависи от конкретните цели на всеки абитуриент.
При прием с изпит оценката от дипломата е без значение и матурата просто трябва да бъде взета, а всеки среднограмотен ученик може да изкара 5-5.50 без допълнителна подготовка.
Когато обаче приемът е по диплома и се кандидатства за специалност с голям наплив, където и стотните са от значение, тогава се готвиш така, че за да изкараш максимума, защото ДЗИ влиза с 1/3 в балообразуването. 
ДиВа ツ , дъщеря ти 11. клас ли е?
Виж целия пост
# 29
Освен за чужбина, в България диплома иска ли се някъде?  newsm78 Питам от чисто любопитство.....  Embarassed
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия